subota, 31.12.2011.

Iz vještičije prakse

Za neodoljivost
skinite prsten koji često nosite na ruci i ostavite ga u noći punog Mjeseca u gnijezdu lastavice.Sutradan se vratite po njega.Imat ćete uz pomoć prstena puno obožavatelja.

Ljubavne čini
Uzmite malo zemlje iz otiska stope voljene osobe i usitnite je u prah.Tom prahu dodajte onaj koji ste napravili tako što se zapalili pramenčić svoje kose.Izmješajte ih i dodajte nekoliko kapi svoje krvi u njega.Prvom prilikom uspite tog praška u hranu željenoj osobi i probudit ćete ljubav u njoj.

Za kismet
Za sreću u životu ili dobar kismet iščupajte sa žive lastavice sedam pera, omotajte oko njih crvenu traku i nosite ih sa sobom ili držite pod jastukom.

- 18:01 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 30.12.2011.

Vještičiji praznici ili Krug godine

Glavni se blagdani nazivaju Sabatima. Njih je četiri, te se između njih datumski pojavljuju spomenuti manji blagdani. Blagdani su, u skladu sa prirodom, podijeljeni na ekvinocije i solsticije, pošto su stari pogani slavili nova doba s obzirom na promjene u prirodi koje su zamijećivali, kako su se vremena mijenjala.
Božica rađa sina, Boga, na blagdan Yule. Yule (iliti Božić) je također i zimski solsticij. To je vrijeme najvećeg mraka na zemlji, odnosno, to je doba kada je dan najkraći u cijeloj godini. S obzirom da je po poganskom vjerovanju Bog koga je rodila Božica, sunce, odnosno Bog sunca - smatra se da se na taj dan i sunce ponovno rađa. Božica mukom prolazi kroz zimsko doba svoga konačnog porođaja te se nakon toga odmara. Tada se pale svijeće i sva druga dostupna svjetla, u znak slavljenja rođenja Boga. Ovaj blagdan obično se slavi oko 21. prosinca.

U današnje doba taj je dan isto tako i podsjetnik na ponovno rođenje koje uvijek slijedi iza smrti. To je vrijeme kada se zahvaljuje Bogovima što su nam dali snage i proveli nas kroz mrak zime koji je prisutan. Gledamo sa zahvalnošću na naša stara postignuća,

Nakon Yula, po kalendaru slijedi Imbolc, slavljen kalendarski 2. veljače. U engleskoj literaturi često je spominjan i kao "feast of Brighid", prema keltskoj Boginji liječenja, poezije i kovača, te vatre - koja se naziva Brighid. Na ovaj se blagdan slavi nadolazeće proljeće. Božica se oporavila od rođenja. Svjetlost mladoga Boga sunca probija se i postaje sve jača, a samim time i dani sve duži. Ovaj se blagdan također naziva još i svetkovinom baklji ,Oimelc, te Lupercalia.

Ime "Imbolc" u prijevodu znači "u mlijeku", jer se u to doba kod trudnih ovci, počinje stvarati mlijeko za mladunčad, te na taj način seljaci uvijek znaju kada nadolazi proljeće.

Ovo je doba dobro za promišljanje o našim budućim željama i planovima, koje ćemo ostvariti. Molimo Bogove da nam daju snage da to i učinimo. Boje ovoga blagdana su zelena, bijela i narančasta, a biljke specifične za ovaj dan su svi vijesnici proljeća.

Potom slijedi Ostara (iliti Uskrs), odnosno prvi dan "pravoga" proljeća, koji se slavi 21-og ožujka. To je također i proljetna ravnodnevnica (poznat također kao vernalni ekvinocij), vrijeme kada je sunce na svojoj najsjevernijoj točci... Na ovaj dan priroda se budi i svjetlost počinje nadjačavati tamu, jer su sada konačno dani jednako dugi kao i noći. Božica je sada u naponu snaga, te blagoslivlja zemlju, podarujući joj plodnost. Snaga mladoga Boga sunca sve više raste i jača. To je dan kada se u biti slavi Božica plodnosti, čije je ime prema sjevernjačkoj mitologiji, Ostara.

Ovaj blagdan simboliziraju jaja raznih životinja te mladi zečevi, kao i drugi simboli plodnosti i ponovnog života u prirodi, nakon dugog razdoblja zime. Boje Ostare kao blagdana su zelena i žuta, a biljke: violete, irisi te sve drugo voće i proljetno cvijeće u cvatu.

Nakon Ostare, slijedi Beltane, poznata i kao May Day, blagdan koji se slavi 1. svibnja. U ovo doba mladi Bog dostiže svoju punu snagu te postaje muškarac. Zaljubljuje se u Božicu, koja mu se podaje, te ona ponovno ostaje trudna. Na ovaj se dan slave muški i ženski pol u prirodi, te njihovo zajedništvo i ujedinjenje. Život se obnavlja, sve vrvi od životne energije i snage, a životinje u prirodi u ovo se doba pare.

Na ovaj se dan pale velika svjetla, tj. baklje u čast Boga plodnosti Belenosa. Isto tako, na velike se drvene kolce vješaju raznobojne duge trake, koje vijore na vjetru. Kolci simboliziraju falus, muški pol u prirodi, a trake ženstvenost, ženski pol.

Cvijeće i bilje, koje je u proljeće posađeno, sada pupa. Bilje specifično za ovaj blagdanski dan jest općenito svo cvijeće koje u ovo doba pupa, a pogotovo ruža i ljiljan te razne trave. Boje ovoga blagdana su zelena, plava, žuta i blago ružičasta. Zanimljivost vezana uz ovaj blagdanski dan jest ta da su stari poganski narodi smatrali kako će djeca začeta na ovaj dan, imati posebne moći i biti veoma osobita i nadarena.

Midsummer, odnosno Litha, blagdan je koji slijedi nakon Beltanea. To je ljetni solsticij. Slavi se 21. lipnja, na prvi dan ljeta. Ovo je doba kada su priroda, njena plodnost i snaga na svome apsolutnome vrhuncu i samim time kraju, pošto iza ovoga razdoblja ciklus lagano ponovno kreće "silaznom" putanjom. Priroda je okupana u plodnosti Boga i Božice. Ovo je doba pogodno za magijske rituale gotovo svake vrste.

Na taj se dan slavi festival nazivan "Feast of Faery". Isto tako, ovo doba trebali bi iskoristiti zagledavši se u sebe te vidjeti kako smo iskoristili svoje potencijale i obavili i ostvarili predhodne planove i htijenja.

Lavanda, kamilica, ruže, ljiljani te ivančice, cvijeće su ove blagdanske svečanosti. A boje koje ga obilježavaju su plava, zelena i žuta.

Lughnasadh, Lammas- je slijedeći po redu blagdan, a pada na 1. kolovoza. To je svečanost povodom prve žetve, tj. svečanost Boga Lugha - Boga Sunca prema keltskoj mitologiji.
Biljke su dale svoje dozrele plodove. I na taj način, ispustivši na tlo svoje sjeme, ponovno počinje prirodni ciklus. Kako u prirodi nestaje snage, tako slabi i Bog sunca. Tama ponovno preuzima vladavinu i Božica s tugom shvaća da njena ljubav, Rogati Bog polako umire. Pa ipak, on živi i dalje u njoj kao plod njihove ljubavi.

Ovo je vrijeme kada trebamo zahvaliti Bogovima prirode na žetvi i sjetvi, te vrijeme kada slavimo snagu i zdravlje. Na taj se dan također slave i Bogovi zrnja- Demeter i Ceres.

Boje ove svečanosti su žuta, smeđa, zelena i narančasta. A biljke koje ju obilježavaju su: suncokreti, bobice i općenito, plodovi sabrani u žetvi.

Mabon ili jesenji ekvinocij, blagdan je koji se obično slavi na 21. rujna, a obilježava kraj žetve. Ovo je vrijeme kada se Bog priprema za svoju skoru smrt te se oprašta od svoga fizičkog i psihičkog tijela, znajući da će jednoga dana, s ponovnim početkom ciklusa, biti ponovno rođen.Dan i noć sada su ponovno jednako dugi. Ovo je isto tako i doba zahvalnosti, meditacije te evaluacije postignutog kroz plodno razdoblje. Slijedi priprema za mračno doba godine.

Ovaj blagdan obilježavaju lješnjaci, orasi, kukuruz, hrast te šišarke s borova drveta. Boje Mabona su narančasta, tamno crvena, žuta i smeđa.

Nakon Mabona, slijedi Samhain te je njime sam prirodni ciklus završen, odnosno počinje iznova.

Samhain je nova godina poganskoga kalendara, a slavi se 31. listopada.

U američkoj kulturi ovaj je blagdan poznat i pod nazivom "Halloween", odnosno "Noć vještica". U kršćanskome kalendaru ovaj se blagdan slavi na gotovo isti datum te ga se naziva "Svi sveti" ili "Sisvete".

Samhain obilježava dan kada je granica između svijeta mrtvih (svijet sjena) i svijeta živih, najtanja. Na taj dan pogani slave i štuju svoje pretke, odnosno to je vrijeme zamišljanja nad svojim korjenima te zahvaljivanja svojim mrtvim predcima...općenito doba refleksije nad vlastitim životom. Bog sunca je napustio Božicu, te otišao u podzemni svijet. Slijedi doba zime i mraka.


Bilje i drveće koje je specifično za ovaj dan jest: bundeva, kadulja, krizantema, hrast, jabuke, te sve vrste oraha i oraščića. Boje:narančasta.

- 21:20 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Da se osvetiš nekom ko ti je napravio zlo

Ovo će vam se svidjeti !

U noći punog Mjeseca, na mjesečini, zapalite sedam svijeći poredani u krug.U centar tog kruga postavite sedam čavli i onda ponovite sedam puta ovo zaklinjanje:

Duša gori, peć plamti,
čavli u plamen, kobila u pjenu.
Čavli opečeni u bezdan propadnite,
po kamenju, stijenama, po blatu i vodi idite,
u krug se vrtite da nikad nemate spokoja i sna
ni po noći ni po danu!
Na tebe n.n. tuga i jad, mrak i tama, vječna muka!
Tfu! Tfu! Tfu! Neka tako bude!

Kada svijeće dogore ostatke zamotajte u crnu krpu i odnesite ih prosuti pred vrata osobi koja vam je naudila.Krpu odnesite na groblje i u ponoć je zakopajte unutar njega.Groblje mora biti ograđeno.

- 21:18 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

MAGIJSKI KRUG-POCETAK I KRAJ

Zena je kao Vjestica jaca od muskarca Vjestca ali u obredima ne moze bez njega jer se s njim nadopunjava.Ona moze bolje spraviti pomagala od njega ali pri velikim i jakim obredima i zazivanjima-kada je potrebno na jednom mjestu fokusirati ogromnu energiju iz prirode-potrebni su oboje kako bi uspjeh bio potpun.Ali, nije svejedno, koji je muskarac uz zenu u takvim prilikama.Jer, ne moze svaki muskarac postati Vjestac dok Vjesticom moze postati svaka zena.Vjestcem moze postati samo onaj muskarac koji je barem u jednoj svojoj prethodnoj preobrazbi, u jednom od proslih zivota, bio zensko bice.To je preduvjet.Isto tako, Vjestcem moze postati samo onaj muskarac koji u sebi nosi karakteristike Hermesa, koji je dakle androgin.
Zena je jaca od muskarca naprosto prirodom svog postojanja i prirodnim odrednicama.Ona je ta koja donosi zivot i koja ga produzava iako je muskarac taj koji ga daje.Ali, muskarac ne moze sam sebe oploditi cak i ako je androgin, naprosto zato jer je u tom slucaju jalov.No, zena ima u sebi prirodni krug zastite koji je uzdize iznad muskarca.Taj prirodni krug zastite su usce i krug maternice, kroz koje svako dijete prolazi ritualom radjanja.Razbijajuci taj prirodni krug zastite u kojem je dijete smjesteno onda kad je najosjetljivije i kad se razvija od zametka prema rodjenju dijete razbija i zastitu koja ga dijeli od realnog svijeta, svakodnevnice.Iz prirodnog svijeta ono ulazi u umjetan, iz svijeta duhovnosti u svijet tjelesnosti.Zato je cin rodjenja tako bolan.
Kroz krug usca maternice dijete izlazi na svjetlo iz mraka i pasivne ovisnosti o svojoj majci izlazi u svijet kaoticnosti, zraka i dinamike, u trenu se nalazi baceno u kaleidoskop zvukova i svjetala, da bi zapocelo svoj autonomni zivot.
Zaobljenost je tipicna zenska karakteristika, stoga je i krug tipican zenski simbol.On podsjeca na puni Mjesec, na proplanak usred sume, na Okrugli Stol na kojem se materijalizovao Graal ali i na zastitni krug koji se iscrtava tokom obreda i zazivanja.Krug nema ni pocetka ni kraja i predstavlja sjedinjenje onog velikog van shvacanja ljudi i onog malog razuma u nama, on je simbol vjecnog kretanja, zivotne matrice ali izvornog i povratak tom izvornom.
Iscrtavajuci magijski krug zastite oko sebe, Vjestica se zapravo vraca svojim iskonskim pocecima, vraca se krugu maternice cije je usce morala probiti kako bi dospijela u ovaj fizicki svijet.Zato i postoje megalitski ostaci velikih krugova iscrtanih postavljenim dolmenima koji strse poput odvojenih zuba u zrak.Vjestica iscrtava magijski krug zastite i zbog odvajanja prostora svog rada i zazivanja od ostalog prostora kuce ali i kako bi prizvala odredjene sile upravo na to jedno, jedino mjesto.Iscrtavanjem kruga Vjestica zapravo umnogostrucuje kolicini energije unutar njega jer je krug naprosto idealno pomagalo za lakse i brze uspostavljanje veze sa onostranim svijetom.U toj simbolici sadrzana je spoznaja i misaono dostignuce ko zna koliko generacija Vjestica, Vjestaca i Magova koji su se uvijek sluzili krugom kao pomagalom sve dok nije postao sastavnim dijelom kulture i dok se nije utopio u kolektivnoj svijesti a zbog cega mu vecina vise ne pridaje neko veliko znacenje.Onaj ko nosi bisere svakog dana, njihovu ljepotu vise i ne primjecuje.
Krug je uostalom i jedan od prvih simbola kojeg svaka Vjestica spoznaje na pocetku rada.Ona bez njega ne moze, jer je on u datom trenutku prsten koji stiti od prejakog, a istovremeno vrlo snazno odasilje skoncentriranu energiju u zeljenom pravcu.Zato je on istovremeno i stit i mac, nerijetko upotrebljen u istom trenutku.
Vjestice se medjusobno dijele na bratsva ili kola, a obredi medju pojedinim bratstvima razlikuju se medjusobno tek u nekim zanemarivim detaljima.Svim vjesticama, bez obzira na pripadnost brastvu, zajednicki su odredjeni predmeti koje uvijek moraju imati pri ruci, kad god se bave obredima i ritualima.Neka od tih obiljezja su ova;

KNJIGA SJENA-To je sveska ili biljeznica cije oblicje bira svaka vjestica sama za sebe a u koju ce zapisivati sva svoja teoretska znanja, svoje rituale, obrede, magijske rijeci i sve ono sto joj pomaze pri caranju a sto uvijek mora imati na umu.Boja, velicina i slicno nije odredjena vjesticijim zakonikom iako se svaka vjestica trudi da ta "Knjiga sjena" bude sto ljepsa i ukrasenija.Sto joj se vise vremena posvecuje ova knjiga ima jace energetsko djelovanje stoga je vjestice cesto drze u rukama, prelistavaju ili misle na nju.Knjiga sjena se mora prije vjesticije smrti unistiti spaljivanjem kako ne bi dopala ruku onih koji je ne smiju taknuti a to su svi oni koji nisu inicirani u vjesticije tajne.Ona se ne smije ostavljati ni u naslijedje drugim vjesticama, ona je strogo osobna i u nju, u pravilu, niko ne smije nista svojom rukom zapisivati.Ona je strogo licno vlasnistvo odredjene vjestice i u njoj smije biti samo vlasnicin rukopis.
CAROBNA TORBA-Nju svaka vjestica vlastorucno izradjuje za sebe, najcesce se koristi crveni flanel ili crvena koza.Po njoj se mogu vesti razni magijski znakovi i prizivanja, stavljati praporci i slicna obiljezja vjesticijeg roda.Torba se nosi iskljucivo pri obredima ili vjesticijim svetkovinama a nikada ne u svakodnevnoj upotrebi na ulici, moze imati remen za nosenje ali i ne mora.Predmeta u njoj ukljucujuci Knjigu sjena mora biti 3,5,7,9 ili 13, nikada ni vise ni manje.U njoj se nose razne hamajlije, prasina sa groba, cavli iz lijesa, zecja sapa, sumpor, igle, svijece i slicno.Ipak sadrzaj torbe za druge mora biti tajna i prilikom obreda torba se drzi u krilu.Posto treba sadrzavati magiju za sve dane u sedmici i sve satove dana i noci mora se izradjivati tako dugo dok svojom izradom zaista ne obuhvati sve spomenute ali vrlo vazne magijske detalje umnogostrucavanja energije.
Osim ova dva predmeta postoje jos neki koje vjestice stalno koriste.Prije svega to se odnosi na stap cija je sredina izvadjena i na cije je mjesto stavljen pamuk natopljen raznim biljnim sokovima i krvlju vlasnice, zatim poseban kotlic za spravljanje odredjenih tekucina, pa casa u obliku roga za odredjene obrede, rukavice s krznom okrenutim prema kozi dlanova kao i poseban vjesticiji pojas o kom poblize smiju znati samo inicirane vjestice.

U pravilu vjestice rade samostalno svaka sama za sebe a okupljaju se u kola na zajednickim sastancima i obredima samo u odredjene dane kada slave vjesticije praznike.Dva najveca praznika padaju u proljece i u jesen.Beltan ili Majska noc slavi se 30. aprila a zavrsava izjutra 1.maja cim zapjevaju prvi pijetlovi.Noc od novembra ili Samhain slavi se 31.oktombra i zavrsava 1.novembra, cim se oglase prvi pijetli.Osim ove dvije najvece i najglavnije svecanosti tokom godine vjestice se u svojim kolima okupljaju jos pet puta.To je praznik Imolc, Noc od februara, 31.januara, zatim u noci od 21.na 22.marta kada se slavi proljetnja ravnodnevnica, potom u noci od 21.na 22.juna i u augustu na praznik Lammas.Peti praznik Yule slavi se 21.decembra i opet tokom noci.Skupovi posveceni odredjenim praznicima odrzavaju se na dva moguca mjesta-u prirodi, na mjestima izvan domasaja ljudski znatizeljnih ociju ili cesce u stanovima.U drugom slucaju obavljaju se odredjene pripreme kako bi se energetski priroda prenijela u zatvoren prostor.Bez obzira gdje se odrzavali skupovi brastva traze veliku tajnost organiziranja jer na ovim proslavama ne smije prisustvovati zaista niko nepozvan.Sta se na njima dogadja i kakvi se obredi izvrsavaju nije vam dato da saznate.Ali sa svakog od tih sastanaka vjestice se u pravilu vracaju jako ispisani "Knjiga sjena" ili iznova napunjenih carobnih torbica.

Vjesticija zastita od magije-Da bi se kuca, stan ili odredjena osoba odbranili od moguci carolija koje bi drugi postavili ili donijeli moze se napraviti magijska zastita.Za izradu ovog pomagala treba vam 13 jaja.Bilo da ih bira prodavac ili vi treba da vam je slucajno odabrano bas ono trinaesto.Dodat cete mu komadic crvenog luka i skuhati u malo vode.Medjutim, necete ga pojesti vec cete skuhani bjelanjak i zumanjak zakopati na samo vama znano mjesto dok cete ljuske sacuvati.Drzat cete ih tri dana na tamnom i hladnom mjestu a zatim stucati u prah na koji cete nakapati malo voska sa upaljene bijele svijece.Umijesit cete prstima kuglicu koju cete zasiti u pogodnu vrecicu od bijelog platna.Tu vrecicu cete staviti na skriveno mjesto u kuci, stanu ili sobi i necete vise misliti na nju.
Posumnjate li kako vam se neko magijama zeli osvetiti posegnite za onom vrecicom, rasparajte je i pogledajte u kakvom je stanju kuglica.Ako joj je boja nepromjenjena onda vasoj sumnji nema mjesta.Ali, ako je kuglica promijenila boju i postala crvenom znajte kako je na sebe privukla silu carolije koja je bila namjenjena vama.Takvu kuglicu odmah treba iznijeti van kuce i baciti niz rijeku, istovremeno, treba si napraviti novu kuglicu na isti nacin kako bi se sprijecili eventualni novi pokusaji nanosenja zla.

- 21:17 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Ime vjestice

Vjestice si cesto daju posebna imena.Ona najcesce imaju veze sa imenima biljaka i zivotinja a posebno omiljene zivotinje su vuk, zmaj i gavran.Popularna su i imena koja su u vezi s Mjesecom, bojama ili vrstama kamenja.Cesto su to tajna imena koja znaju samo clanovi familije ili klana.Neke vjestice dodaju prvobitnom imenu novo ime svaki put kada prodju odredjeni stadij zivota ili da oznace neke svoje uspjehe ili neuspjehe.Druge, opet, u takvim prilikama mjenjaju svoja imena u svakom novom zivotnom razdoblju.....
Moje ime je Safir , a pravo mi je ime Elena .

- 21:15 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Magično povrće

Šparoga vlada muškom, seksualnom snagom i slavi misteriju Demetre - Ceres.Artičoka spriječava erotske snove, tjera Lilit.Ovim povrćem vlada Venera.Avokado se koristi za ljubavne i seksualne čarolije ljepote.Slavi misteriju žene.Simbol je kružnog plesa vještica koji označava besmrtnost.Crveni se grah koristi za sreću a crni za tjeranje duhova.Onaj grah koji cvjeta bijelim cvjetovima predstavlja sveti cvijet Boginje.

Repa se koristi u ljubavnim činima.Crvenom repom vlada Saturn a bijelom Jupiter.Kupus se koriti u činima plodnosti, za čarolije profita, čarolijama za novac i mjesečevu magiju.Zaštitni planet mu je Mjesec.Kopar se koristi u činima za sreću i mušku seksualnu snaguZaštitna planeta mu je Mars.Mrkva se koristi u čarolijama požude te plodnosti a zaštitnik joj je Merkur.

Crveni luk se koristi za zaštitu, egzorcizam, zacjelivanje, proročke snove.Privlači i apsorbira negativnost.Suzbija lunarnu magiju Hekate.Njime vlada planet Mars i element vatre.Grašak je sastojak čarolija za novac i ljubavnih čarolija.Ljuta paprika se upotrebljava u činima kojima se čuva vjernost, za pojačavanje ljubavi i privlačnosti u vezama koje su se počele hladiti, djeluje u čarolijama koje se rade za otklanjanje uroka....

- 21:13 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Neki od pojmova

Athame -ceremonijalni nož koji se koristi u magiji i vještičijim obredima.
Bazga -bobice koje se sakupljaju u ivanjskoj noći koriste se kao amajlija od vještičijih čini.
Brujo ili bruja-španjolski naziv za vješticu.
Divizma-lišće i cvijeće divizme nosi se kao hamajlija protiv čarobnjaštva.
Eklektik-vještica koja komunicira sa božanstvima ili obožava bogove iz raznih kultura.
Granična vještica - ona-koja-hoda-između-svijetova, osoba koja nije vještica ali ima određene šamanske sposobnosti.
Ječam-koristi se za proricanje a i kao zaštita od vještica ako se prospe po podu.
Krtica-progutajte njeno srce prije nego li se Sunce digne i moći ćete vidjeti budućnost.
Kukuta-sastojak masti za letenje te smanjivanje požude i ljubavi.Nosite kukutu sa sobom da pobijedite neprijatelje.
Magarac-ko spava na koži ove životinje biće zaštićen od demona, vještica i noćnih mora.Njegova dlaka se koristi u ljubavnim napitcima.
Olovo-nošeno kao hamajlija ili postavljeno na ulaz kuće olovo štiti od zlih duhova i vještičijih čarolija.
Pijetao-pero pijetla služi kao hamajlija od uroka i vještičije magije.
Sova-sovina kandža je hamajlija dobre sreće.Ako zavežete odrubljenu glavu sove u crnu krpu i dirnete njome nečiju lijevu ruku ta osoba neće moći zaspati.
Vještičija lopta-staklena lopta koja se vješa na prozore da odvrati druge vještice i njihove čarolije.
Vještičije ljestve-naziv za čaroliju u kojoj se koriste čvorovi.
Zemlja ljeta-mjesto gdje po vješticijem vjerovanju duša umrlog prebiva između inkarnacija.
Žitarice-da se zaštitite od vještičijih čini prospite žitarice oko kreveta.Vještica neće moći izbrojiti zrnje što će je sprečavati u bacanju čarolija.........

- 21:13 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Vještičiji obredi

Danas svako može naučiti puno toga o travarstvu i biljnom liječenju.Napisane su bezbrojne knjige a travarstvo je danas priznata disciplina.Vještice bilje prije svega koriste u liječenju raznih bolesti.Međutim, osim toga, biljke imaju i magina svojstva koje vještice koriste kao dodatke raznim praškovima i magijskim napitcima.Ovo su samo neka svojstva određenih biljka;
Anis služi za čišćenje, zaštitu, spriječava noćne more.Sličnu svrhu ima i bosiljak.On se koristi u čarolijama za čišćenje, zaštitu, egzorcizam, ljubav i blagostanje.Kamilica je vezana uz meditaciju i spokoj.Cimet je prisutan u čarolijama koje su povezane sa psihičkim moćima, zaštitom, uspjehom, zacjeljivanjem, vidovitošću i blagostanjem.Sjeme kopra privlači novac i djeluje kao zaštita.Njegovo cvijeće se koristi u ljubavnim čarolijama.
Lješnjak daje mentalne moći.Lješnjaci se koriste kao amajlije za plodnost i kao dodatak nekim čarolijama.Balzamom od limuna osigurat ćete si zdravlje, uspjeh, ljubav.Začinska biljka muškatni oraščić zaslužan je za vidovitost i blagostanje a peršin služi za pročišćavanje i zaštitu.Pepermint odnosno metvica ili nana služi za zacjelivanje i pročišćavanje dok je ruzmarinu glavna svrha zaštita od negativnosti, koristi se u čarolijama blagoslova, posvećivanja, pomaže pamćenju, štiti u svim vrstama rituala.Kadulja služi za blagostanje, ozdravljenje, mudrost.Timijan se pali radi vidovitosti i štiti od zla.Stolisnik služi u čarolijama za sretan brak, odbranu i zaštitu.

- 21:07 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  prosinac, 2011  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prosinac 2011 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

666

Ako trebate pomoć pošaljite email na ovu adresu......

esafir666@gmail.com

7734

Svi se sigurno pitate koja je značenje broja 7734 .
Koraci :
1.Napisati na papir 7734
2.Okrenuti papir i pisati će hell .

Kopirajte ovaj link i vidjet će te što treba ispasi od brojeva 7734 !

http://www.google.hr/imgres?q=7734+-+hell&um=1&hl=hr&sa=N&tbm=isch&tbnid=3B2GOnFycMRakM:&imgrefurl=http://www.guy-sports.com/humor/halloween/halloween_stories_for_kids.htm&docid=bXNYOT64htiMKM&imgurl=http://www.guy-sports.com/fun_pictures/7734_hell.jpg&w=294&h=249&ei=HEX-TvScIs2UOvGzgLQH&zoom=1&iact=hc&vpx=116&vpy=159&dur=7698&hovh=199&hovw=235&tx=120&ty=136&sig=114284621841952317223&page=1&tbnh=159&tbnw=187&start=0&ndsp=14&ved=1t:429,r:0,s:0&biw=1024&bih=673


Wicca Safir

Upozorenje !

Netko tko se boji i ima ceste nocne more i mladi je od 12 godina nek napusti ovaj blog .....
GOVORIM ZA VASE DOBRO !!!!!

666

7734