Pjesma o jednoj mladosti

12.09.2009., subota

Završio prvi školski tjedan

U gimnaziji je već održan roditeljski sastanak. Imaju takvu praksu da zovu roditelje prvi tjedan nastave. Sviđa nam se takva praksa. Izabrali roditelji svog predstavnika u vijeću, poslušali predavanje o školi, načinu odvijanja nastave, terminima za informacije o učenicima, predstojećim izletima.

Starija se već uhodala, navikla na bus, polako se upoznaje s ostatkom razreda. Ispostavilo se da ide u razred s kćerkom jedne bivše Siščanke. Svijet je mali, hehe. Nastava se odvija u dvije smjene. Ujutro školski sat traje 45 minuta, samo je jedan veliki odmor od 15 minuta a ostali po 5, sedmi sat završava u 13.55. Popodnevna nastava je kraća – školski sat traje 40 minuta i sedmi sat završava u 19.20. Učenika je malo u odnosu na neke prijašnje godine, profesori skupljaju satnicu predajuću i u nekim drugim srednjim školama po Istri. Za vrijeme velikog odmora srednjoškolci se rasuju po gradu, većinom u potrazi za hranom. Srećom, u blizini je supermarket pa ne gube previše vremena za hodanje i kupovinu. Dvorana za tjelesni odgoj je malena, svlačionica minijaturna, ništa neobično. Ono na što se nikako još nije navikla gimnazijalka je prodorno školsko zvono. Ha, bar se čuje...

Treninzi velikih mažoretkinja ovaj su tjedan predviđeni za subotu. Vjerojatno će tako ostati i ubuduće. Ajde de.

Mlađa je već krenula s rukometnim treninzima. Slijedeći tjedan počinje i s dramskom sekcijom. Pročitali smo na web stranicama škole da se osniva nova grupa u okviru programa slobodnih aktivnosti – fotografska grupa. O, i to bi Mlađa rado pohađala. Budemo vidjeli, ukoliko joj se uklapa u raspored a ne oduzima joj previše vremena i ne traži kompliciranu organizaciju, možda se upiše.

Peti razred, kabinetska nastava. Snalazi se. Jednu je bilježnicu zaboravila u nekom kabinetu, ali ju je srećom našla slijedeći put. Sad kad počnu kiše, bit će kompliciranije vucarati torbe, jakne i kišobrane uzduž i poprijeko škole, al kako drugi tako će i ona. Jer još uvijek nema ormarića za učenike, o čemu se priča i planira već godinama. Učitelji su joj svi odreda dobri i simpatični. Ono što Starija nije imala – tjelesni odgoj imaju zajedno s još jednim razredom, imaju učiteljicu za djevojčice i učitelja za dječake.

Neki dan stigli naručeni udžbenici u knjižaru. Sad petašica ima sve potrebno. Drugi tjedan knjižara prima narudžbe za srednje škole. Ostalo je za nabaviti dvije-tri knjige, kupiti nekoliko zadaćnica i to je to. Uspješno uhodavanje, bez prevelikog stresa.
- 11:30 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Dobrodošli!

Prirasli mi srcu