Pjesma o jednoj mladosti

10.06.2009., srijeda

Kraj školske

Summer vacations Zaslužile su odmor, obje Potočnice. Mlađa 5.0, Starija samo jednu četvorku. Uz vrućinu i sparinu, uz zov mora i sunca, pored treninga i proba, sve su stigle i uspjele. kisskiss

U ponedjeljak je Mlađa sudjelovala na školskoj priredbi. Skuhalo se dijete u dvorani Učilišta, i svi ostali izvođači i sva publika (dvorana je bila krcata, sjedilo se i na stepenicama i stajalo sa strane). Kako bi dobro došli klima-uređaji... al kad nema škola u svojim učionicama, gdje bi imalo Učilište. (Nema baš puno predstava ljeti ali ih ima. Završne priredbe vrtića, škola osnovnih, glazbene i baletne, Zlatni lav... Nek se mi lijepo saftamo. Da počnem prodavati kineske lepeze, možda bih se i obogatila. belj)

Jučer su četvrtaši bili na izletu brodom. Otplovili do Kanegre, naoružani kapama, vesticama, ručnicima, namazani protiv sunca (mi svoje svijetlo zlato jesmo, valjda su i drugi roditelji), družili se, jeli, pili pa se vratili. Veselo druženje generacije.

Sutra je piknik za četvrti razred Mlađe. Skupili smo novčiće za učiteljicu. Nadam se da će je obradovati pokloni. Uz "pravi" poklon pripremili smo diplomu za najbolju učiteljicu na svijetu, originalnu, kakvu nitko neima. I poster sa slikom razreda i potpisima svih učenika te njihovim otiscima dlanova. Za uspomenu i dugo sjećanje.

Razred Starije skuplja isto za razrednicu. Nakon što su neki bili antiprotivni i odbili dati. Sramota. Žena koja je svoj radni vijek posvetila učenicima, žena koja ih je vodila četiri godine, učila i utjecala na njihov odgoj (mi odgajamo svoju djecu, bar većina nas roditelja, jel) - zaslužila je zahvalu.

...Od petka nova organizacija vremena i kućnih poslova. Da curke ne zakržljaju naughty a da ja mogu odraditi pojačanu satnicu u radnji.
- 09:51 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Dobrodošli!

Prirasli mi srcu