Pjesma o jednoj mladosti

04.06.2009., četvrtak

Djeca, osmoljetka, gimnazija, faks

Sitno brojimo. U stvari, samo Mlađa broji. Starija više ne ide u školu. Osmostruki odlikaši, učenici koji su svih osam razreda prošli s pet, imaju oprost od škole u lipnju. Osim ako učitelji nisu do kraja svibnja zaključili ocjene. Pa je Velika odšetala ovaj tjedan na par sati, napisati zadaćnicu ili test. Sad zasluženo odmara. Na završetak osmoljetke podsjećat će je ožiljak. Visoko bačeni mažoretski štap opalio ju je po obrvi. Završila na Hitnoj, stavili joj dva punta i flaster. Ovaj tjedan je ne puštamo na treninge, da ne bi zadobila još koji udarac. Srećom, ožiljak će biti skriven među nadočnim dlačicama. Ha, događa se. Par dana će skrivati oko pod slapom plave kose pa će nakon vađenja konaca prestati.

Upis u srednju školu više zanima i okupira nas roditelje nego buduću gimnazijalku. Ona je cool. Uostalom, ima ocjene koje bi joj trebale garantirati potpuno siguran upis. Saznali smo da se na upis ne mora donositi domovnica ni izvod iz matice rođenih. Falim te, blože, što će se umjesto papira koristiti podaci iz državnih datoteka.

Mlađa ima zaključenu većinu ocjena. Uz još poneku zadaću i učenje, pripremala je ovih dana herbarij. Skupljala biljčice po livadama i dvorištu. Prešala, lijepila. Danas je odnijela herbarij u školu, konačno možemo pobacati i posložiti novine, teške knjige i ostatak bilja. Uz učenje i herbariranje, dio vremena odlazi na pripremu predstava. Školska priredba je drugi tjedan, a i priprema se zajedničko druženje najbolje učiteljice na svijetu, njenog četvrtog razreda i roditelja, uz iće i piće i igrokaze. Na sličan način su curke završile svoja razdoblja vrtića. Lijepo je što ćemo se naći svi zajedno, popričati u ležernoj atmosferi, razmijeniti iskustva. Djecu čeka velika promjena u petom razredu. Em počinje kabinetska nastava em će se promijeniti sastav razreda. Dosadašnjim četvrtašima iz centralne škole pridružit će se područni učenici pa će se razredi preformirati, neki će učenici prijeći u novo okruženje. Nadamo se da će Mlađa ostati u razredu s najboljom prijateljicom, da će većina društva ostati na okupu. Starija nije bila te sreće. Al je izdržala četiri godine i najvjerojatnije će se opet sastati sa starim društvom u gimnaziji.

Djeca, naša radost i dika. Jučer je naša familija svim srcem i mislima bila uz jedno veliko dijete. Mlađa nećakinja, didina Umjetnica je diplomirala!!! kiss Čestitam, mila! Friendster Image Hosted by ImageShack.us Godine školovanja, učenja, traženja i pronalaženja inspiracije, upornosti, dokazivanja – okrunjene su diplomom. Od svih nas koji smo iščekivali vijest, valjda je bakica bila najuzbuđenija. Sretna, u svoje i didino ime nazdravila je i zahvalila dragom Bogu što je doživjela diplomu unuke. Eh, da muža i mene zdravlje posluži pa da doživimo diplome vlastite unučadi...
- 09:15 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Dobrodošli!

Prirasli mi srcu