Pjesma o jednoj mladosti

15.12.2008., ponedjeljak

Ljepotica i zvijer

Ljepotica i zvijer

Naše mažoretkinje, djevojke, djevojčice I “babe”, priredile su u subotu predstavu “Ljepotica I zvijer”. Neuobičajen nastup, jer smo ih navikli gledati većinom u prastarim uniformama I u koreografijama koje su odgovarale pravilima mažoret-plesa.

Ljepotica i zvijer

Klasičnu priču o ljepotici i zvijeri zamijenila je otkačena priča o zbrčkanoj vili koja se ne može sjetiti formule kojom vraća zvijer u prvobitan oblik – “mladića plavih očiju I ko ugljen crne kose”. Bilo je tu svega, i vilenjaka, i can-can plesačica, plesao se i menuet i valcer i čardaš, pojavili su se sobovi (i oni su inventar, baš smo neki dan odgledali božićnu predstavu iz 2000. godine, tad su se prvi put pojavili), ribe, i Djed Božićnjak… najviše od svega – bilo je smijeha. Kao što je rekla voditeljica na kraju predstave – hvala svim tim djevojkama i ženama što su, usprkos izuzetno skromnim mogućnostima, dale sve od sebe da nas zabave i razdragaju.


Ljepotica i zvijer

Ljepotica i zvijer

Ljepotica i zvijer

Ljepotica i zvijer

Ljepotica i zvijer


Dvorana Učilišta bila je skoro puna. Svaki gledatelj platio je 20 kn ulaznice. Prihod je išao u humanitarne svrhe. Možda bi koja ovakva predstava mogla poslužiti za prikupljanje priloga našim mažoretkinjama. Kad već Grad ne pokazuje sluha za obnavljanje uniformi…

- 10:38 - Komentari (16) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Dobrodošli!

Prirasli mi srcu