Pjesma o jednoj mladosti

12.06.2008., četvrtak

Škola i klima

Školica je pri kraju. Curke svaki dan dođu s ponekom zaključenom ocjenom. Još ima testova za pisati, učiteljica matematike čak je najavila test 17. lipnja... a 20. završava škola i čini mi se da taj posljednji tjedan nastave ostaje za eventualno ispravljanje ocjena a ne testove... valjda nisam dovoljno upoznata sa školskim pravima i obvezama...

Sudeći po svemu, kući će doći samo jedna četvorka. Starija Potočnica, iz glazbenog. Pored četiri petice, zaradila je jednu dvojku. I, zbrojeno i podijeljeno – prosjek je zaista za četvorku. To što je učiteljica nije htjela pitati za peticu... i što bi Velika sigurno imala peticu da je pristala pjevati u školskom zboru...ah, neće moje dijete propasti zbog jedne jedine četvorke u svjedodžbi. Uostalom, za upis u gimnaziju ne boduje se glazbena kultura.

Djeca se i dalje kuhaju u učionicama, pogotovo u razredu mlađe Potočnice. Njena učionica, naime, gleda na jug. Djeca su il na propuhu jer se otvore i vrata i prozori, il se saftaju unatoč zavjesama. A lijepo je moj muž još lani predlagao da svaki roditelj odvoji stotinjak kuna pa da se kupi klima-uređaj za razred. Jedan jedini roditelj ga je podržao! Argument drugih, antiprotivnih, bijaše – nećemo mi kupovati za tuđu djecu. Jer, kad naši klinci završe četvrti razred i počnu pohađati kabinetsku nastavu (trčkaraju svaki sat u drugu učionicu) – tko će se onda služiti tim klima-uređajem???!!! nono Slušao je potočnički tajo i nije mogao vjerovati da to čuje... headbangheadbangheadbang I pokušao objasniti da je bitno da NAŠA djeca imaju klimu dvije i pol godine, da mogu koncentrirano pratiti nastavu, da ne zaspivaju ošamućeni u školi... a-a, nema šamse! Učiteljica tu i tamo spomene djeci kako su lijepo mogli imati klimavca samo da su njihovi roditelji htjeli dati nofce. Mislim, bilo bi lijepo i dobro da škola može osigurati u svakoj učionici klima-uređaj. Jerbo u ovim našim krajevima vrućine lupaju od travnja do listopada (kad su godine normalne). Al nije bitno, da i samo lipanj i rujan budu vrući i sparni – već bi se isplatilo postaviti takvo što. Ak škola neima novaca (sigurna sam da nije u pitanju nedostatak sluha i brige za djecu), i ak starci mogu odvojiti lovu koja nije toliko velika (ev, gledam po novinama da sad ima za kupiti klimu i ispod 2 tisućice) – zašto ne? Da mi je samo znati da li se većina ovih roditelja vozika u autima bez klime, ili rade u kancelarijama bez klime... i znaju li uopće kako je njihovoj djeci...?
- 11:20 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Dobrodošli!

Prirasli mi srcu