< prosinac, 2011 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Siječanj 2012 (2)
Prosinac 2011 (3)
Lipanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Svibanj 2010 (1)
Travanj 2010 (1)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Prosinac 2009 (3)
Studeni 2009 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

4 pištolja u zemlji čuda
Ovdje mašem svojim (imaginarnim) pištoljima kako me volja. Pucam samo u pokretne mete.

Bijeli zečevi

Jups

Luki2

Zlica od Opaka, al' prava

Propheta Nemo

Stripovi

Svašta u njegovoj glavi

Elle Woods

4pištolja u zemlji čuda
03.12.2011., subota
Izbori 2011. iliti Brod nepovratno tone

Fasciniraju me izbori posljednjih nekoliko godina. Reći "izbori" u Hrvatskoj ima pomalo paradoksalno značenje jer naše izbore uglavnom karakterizira to da izbora - nema. Ni ovi koji slijede u nedjelju nisu izuzetak.

Vladajuću stranku opasnih namjera nije potrebno posebno predstavljati. Predstavljaju se oni od 90-te godine sami. I u najgorem mogućem izdanju. Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što, a sve hrvatsko u svoj džep. Njihova borba protiv korupcije po principu "kadija te tuži, kadija ti sudi" mi postaje smiješnija svakim novim danom.
Zašto u nedjelju glasovati za HDZ? Zato da dokažemo da smo sportska nacija. Volimo da nas se jaše. A bit će nam osobito zadovoljstvo da nas jašu stari, debeli i svima poznati jahači zaštićeni toliko željenom Europom.

Kokošja koalicija je valjda jedina oporbena snagu koju u ovom trenutku valja shvaćati ozbiljno. A to je razlog da se kolektivno ozbiljno zabrinemo. Neodlučni, narušenih reputacija, šute kad treba, a još više kad ne treba, a kad ne šute onda je sve što čujemo od njih jedno veliko bla bla bla... A što su tek spremni opraštati protivnicima koji su ih uvrijedili. Samo da bi mogli surađivati iz udobnih fotelja. Kao da žive po načelu "okreni i drugi obraz"...
Zašto u nedjelju glasovati za Kukuriku? Da bi se mogli utopit u tanjuru hladne i stare kokošje supe/juhe, kako kome drago. A sve to pod zastavom EU.

Stranke i strančice koje po svaku cijenu žele svoj komad hrvatskog kolača su sve jedna gora od druge. Posebno me razveselio program HSLS-a čiji si je potpuno nekarizmatični vođa popularnog prezimena umislio da se kandidira na izborima negdje u Skandinaviji. Pa nas obasuo načinima gospodarskog i inog napredovanja umjesto da nam ponudi način kako da isplivamo iz govana u koja su nas njegova prezimenjakinja i njeni prethodnici duboko uvalili. Bez boce sa zrakom.
Slavonske uzdanice predvođene osuđenim ratnim zločincem. Treba li šta drugo reći? L(j)udi na svojim skupovima pozdravljaju čovjeka koji je hrvatsko pravosuđe proglasio ništavnim samo zato da bi ga država u još većem rasulu od ove proglasila krivim za ratnim zločin i poslala u zatvor. Tko je ovdje lud?
Željko Kerum. Bi bio ozbiljan kandidat kad bi se birao najlošiji stand-up tragičar u ovoj zemlji. I njenoj široj okolici. Dati tom čovjeku fotelju u hrvatskoj vlasti, po meni je potpuni dokaz nedostaka pameti cijele nacije.
Umirovljenici i penzioneri koji se organiziraju u nekoliko različitih stranaka samo da bi i nakon izbora mogli nastaviti terorizirati naciju svojim lošim životnim uvjetima? Kao što to jedan i jedini Jutarnji list jednom prilikom lijepo napisa; "...groblja zjape prazna".

Draga nacijo, draga mladeži, umjesto na izbore preporučan da u nedjelju organiziramo izradu najdužeg konopca na svijetu. Bog zna da će nam, koje god zlo u nedjelju izabrali, konopac trebati.



- 08:34 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>