kolačić madeleine

utorak, 16.04.2013.

vinograd i malo šire

dopao nas je tako jedan stari, prastari
vinograd
koji više odavno ne rodi
dopao nam se pa nas je i dopao
- dobar redoslijed stvari -
krenemo ga čistiti od stare loze
i čupati, sjeckati žicu i lozicu - ovo drugo je moj dio
znam sa škarama, naime -

sav je bio za baciti, za posjeći i spaliti
i taman smo ga na hrpu stavili
doleti jedan i vikne - pik spas za mene -
izgleda da i stara loza može dobro poslužiti
ne samo roštiljanju

čak i kad si star i truo
i beskoristan godinama
može se desiti da naiđe netko
tko će od tebe napraviti
lampu - unikatni ručni rad
ili nešto slično
taj će te očistiti, usjajiti
nauljiti, lakirati
naučiti da postaneš lucifer
da u svojoj prepoznoj dobi
doneseš svjetlo
u kojem nećeš usput izgoriti
svjetlo bez pepela i bez pečenog mesa

nikada, očito zaista nikada
nije gotovo
taj vinograd je živi svjedok
da postoji
život iza života
i dvonogi anđeli koji
penzlima titraju
između

16.04.2013. u 15:58 • 8 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

09.16 (2)
07.16 (1)
07.15 (3)
02.14 (1)
11.13 (1)
10.13 (2)
09.13 (3)
08.13 (4)
06.13 (1)
05.13 (7)
04.13 (5)
12.12 (2)
11.12 (2)
10.12 (1)
09.12 (5)
08.12 (13)
07.12 (8)
04.12 (2)
02.12 (12)
01.12 (1)
12.11 (2)
11.11 (14)
10.11 (12)
09.11 (23)
08.11 (7)

30 sa 10

je temperatura na kojoj
kolačići madeleine.
najbolje uspijevaju.
Vaša vozila prislonite ovdje,
dalje se ide
na Proustov način :
zagrizeš, i odnese te!





Do not copy!
fotke i tekstovi su moji,
osim ako nije drugačije naznačeno.
ako su vam tako dragi
da ih želite
linkati, kopirati ili štogod drugo
mailnite mi!

novi kolačići

oups!