novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!
Isključi prikazivanje slika

27

sub

05/17

Mak

modrinaneba.blog.hr

Mehko valovijo v vetru, svileno dehtijo v soncu in barvajo polja v lepoti...
 photo mak veronika priol_zpsu8yo4d0h.jpg
 photo mak1_zpsq8dmdeud.jpg
Foto: Veronika Priol

Sretan Dan mladosti!

prophetanemo.blog.hr

Kasnim s tim oko tri desetljeća, ali bolje ikad, nego nikad.

Inače, prije šest-sedam godina ovdje sam se otvoreno nadao da će nam trenutna država bankrotirati do 2012., tako da možemo lijepo krenuti ispočetka, ali i to sad već debelo kasni. Ipak, trenutna vlast, ako je još uopće vlast, daje nadu da će se to konačno dogoditi. Pretvorivši dug jedne kompanije u državni, učinili su vjerojatno sve što treba da se spasimo od gospodarskog oporavka i vratimo u okrilje MMF-a.
Nažalost, osim bankrotom države stigli su na ovaj ili onaj način pokazati da su u ovom ili onom bankrotu i sudski i obrazovni sustav, a onda ih tamo još malo dublje pogurnuli izborom za to najsposobnijih ljudi (npr. ministra plagijatora), dok su na trenutno još trajućim izborima građani pokazali da im takvo stanje baš fino odgovara i da bi rado da se tako i nastavi tj. da im je po volji da trenutno stanje bude i trajno.

Za razliku od onih Brlićkinih seljaka koji su barem mislili da se raduju tuđoj propasti, ovi znaju da gledaju u vlastitu.

INSPIRACIJA

shadowofsoul.blog.hrslika: digital artist

napisano 27.12.2009. u 19.25h i objavljeno na blogu 23.6.2010., iz 1. zbirke

SJENA DUŠE

http://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2010/06/1627804163/inspiracija.2.html

7.10.2011. objavljeno na portalu Magicus
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/izmisljena-inspiracija

Uzmi kap tame i promiješaj je sa dvije kapi bistre vode, zaveži me tim biserima uz sebe i povedi me “u dubine iza zavjese stvarnosti”, jer iza spoznaje lebdi san, još uvijek plav i nedorečen, taman i dalek.

Znam, da Ljubav ima svoju tajanstvenu šifru izričaja, znam da se Mjesec ne pojavljuje bez sjaja, znam i da poseban ključ otključava vrata bezdana, jer smo moja tama i ja stigle do kraja.

Nosim u očima Mjesec, dok se u tvojima ogledaju zvijezde, nosim u ruci srce i zovem te, da mi pogledaš u lice očima istine, očima duše i ne tražiš ništa, ti nikad ne tražiš ništa, samo daješ i traješ.

Staze, po kojima sam te tražila, obilježene su znakovima na putu, krijesnicama u lišću i biserima u duši, “uranjam u dubine iza zavjese stvarnosti”, a Ljubav i ti ste velovi što obavijaju moju suptilnu dušu.

Onog dana kad nam se Ljubav poklonila u svojoj uzvišenosti, zadrhtala je svilena tama Svemira, odnijela dio mojih nemira i sklopila jedan dio knjige života i zato uzmi kap tame i promiješaj je sa dvije kapi bistre vode – vidjet ćeš san, još uvijek plav, nedorečen… taman i dalek.

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7889-28-9
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPic

Sat engleskog jezika

modestiblejz.blog.hr

British Dictionary definitions for gawk(ing)

rofl

Svakidašnja jadikovka nas vagonaša

mela.blog.hr

Riknula mi veš mašina.

Crka mi bojler.

Gume od auta za ne povirovat.

Auto na izmaku snaga.
Stalno traži nešto NOVO.

Mašina za suđe puštala vodu.
Popravljena.
Sad neće da pere.
A šta ću joj ja !
Dabogda crkla !

Krepa mi monitor.

Puka okvir od naočala.

Vodokotlić i dalje zanovijeta.

Ventil sada drži vodu.

Školjka je zavidana.

I to sve u misec dana.

Triba još:
okrečit,
opiturat vrata,
kupit cviće i posadit;
vidit triba li prominit i amortizere...

Kredit je bija premali.
Svaki majstor bija po 2 - 3 puta.
Svakom san dala i sukoviše.

Eto, priživila san !!!


Ne tražin sponzora već moralnu, psihološku, znanstvenu i političku podršku .

A zašto me tako dugo bilo nije, znat će te kad za feštu bude vrime.

NE MOGU MI NIŠTA !

Šetnje, bijezi, tržnica, kolostaj

nachtfresser.blog.hrGledam statuse na fejsu poznanika koji je postao socijalan slučaj, ne da se, a još uvijek i pametuje kao da je popio svu mudrost svijeta. I je, oštrouman je mada se mnogo toga s njim ne slažem, no potpuno sam siguran da on nije kriv za situaciju u kojoj se našao i isprazna su mi uvjerenja drugih nekih poznanika, kao, kad bih ja kao on govorio četiri jezika, gdje bi mi bio kraj.
Postoji previše ljudskih govana koje je stvorio sustav kakav je, i koji će za siću lažno svjedočiti na sudu u korist onih beskrupuloznih koji su se eto dobro snašli u životu. Treba izbjegavati veća društva i socijalizirati se samo onoliko koliko je nužno. Uostalom i u virtuali selektiramo gdje ćemo trošiti vrijeme i ignoriramo kontaminirane pametnjakoviće.

* Pureća prsa, bob i šampinjoni + trešnje ... 490 kcal

minus40kg.blog.hr

* Pureća prsa, bob i šampinjoni + trešnje ... 480 kcal15 dag odreska purećih prsa
20 dag boba
20 dag zlatnih šampinjona
0,1 dl maslinovog ulja
sol, sušene rajčice i začinsko bilje,
tucana crvena ljuta paprika

+ 15 dag trešnji - kuhano na pari u ekspres loncu
puretina: 17+3 min.
bob: 17 + 3 min.
šampinjoni: 3 min.Trešnje možete jesti prije ili poslije obroka,
a najbolje su kada sazru i kada ih imate ;)Trešnje
Kada nema trešnji, višnje su ko bog. Slično vrijedi i za svu silu drugih namirnica. Nema potrebe biti uskogrudan, sitničav i isključiv, tj. višnja i trešnja su sestre rođene, a to malo razlike u kiselini ne bi trebalo nikoga osobito uzbuđivati, iako će neki tvrditi da trešnju obožavaju, a višnju ne podnose, i obrnuto. Isto vrijedi i za prsa, pa je l' su pileća ili pureća, meni svejedno, sličnih su kalorija i nutritivnog sastava. Jednom jedno, drugi puta drugo, pa što, tj. i bolje nego uvijek jedno te isto.

Sve je dobro ispalo jedino je boja negdje nestala. Meso bezlično, bob izgubio lijepu pastelnu zelenu i otišao u zagasito vojnu sivo maslinastu, a zlatni šampinjoni sve samo ne zlatni, ali dobro, probao sam malo obojiti začinima.


P.S.
Pametan povremeno radi gluposti,
bedast to i ne primijeti, posebno kod sebe ;)

Za dobro jutro

hygge.blog.hr

Pozdrav s prelijepog Buneka... Bandićeve vizije djelo cerek ... Zagrebe moj lijepi, čisti i umiveni hrvatskaGospodar pera

tragovivremana.blog.hr


Snovi dok žive, java se ne mijenja, ne raspršuje niti se sažima. U njoj se ne događa ništa. Apsolutno NIŠTA.
Maštu rasplamsavaju Gospodari pera.Vedre i oblače. Oživljavaju i izazivaju pomor. Mašta je bujna i burna.

Java se, spram mašte, odvija postepeno, otvara sama. Snovi su zagonetka koju treba riješiti, razdriješiti da bi se osjetila "moć" sadašnjeg trenutka, stvarnosti.

Gospodari pera gospodare samo svojim izmišljenim svijetom.

Tkanje

jednina.blog.hrNebo se otvorilo i sunce je obasjalo sag, stazu našeg tkanja. Ti si osnova, potka, kroz koju se provlače moje niti tkanja; staze i putevi posuti laticama raznobojnog cvijeća kojima ulazim u naš svijet u kome me čeka bogata, intenzivno crvena ruža strasti, reliktni takson kojim mi ispovijedaš ljubav.
Ti si moja misterija kao što sam i ja tvoja i zajedno smo se radovali spoznaji da je tajanstvo naš svijet.
Naša ljubav ne može umrijeti.

Djelić moga sna...

dinajina-sjecanja.blog.hr
Anka brazilijanka, davno pročitana knjiga Mate Lovraka, filmovana. sjećanja na djetinjstvo. I ja, iz ljubavi prema anđeoskom svijetu u kojem sam odrasla, prema kraljevstvu čarobnjaka, iz ljubavi prema vilinskom svijetu u kojem sam provela sretne trenutka djetinjstva napisah bajku. Uspoređivala sam naše legende sa svjetskim legendama u kojima vilenjaci i čarobnjaci nisu tek štovatelji drveća, izvora, stijena, nisu tek mitska šumska stvorenja i duhovi vatre, zraka, zemlje i vode. Oni su bili ujedno i liječnici, iscjelitelji, filozofi, astrolozi, čarobnjaci, vidovnjaci, pjesnici, glazbenici i učitelji.

Šaputala sam u snovima riječi pretvorene u staklene perle kojima sam se igrala i igrajući pisala pjesme, svoje istine, svoje snove. Iz tadašnjih zapisa je izrasla ova priča "Pjevaju vile slovinske" vile koje sam susretala slavenskim legendama.

Pjesma te rođenom...


"Samo tebi, tek rođeni,
ove riječi, samo tebi
ova zastava između dva boja krvava.
Tebi pišem ovu pjesmu.
Samo tebi, tek rođeni,
pjevam odu o ljubavi
pružam ruke koje zora
tvog rođenja već obasjava.
Pristižem žuborom potoka bistrog
i brzacima rijeka,
skrivena u vjetru,
stopljena s njim sanjam
bogojavljanje u sebi.
Pogledaj moj san,
njime sloboda kormilari.

Na nebu se rađa sunce
i miruje u korijenu trava,
a mene čeka daleki put
i oblaci lutalice.
Vilinski ples u slavu tvog rođenja,
simfonija iznad mora
što moj san brani.
Ne lete samo ptice.
Gledam zemlju u letu,
nebo svira budnicu tebi tek rođenom,
ja čekam da san postane java.
Tebi pišem ovu pjesmu.
Samo tebi, tek rođeni,
pjevam odu o ljubavi
pružam ruke ka svitanju
koje zora tvog rođenja
već obasjava."

Podno planine u malenoj pećini se u svitanje rađa djete. Kralj plemena stoji pored koljevke i miluje čelo sina. Starac sjede brade, nevidljiv u jutarnjem povjetarcu, promatra koljevku i vile koje se spustiše da budu čuvarice djetetova sna.

"Kada krenu uz planinu, osvjetli im put." šapnu vjetar Zori, vili svitanja " ti budi dječakova sudbina jer se rodio u tvom carstvu."

Pleme sjedi na vrhu zadnje planine i sluša tišinu svojih tek začetih misli. Ljubav, energija kojoj još nisu imena dali, buja u njihovim srcima. Širina plavetnila zatvorena u ono što im oči vide izmišlja novu riječ. Beskonačnost se otvori pred njima nakon dalekog lutanja mračnim šumama i dolinama bez horizonta. Na početku puta su krenuli prema suncu vjerujući da će u njegovoj maglovitoj ljepoti pronaći trenutak smirenja. Planine su se smjenjivale, snjegovi su zatvarali prolaze i ostavljali tragove njihova umiranja. Sunce ih je čekalo tamo u plavim daljinama, iza sljedećeg vrha i oni su se ponovo spuštali, u dolinama čekali da okopne snjegovi. Stoljeća su se smjenivala, vrhovi ostajali za njima i novi se uzdizali. Činilo im se da su sve bliže suncu i da će ga na zadnjem vrhu i dotaknuti.

Podno planine se širila velika voda koja je doticala nebo. Sunce je, još uvijek daleko, sjalo drugačije i bilo nekako bliže.
"To je mjesto na koje nas je poslao starac sjede brade." reče kralj
"Ali mi nismo stigli do sunca." reče dječak velikih tamnih očiju
"Stigli smo na vrata njegova carstva." šapnu mu majka "kada se spustimo sa planine ono će nas zagrliti kao svoje podanike."
I pleme krenu ka velikoj vodi.

Dječak je zavolio uvalu u kojoj sagradiše dom. Postao je podanik sunca, jutrom bi pozdravljao njegovo izlaženje, a uvečer bi mu zaželio dobar san. Bio je prvi mali princ i živio je na planeti svoga sna nedotaknut strahom od nepoznatog.

U sunčanom dvorcu su vile bile čuvarice njegova sna...

Dijana Jelčić


Pjesma tek rođenom

Statistika

Zadnja 24h

9 kreiranih blogova

293 postova

546 komentara

279 logiranih korisnika

Trenutno

8 blogera piše komentar

25 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

impressum

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se