novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!
Isključi prikazivanje slika

17

ned

12/17

OBLAK NESPOZNATLJIVOG

theartofbeingyourself.blog.hr

The cloud of unknowing je djelo anonimnog mistika iz 14.-og stoljeća. Čitao sam ga prije 10-ak godina, slabo se sjećam sadržaja; sjećam se da me nije nešto oduševio. Ono što mi je ostalo intrigantno je - naslov. U njemu je cijela bit duhovnog doživljaja. Sviđa mi se što implicira neznanje. Vrlo sokratovski, jedino što pouzdano možemo znati je da ne znamo puno. Oblak..., oblak je tajna. Mi..., mi imamo tajnu i oblak na raspolaganju, na dohvat ruke su, a neuhvatljivi. Koliko god se trudili, oni ostaju tajna. Sadržaj je tajna. I to je nekako i u redu. Zašto bismo morali znati Sve? Nestala bi čarolija. Ali dobro je znati da - tajna postoji. Čarolija postoji. Na neki čudan način, oblak i njegov sadržaj su nam veoma bliski. Znamo se od ranije. Ako pokažemo interes za nju, čarolija se otkriva, uglavnom na neobične načine; obične, ali neobične. Mi smo tajna i sami sebi.

FOTOKLUB RIJEKA POMAŽE

teutinaljubav.blog.hr


Već tradiconalno, na kraju svake godine imamo malo druženje u galeriji našg fotokluba. Tom prigodom postavljamo i izložbu Inwentura na kojoj članovi po vlastitom izboru izlažu fotku koju smatraju vrijednom snimkom te godine.
Ove godine izložbu smo pretvorili u donatorsku izložbu. Svi radovi biti će ponuđeni na prodaju po istoj cijeni od 250kn a čisti prihod, nakon što se odbiju troškovi printanja fotki i okvira, namjenjen je "Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka".
Otvorenje izložbe 18 u 20 sati a izložba će biti otvorena čitav dan 19-22 Prosinca od 10-18 sati i u subotu 23 Prosinca 10-13sati.
Danas smo imali pripremu fotografija pa prilažem par fotki.

Our gallery Principij


p style="text-indent:80px;"a data-flickr-embed="true" href="https://www.flickr.com/photos/more_ljubavi/39056720462/in/dateposted-public/" title="Preparing the exhibition" "target="_blank">Preparing the exhibition


Svjetlost s prozora

kamena-kucica-na-skoju.blog.hr

Godina se, lagano i neupitno, bliži svome kraju. Božić je na vratima. Sin u tuđini. Nepredviđeno. Švicarska. Njemačka. Rajna. Majna. Plovi životom i rijekama. Tako treba. Valjda. Svoj je čovjek. Ima godine i pamet. Valjda. Teško je (uvijek) znati, kuda će rijeka (života) iznenadno skrenuti tok. Željama usprkos.Brat bi trebao na operaciju iza Nove Godine, a moglo je to već biti iza njega. Šta bi bilo, da je bilo. Da je ostao u bolnici odmah. Teško je (uvijek) biti pametan. A pamtim jednu davnu crticu, kad je na moju "imaš godine i pamet" uzvratio pitanjem "a kad je to pamet išla s godinama?". Ima i ta mjesta. Teško je (uvijek) znati rasplet događaja. Odlukama usprkos.

O tuđim koracima, pa neka su nam i najbliži, nema smisla suditi ni pametovati. Ni sekirati se, što je najvažnije u svemu. Nije sebično staviti sebe na prvo mjesto, i biti (samo) podrška iz sjene. Nije pogrešno pustiti tuđe živote njihovim rijekama. Ne, nije ni sebično ni pogrešno. Samo je (često) teško. Dobro je rekao dr. med. Bernie Siegel: "Temeljni problem s kojim se većina pacijenata suočava je nesposobnost za ljubav prema sebi"... Pa se i ja (još) učim (više) voljeti sebe.

Blagdani će, tako nekako, raštrkano i neveselo, doći i proći. Ma, ne žalim se. Nikako. Baš naprotiv. Godina je ovo velikih promjena na osobnoj razini. A jedino tu se i mogu raditi istinske promjene.

Raščistila sam kuću od stvari, čistim je još. Nije to (bilo) lako. Meni, teškoj na bacanju. Daleko sam ja (oduvijek) od ovog potrošačkog ludila. Kupi pa baci, i tako u krug. A život nam je pomiješao karte, dodatno, da su nam stanovi prolazili kroz prste, a stvari se gomilale. Od ove godine, lagano puštam i njih da odu. Više stvari, više posla, ne treba mi to. Druge su okolnosti, drugi prioriteti.

Imala sam hrabrosti i vjere, da se opet poslužim riječima dr. Sanje Toljan iz knjige "Čudesna moć hormona", (po)raditi na svom životu i zdravlju. Jer život i zdravlje nemaju alternativu. Bez njih sve pada u vodu. Ili ide dalje s jednim od nas manje. Ići će i tako i tako, kad tad. Znam. Život stati neće. Ali, nije u tome niti poanta. Kako starimo, to već čini ogromnu razliku. Sposobni ili nesposobni. Pokretni ili nepokretni. Koliko god mi, do zadnje sekunde, pomicali granice življenja, i koliko god se, do zadnjega daha, držali slamke spasa, duljina življenja je manje važna. Kvaliteta starenja, na koju možemo imati utjecaja, puno je važnija. Mislim i vjerujem.
Zaokrenula sam dosta toga u svojoj (pre)hrani, a do jučer sam držala da se hranim dobro. I da se tu nema šta puno mijenjati. Pogrešno. Ostala sam i dalje na tragu RAZ-UM-a (raznolikog i umjerenog), tako da jedem sve vrste namirnica, ali na tragu svoje jedinstvenosti, neke izbacujem a neke druge ubacujem ili pojačavam. Naglasak je, u svakom slučaju, na voću i povrću, uz neke dodatke prehrani. Krvne kontrole neću zanemariti, naravno, ali da me bockaju svakih par mjeseci, nema šanse. Dok se ja osjećam odlično, jednom godišnje, otprilike, mislim da je sasvim dovoljno. O tome će još biti govora.

Knjiga mi je vjerna, rekoh na početku godine, kada mi je došla pod ruke gore spomenuta knjiga-biblija, a ove godine sam joj obilato počela vraćati vjernost. Proletila je, manje-više, u čitanju doktora različitih specijalnosti... medicinara, nutricionista, alternativaca, naturopata... Od svakog sam naučila nešto, a sveukupno jako puno... o životu, zdravlju, ljudskom tijelu, hrani/„hrani” 21. stoljeća, prirodnoj i samo-pomoći... a ujedno sam prikupila masu konkretnih savjeta i recepata. I o tome će još biti govora, jer je baš knjiga utrla put kojim hrabro kročim i u koji vjerujem.

Planinarilo se i izletarilo jednakim tempom, a prosinac je i mjesec od planinarskih domjenaka. Volim se družiti s "mojim" planinarima, na bilo koji način, jer je uvijek zabavno, nasmijano, veselo, inspirativno. Domjenak se udruženim i dobrovoljnim snagama potpomogne, između ostalog, i poklonima za lutriju, što je, uz nezaobilazan ples i pjesmu, jedan dio zabave. Svaki broj dobiva! Pa se i ovdje pokazala na djelu knjiga! Prvi put! (Ne)slučajno! Knjigu sam poklonila, da bi knjigu dobila. Ne istu, što je dobro. Izvukla sam knjigu Lucinde Riley...... znakovitog podnaslova... U vratima prošlosti ključ je budućnosti...

... s istoimenom pjesmom...... i riječima Ludwiga Van Beethovena...Intrigantna i napeta knjiga, u svakom slučaju, neka sam tek negdje na polovici čitanja... toplo preporučam!...

Pismo dida Blogu...

mecabg.blog.hr


Nekad sam tajno pisla Božić Bati jer je bio zabranjen. Očito je mnogo opasna ličnost kad je ulazio preko krova kroz dimnjak. Tek kad sam videla kamin u nekom filmu, jasno mi je kako je nekima dolazio, a nekima nije. Kako mi nismo imali kamin, spadala sam u one nekima nije. Ispod neke grančice bora stavio mi je ipak dar. Ili je grančica bila premalena ili moje želje prevelike, tek uvek sam dobila nešto korisno za oblačenje. Šaputala sam noću u jastuk da želim igračke. U najboljem slučaju dobila bih knjigu na jeziku koji učim, da vežbam. Nisam nezahvalna, ali slikam mu se u dar.
Onda se pojavio deda Mraz. Gde je bio sve godine nije mi jasno jer nije bio mlad, nego deda sa sedom kosom i bradom, obično od vate i cerekao se noseći neku torbu. Uzbudjena sam u Lisinskom čekala dar. Ovaj će mi dati kolica sa lutkom ili tračnice i vlak. Drhtala sam od nestrpljenja kad sam stala pred njega.
-Mala je gost, nije iz našeg preduzeća. Čulo se u pozadini.
Oči su mi iskrile,napeto sam iščekivala, ali deda Mraz je zauvijek raskinuo našu ljubav darujući mi klovna. Gledala sam u onog krpenog klovna, bor pun paketića, i u sebi prebirala zašto sam bila tako zločesta. Kasnije u životu sam često umesto zlatne jabuke dobila klovna, ali to je druga priča.
Neću biti dida Blog.
Ja sam mačor i jurim mačke, a ne blogere


Posle kilometarskog uvoda koji je većina na moju sreću preskočila pišem ti strašni, opasni dida Blogu.
Ti si sigurno dida jer imaš puno dece, valjda je bar jedno poranilo i zakačilo nekog potomka. Zbog lošeg iskustva sa ostalim Božično-Novogodišnjim darovateljima, od tebe ne tražim ništa.
Želim ti ono klasično u Novoj, zdravlje, jer vidim nešto si poboljevao ove godine. Još uvek ne mogu do tebe nego preko Mozile. Savetovali mi da pobrišem neke kolačiće da ti lakše dodjem. Kolače, posebno ako su krem šnite bih pojela, ali to u mom kompjuteru nema. Šta treba pritisnuti da iskoči čokoladna torta ili krem šnita svi mudro kriju.
Zamišljam te kao veliki bor sa granama na koje su okačeni blogeri. Na debljim granama su blogeri koji su tu sto godina. Ne znam kakva je to sreća biti vremešan bloger, možda i jeste, ali volim više mlado pa ludo.Ti matorci znaju sve blogerske tajne. To je valjda dobro i važno.
Posebno su okačeni oni sa po tri četiri bloga, kao zaslužni članovi. Nije im lako, debele im grane, pa su nosioci drveta i teškoća bloga. Sirotani moraju se izboriti sa tolikim likovima, a ne pobrkati ih. Probala ja jednom i napravila takav karambol da se nije znalo ni ko je koji nik ni koje su mu šifre.
Na vrhu bora je, zavisno od viđenja, ili zvezda ili šiljak. Čini mi se da ti imaš dobar vrh na koji se svaki čas neko nabode, a da o tome nije ni sanjao.
Treba to održavati, paziti i maziti, jer su blogeri čudna bića, za čas se uskomprndače. Kažu da iza svakog nika stoji čovek od krvi i mesa, ali ja to ne verujem. Posle kratkog vremena svi počnu ličiti na svoj nik, kao što gospodar liči na svog psa.
Dida Blog, neka ti Nova godina donese puno blogerića sa još više postova.
Neka ti ono gde se svi podaci strpaju, bude ispravno, zasićeno komentarima dobrim i lošim, pametnim i glupim.
Neka ti elektroni budu zdravi, a želim ti da celi svet dolazi i dalje kod tebe i donese puno dolarića, genijalčića i svih tandrmoljaka koje želiš.
Onu glupu rečenicu, želim tebi što i sebi, sam izbacila.
Bio ti meni živ i zdrav
Voli te tvoj mecabg

Sva ta voda

zlatne-zbice.blog.hr

Današnja vožnja biciklom prošla je uglavnom u znaku vode, puno vode. Nakon kiša u proteklim danima vodostaj Save je dobrano porastao. Kako nabujala rijeka ne bi zaprijetila naseljima, kroz ustavu kod mjesta Prevlaka otpušta se u veliki odteretni kanal poprilična količina vode, koja se onda razlije po šumi Žutici i Lonjskom polju, mijenjajući dobrano izgled krajolika. Podsjeti me to na afričke naplavne ravnice, koje možemo vidjeti u dokumentarcima. Vrijeme je poslužilo, pa sam pedalirao kroz Žuticu i pokraj Save i pomalo fotografirao.


Dio puta pod vodom


Šuma pod vodom


Visoki u hrastovi u vodenom ogledalu


Jedna od brojnih naftnih bušotina u okolici Ivanić-Grada


Sava kod mjesta Dubrovčak Lijevi


Sava kod mjesta Dubrovčak Lijevi


Plovila na Savi i ribički pribor

s promocije

sjedokosi.blog.hr
Hvala! Ljiljana GrgićHvala! Mirjana Habek
Stigli su

taango.blog.hr

Djedice na motorima stigli i u moj kraj ,raznose poklone,radost i veselje.

Izvor slike: moj osobni uradak
slikano 17.12.2017

težak život mace Sky...(8)

hawkeye1306.blog.hr

39-465

izmjenjuju se sunce i kiša...bude i vjetra
a ja sve to, osim kratkih posjeta tržnici, gledam s visine, kroz prozor


naravno tu je i maca Sky, a u prethodnom postiću sam htio
no u cijeloj zbrci nagomilanih a neizraženih želja sam zaboravio...
da je i Sky donijela svoj djelić mom lakšem podnošenju dugih dana ležanja
ili se samo gledamo, ili se igramo (zabranjenim) stvarčicama
a ponekad...


izležavamo se i nije nas briga za vrijeme što prolazi uzalud
brinuti ćemo neki drugi dan...a do tada, pozdravić svima, iz srca

Ptice s mojeg dvorišta zimi

wildcroatia.blog.hr

Prošlih zima redovito su mi dolazile ptice blizu prozora. Zebe, sjenice, zelenduri, sjeverne zebe, čak i batokljuni su bili redovni zimski gosti. Odmah do prozora bio je orah gdje su se ptice skupljale. Neki od susjeda su hranili ptice, kao i ja, te su zato još i više dolazile. Visoko u krošnjama, bile su u sigurnosti od lokalnih mačaka. Bilo je mala oaza biološke raznolikosti.Onda su se neki susjedi posvađali i inatili se jedni drugima, a kao žrtva pao je i moj orah.

Osim ptica, nestale su još neke pogodnosti. Ljeti je lišče davalo sjenu, izvrsna zaštita od direktnog udara s juga, a zimi su gole grane propuštale sunce.

Pratite me na Instagramu: Instagram
Pratite stranice na Facebooku Wild Croatia
Pretplatite se na moj Youtube kanal

Semper contra - kuhar

sempercontra.blog.hr

Danas je prva godišnjica kako je šogor otputovao odakle se još nitko nije vratio. Supruga je obzirno predložila da odemo na Varaždinsko groblje. Vrijeme je bilo lijepo, meni popustila vrtoglavica pa sam se odvažio voziti i odosmo u Varaždin.

Nakon obavljenog posla tipičnog za prvi posjet grobu nakon Svih svetih, odlučismo malo prošvrljati gradom, tek toliko da vidimo da li je bolje uređen za Advent od Čakovca. Nismo našli velike razlike, mali seoski vašar.

Vrijeme je brzo prolazilo, čak i sat (12.30) kad redovno ručamo, a supruga još nije smislila što bi na 'brzake' mogla spremiti kad dođemo doma. Odnekud zamiriše na ćevape i ona predloži da ih kupimo i ponesemo kući (ne voli jesti u restoranima), skuhati će paradajzovu juhu pa će ručak biti začas gotov.

Nažalost, ili je ona toliko željele ćevape da im je osjetila miris iako ih nije bilo u blizini, ili pak je miris dolazio iz nekog privatnog stana, ne znam, no ostadosmo bez njih.

„E, da smo sad u Samoboru, ne bi bilo problema“, kažem ja, a nama nije preostalo ništa drugo nego krenuti kući sve razmišljajući što ćemo jesti. Prošli smo Dućanskom ulicom i navratili u restoran u kojeg vodi čuveni varaždinski kuhar Damir Crleni.


(Ovo su čuveni Varaždinski klipići)

„Ne, nemamo jela s roštilja“, odgovori konobarica na naš upit imaju li ćevapčiće.
Na šanku ugledasmo pogačice od čvaraka, učinile su nam se dobrim, pa kupismo šest komada.
„Dobro“, reče supruga „skuhat ću na brzake juhu, ima nešto žganci i dinstanog zelja pa ćemo to pojesti uz pogačice.“ Žganci i zelje ostadoše od jučerašnjeg ručka kojemu su 'temeljac' bile pečene krvavice.

Sjedosmo u auto i pravac kući. Moje moždane vijuge su i dalje radile.
„A da otvorimo jednu, dvije riblje konzerve, pa to dodamo žgancima? Zelje neka ti ostane za večeru“, upitah.
„Može“, ogovori supruga.
Sad kad smo odredili pravac djelovanja dalje je išlo sve lako.

I da ne duljim. Došli smo kući i dok je supruga ukuhala paradajz juhu, ja sam počeo spremati „eksperiment ala Semper contra“. Evo što se sve našlo za taj eksperiment u zdjeli:

-jedna kutija „EVA“ tunjevine s povrćem
-jedna kutija komadića tunjevine nedefiniranog brenda kojeg sam 'ukrao' starijem sinu u Samoboru
-jedna manja konzerva ukuhanog kukuruza
-šest malih kiselih krastavaca narezani na komadiće
-na komadiće narezani tvrdi Gauda sir (po želji)
-malo maslinova ulja

Sve sam dobro promiješao, stavio na tanjur uz žgance i dodao tri masline. Supruga je pridodala i malo cikle.
„Da bude i crvene boje“, rekla je kad sam spomenuo da ću slikati ručak i napisati o tome post.
Umjesto kruha poslužile su pogačice 'ala Crleni' (bile su izvrsne).

Juha je bila gotova, ulivena u tanjure, dodasmo dvije čaše sa logom Sarajevskog kiseljaka, svečanije zelene salvete i ručak za dušu njenog brata, mog šogora i za blagodat našim trbusima, bio je gotov.


Na kraju smo otvorili limenku piva, zalili ribe, „jer na ribu vodu pit još više žedan bit“ kaže poslovica, supruga je otišla pogledati 'kaj ima novega na teveu' a ja sjeo i 'nadrvio' ovaj post (dobro, prije sam oprao suđe, kaj ne?).

Coyote VS Family

freshcayg.blog.hr

Jebate šta je ovde ladno, šta je ovo, blažena Njemačka, ovde ima dva metra sniga, i kakvi in ovo jelenovi odaju oko kuće,dragi Bože ti se zajebaješ sumenon, šta se nisi našalija pa mi posla nevistu Havajku.

Dobro je dok nema medvida, samo bi mi još falili da moran medvida zadavit, a jebiga ako naiđe moraću, šta je tu je.

Nu ovoga štrumfa u bundi, šta ti oćeš, jeba ti pas mater ti ćeš mene...
Mama zašto si mi udarila punca, jebate onesvistija se Čovik kako si ga prokinila, dobro jel moraš ti mene cili život sramotit, ja san sigurno usvojen nije moguće da me je neko tako opičen rodijo

Šta zašto san ga udarila, dobro je proša oš da ga opet puknen, jebeni štrumf mi je tija uvalit jezičinu, da ga nisan prokinila bija ni mi ga krknija, jeba mater svoju nenormalan, zadavit ću ga umisto medvida

Ali mama on je samo tija protrljat nos, znaš da se Eskimi tako pozdravljaju, čitali smo u enciklopediji, samo problemi s tobom

Neka on trlja materi, meni neće, samo neka još jedan put proba odgrist ću mu ruku, pa će bit jednoruki štrumf

Joj mama možeš li se ugledat na tatu, i bit normalna

Je biće ti je i tata čita enciklopediju, o Eskimin, pa je pročita da kad Eskimu dođeš u goste da ti da ženu, pa stara fukara sad čeka, i njega ću prokinit

Mama nemoj molim te

Šta nemoj vidi kakva mu je žena, ka po štrumfete, da je Čovik natakne na onu stvar i pukne po glavi vrtila bi se ka propeler, more bit da bi i poletija, samo neka se primakne starome puknit ću je odma ću je u zemlju zakucat, služit će ka stolić za držat pepeljaru i pivu s ton kockaston glavon

Dobro je mama, dobro je

Šta je dobro, nemoj da i tebi lansiran odjeb, koji kuki nisi naša neku sa Mauricijusa di je lipo i toplo, odvela san te u Njemačku da ne nađeš neku Tigijevu Hercegovku, ili ne daj Bože Bosanku, a vidi di si me ti doveja, u pripizdinu di jeleni šetaju oko kuće, di je taj medo da ga zadavin, jesan li ja mogla ostat s mačkon u Nemačkoj


=>eskimska ganga


STRAHOVI I ZABLUDE HRVATSKIH VISOKIH ČELNIKA

obrucnabacvi.blog.hr

OBNOVA HERCEG-BOSNE
jedino jamstvo opstanka BiH i HRVATA u njoj

Ivica Marijačić
H.T.

HRVATSKI_BARJAKimage hosting


OSTVARENJE_2
OSTVARENJE_3
OSTVARENJE_4
OSTVARENJE_5
VUKpost image
BALKANSKO-EUROPSKO-SVJETSKI CRVENOKMERAC
OSTVARENJE_6

Nema naslova

usisac.blog.hr

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
When i lose, i take next match with higher stake. I back earlier lost money and earn. When i win, stop with the investment and a new round.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

>>>>> tips by Usisač >>>>KHL Medveščak Zagreb - HCB Südtirol (Tip) 1 1.69
17.12.17 17:45
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Last bet:

West Bromwich Albion - Manchester Utd (Tip) 2 1.57
17.12.17 15:15Borussia Dortmund - TSG 1899 Hoffenheim (Tip) 1 1.56
16.12.17 18:30
NK Istra 1961 - NK Osijek (Tip) 2 1.38
16.12.17 17:00

Koeficijent 2.15Leicester City - Crystal Palace (Tip) 1 1.85
16.12.17 13:30TSG 1899 Hoffenheim - VfB Stuttgart (Tip) 1 1.95
13.12.17 18:30Vegas Golden Knights - Carolina Hurricanes (Tip) 1 2.03
13.12.17 04:00Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche (Tip) 1 1.75
12.12.17 01:00West Ham-Chelsea 09.12./13:30
1.50NK Maribor - FC Sevilla (under/over 2.5) (Under/Over) 2 1.57
06.12.17 20:45Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks (Tip) 1 2.11
06.12.17 04:00Vegas Golden Knights - Arizona Coyotes (Tip) 1 1.92
04.12.17 02:00NK Lokomotiva Zagreb - HNK Cibalia Vinkovci (Tip) 1 1.55
03.12.17 15:00Benevento Calcio - AC Milan (Tip) 2 1.35
03.12.17 12:30Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres (Tip) 1 1.70
03.12.17 01:00Everton FC - Huddersfield Town (Tip) 1 1.85
02.12.17 16:00New York Islanders - Ottawa Senators (Tip) 1 2.08
02.12.17 01:00ERC Ingolstadt - Straubing Tigers (Tip) 1 1.41
01.12.17 19:30Stoke City - Liverpool FC (under/over 2.5) (Under/Over) 2 1.50
29.11.17 21:00NK Rudes - NK Dinamo Zagreb (Tip) 2 1.22
26.11.17 15:00
HNK Cibalia Vinkovci - HNK Rijeka (Tip) 2 1.30
26.11.17 18:00

Koeficijent 1.59NK Slaven Belupo - NK Istra 1961 (Tip) 1 1.55
25.11.17 15:00Viktoria Pilsen - Steaua Bukurešt (under/over 2.5) (Under/Over) 2 1.60
23.11.17 19:00West Bromwich Albion - FC Chelsea (Tip) 2 1.59
18.11.17 16:00VfB Stuttgart - Borussia Dortmund (under/over 2.5) (Under/Over) 2 1.55
17.11.17 20:30NK Rudes - NK Slaven Belupo (Dupla prilika) 1X 1.40
17.11.17 18:00Montreal Canadiens - Arizona Coyotes (Tip) 1 1.88
17.11.17 01:30Spartak Moskau - Lada Togliatti (Tip) 1 1.73
16.11.17 17:30Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights (Tip) 2 3.25
15.11.17 03:00Italija - Švedska (Tip) 1 1.50
13.11.17 20:45New York Rangers - Edmonton Oilers (Tip) 1 2.27
11.11.17 19:00Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets (Tip) 1 2.63
11.11.17 04:30NK Lokomotiva Zagreb - HNK Rijeka (Tip) 2 1.81
05.11.17 15:00HNK Rijeka - FK Austria Wien (under/over 2.5) (Under/Over) 2 1.53
02.11.17 19:00Olympiacos Piraeus - FC Barcelona (Tip) 2 1.22
31.10.17 20:45
Celtic Glasgow - Bayern München (Tip) 2 1.37
31.10.17 20:45

Koeficijent 1.67NK Slaven Belupo - Hajduk Split (Tip) 2 1.90
29.10.17 15:00Bournemouth AFC - FC Chelsea (under/over 2.5) (Under/Over) 2 1.64
28.10.17 18:30CD Alaves - Valencia CF (Tip) 2 1.63
28.10.17 13:00New York Islanders - Arizona Coyotes (Tip) 1 1.83
25.10.17 01:00NK Lokomotiva Zagreb - NK Istra 1961 (Tip) 1 1.52
22.10.17 15:00UC Sampdoria - FC Crotone (Tip) 1 1.52
21.10.17 18:00West Ham United - Brighton & Hove Albion FC (Tip) 1 1.77
20.10.17 21:00------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rekordni niz od 14 dobitaka (record of 14 win series) - - - - - 21.05.2011. - 07.06.2011.
Niz od 11 gubitaka (record of 11 lose series) - - - - - 13.12.2014. - 20.12.2014.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZG Advent AD MMXVII

umornooko.blog.hr

Nasluša san se i načita ovi godin hvalospjeva Adventu u Zagrebu, ali kako u današnje vrime više ne moreš nikome virovat, a pogotovo novinarima, valjalo se poć uvjerit u to sve osobno. Nismo sad tili za to trošit godišnji oli izostajat iz skule, pa se vikend nametnija ka logičan izbor. Zakonita radi, pa smo na kraju ostali samo Vinka i ja ... nju baš i nije tribalo posebno nagovarat thumbup
Obaša san sve moguće načine transporta. Kobila Suzi nima zimske gume, a i ja baš nisan vičan vožnji u zimskin uvjetima pa je osobno prometalo otpalo u prvome krugu.
U školi su nas učili da je željeznica najjeftiniji prevoz, ali kako smo mi u svemu, pa i tome "specijalci", to je ispalo deboto najskuplje, cca $EDAN$TO kun za mene i Vinku!!!
Traži dalje, i nakon mukotrpne potrage, odlučija san se za firmu "Clissa", povratna karta za mene i Vinku njanci četristo kun, da gren auton, potrošija bi deboto samo plina toliko!
Vajalo se uputit još za mraka, bus kreće iz Splita u pet uri, a nas je skupilo oko pet i kvarat na magistrali kod pumpe u Lušići. Ukrcali smo se deboto zatvoreni očiju, i odkunjali (odspavali, za sjevernjake) još uru-dvi, taman da se razbudin i vidin kroz ponistru od busa Liku koja je baš ono lipo zabilila

 photo 01 lika pod snigon_zpsej4jfnrp.jpg

Cesta je bila čista & prohodna, pa smo gori došli po planu, oko 10:00 ... kako nismo jemali baš puno vrimena (bus za nazad 18:00), krenili smo odma điravat. Aventski vijenac, gle čuda, spleten oko bunara na Manduševcu ...

 photo 02 adventska svie kod bunara_zpssvxfvjqm.jpg

Cili trg je vrvija božićnon dekoracijon ...

 photo 03 dekoracija na trgu_zpsxgou69dn.jpg

... znalo se nać, osin već miljardu puti viđenih motiva, i pokoji dašak originalnosti, ka ča je ovi Matoš od mahovine ...

 photo 04 matos od mahovine_zpspcjtrocg.jpg

Stidin se i sramin se, ali nikad u životu, a evo vatan brzo i činkvanta činkve, nisan se vozija zagrebačkon uspinjačon, pa je i to tribalo ispravit. Sad je bija mali red za uć, a kad smo se vratili odozgara, red je bija skroz do Ilice.

 photo 05 uspinjaca_zpsxoendd4p.jpg

 photo 07 uspinjaca_zps5fbt3pgf.jpg

Doć gori, a ne slikat Grički top, oni ča opali u podne i poplaši sve zagrebačke golube, bila bi grijota ...

 photo 09 griki top_zps7frnonvu.jpg

Ne znan je li i ovi auto, star stotinjak godin, samo božićna dekoracija ili zapravo điraje sa turistima po Gornjemu gradu ...

 photo 10 oldtimer_zpsrvbxt4wa.jpg

Tribalo je, naravno, najpri timbrat kartelu sa jednin gornjogradskin selfijen ...

 photo 08 pogled sa gornjega grada_zpsshn5sfgi.jpg

Zanimljivi motivi, sa panoramon Zagreba u pozadini, bilo je izad svakoga kantuna ...

 photo 11 katedrala_zpslthecpwl.jpg

 photo 12 katedrala usuvo_zpsq0pm6ski.jpg

 photo 14 nije las vegas ali figura_zpsopa5hupg.jpg

... a vajalo se slikat i sa pravin Matošen, sve je bilo mokro pa nisan tija činit Vinku da sedne na klupu thumbup

 photo 13 pravi matoscaron_zpsadobqhia.jpg

Dalo se nać i poznatoga svita ... tetu Željku nije tribalo puno nagovarat da se slika sa Vinkicon ...

 photo 15 zanimljive face_zpskt62jtmx.jpg

Kad smo se sašli uspinjačon odozgara, povirili smo malo i u tunel Grič, za kojega san čuja da je uređen u stilu Charlesa Dickensa, dr.Seussa i ostalih velikana dječjih priča ....

 photo 16 tunel gri 1_zpswvn8zkiq.jpg

 photo 17 tunel gri 2_zpsqix5tzv6.jpg

 photo 18 tunel gri 3_zpso2cacvzv.jpg

 photo 19 tunel gri 4_zpssbtmzwkx.jpg

Skalali smo se opet malo doli, kupit ukućanima i prijatejima koju sitnicu, da san se i tija sakrit, odoovi naši paparazzi iz Mašograda ne bi moga uteć njanci na Sjeverni oli Južni pol cerek

 photo 20c kupovina_zpsgzzzsz1i.jpg

Palo mi je napamet provjerit onu staru priču, koju forsiraju novinarčići koji se vjerovatno nisu makli dalje od Bundeka, da je piće na Stradunu priskupo. Iša san vidit iz prve ruke koliko je vruča čikolata sa šlagon na Cvjetnome, puno "jačoj" i "svjetski poznatoj" headbang destinaciji od neš' ti tamo nekoga Dubrovnika. Eto van na slici doli, i još su jemali obraza napisat da manča (napojnica, za sjevernjake) nije uračunata u cijenu. "#$%&

 photo 20c slavna ikolata_zpshivmd8zb.jpg

 photo 20b slavni racun_zps72jybq7r.jpg
Kasno san primjetija da san seja u caffe bar "Sinkopa" ... Mea Culpa!

Još smo malo prošetali oko trga, dovoljno da vidin ovi neobični tramvaj ...

 photo 27 travanj dida mraza_zpssrhkdml2.jpg

... i da povirin malo do knjižare pokojnoga "Algoritma" (sada "Znanje") odma do hotela Dubrovnik ...

 photo 20d alan ford_zpsqfh01mkn.jpg

... di san, među ostalin, naša i tvrdo ukoričeno izdanje "Alana Forda". Mljac!!! thumbup ...

Oko ure smo se našli sa rodicon Nenon i njezinima, na obidu, priko puta Katedrale, u restoranu "Kapuciner".

Ne samo da je bila dobra spiza, nego i velike porcije. njami ;party:
Ajme ... jedva san izija!

Kad smo i to obavili, lagano smo se prošetali do Trga pa na Zrinjevac. Tribalo je već lagano put autobusnoga kolodvora. Zaboravija san napomenit, tramvaj i uspinjača su bili MUKTE. Je li van sad jasno zašto je oni iz Pogane Vlake već godinama gradonačelnik metropole!?
I bit će, vjerojatno, dokle ga god biologija ne sredi puknucu
Na Zrinjevac smo prispili u smiraj dana, taman kad su se počela palit svitla ...

 photo 20 zrinjevac 1_zpsnydlg0ho.jpg

 photo 21 ivan mauranii_zps81vtgnbk.jpg

 photo 23 zrinjevac 3_zpsziwwduz3.jpg

 photo 24 fontana_zpspjvt3y2f.jpg

Bilo je i ovod svega za vidit po štandovima ... baš zamišljan kako bi se proveja sličan štand u Splitu da prodaje balune za bor sa grbon Dinama headbang

 photo 22 hajdukov balun_zpsssn0hsr1.jpg

... a i ča bi splitski šahisti, pardon, taksisti jemali reč nam OVO:

 photo 25 uber_zpsrm7cmllj.jpg

Noge su se već počele pomalo bunit, daleko sanmprišadnevni prosjek odanja, pa san seja na stanicu u očekivanju šestice koja će nas odvest namautobusni kolodvor.
Dovoljno da potegnen još jednu sliku, za doviđenja zagrebačkome adventu, makar za ovu godinu!

 photo 26 koija dida mraza_zpsqg91lnjm.jpg

Tribalo je krenit prema jugu, puni pozitivnih utisaka ... Gori smo jemali sriću da,nije ništa padalo, zato su nas doli dočekali munje & gromovi i pristojan povodanj ...
Zdravi i veseli bili!!! mah mah mah

Statistika

Zadnja 24h

9 kreiranih blogova

293 postova

546 komentara

279 logiranih korisnika

Trenutno

8 blogera piše komentar

25 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

impressum

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se