novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!

cool

Isključi prikazivanje slika

08

ned

10/17

okrenuto naopako

kunigunda.blog.hr

Jučer čitam kako se @Lanolina dvoji u odabiru svog studija : biti profesorica, objašnjavati gramatiku, poeziju, pokušavati utuviti u glave učenika osnove kulturne pismenosti sada u startu izgleda joj kao promašeno neko buduće vrijeme.
To što ja mislim suprotno ( kad je riječ o takvom poslu i gubitku vremena u tom radu ) je u konačnici nebitno, pa malo bitno je, da mnogi zaista zalutaju u svoju profesiju kako je davno Desnica napisao u Proljeću Ivana Galeba. @Lanolina je u startu i trebat će joj dovoljno ljubavi i truda da postane profesorica i radi za malu plaću, naravno uz uvjet, da ne bude podstanarka jer joj u tom slučaju ne bi bila dostatna.

Tko su zapravo sretni ljudi koji su jedan posao izučili, njime se kratko bavili, odustali i rade nešto sasvim drugo pa uz to su i zadovoljni, čak i velebno plaćeni?
Zbog takvih sretnika možemo se pitati, čemu nas vodi uopće školovanje i trud u viskom obrazovanju kada je i manje------više?
Recimo, životni put Požeškog župana čiji je sada lik i djelo u žiži hrvatske javnosti zbog nedjela je upravo dijametalno suprotan tvdnji o potrebi školovanja i rada u svojoj struci.
Gospodin župan je startao kao konobar, njegova životna izabranica kao kuharica s tim, da je on konobarenje u Lihtenštajnu ostavio zbog izgona, a ona, kuharica u jednoj školi, zadržala svoj posao.
U ratu je gospodin župan postao general (!), njegova supatnica ili suputnica ostade kuharica. On se dobro potkožio, pa malo i nju usrećio.....Malo, kažem, jer kuća, lova i djeca su relativni pokazatelji ljudske sreće što se očito vidi sada kad gospodin župan ima pride i ljubavnicu koja je stvarna smetnja braku, kad parovi polako stare i kad žena zbog svega što je snadje u bogatom braku počinje gubiti bitku s mladošću i svim ostalim oko sebe.
Iz ovako delikatne situacije žena izlazi s batinama, a gospodin župan sa stranačkom "analizom" stanja u braku i na koncu, radnog mjesta------župana, jer, hoćeš nećeš,svakoj stranci, ponajviše vladajućoj je stalno do moralne vertikale kršćanskog svjetonazora.

Kad su novci u pitanju, @Lanolina bi radila za 4500-5000 kn mjesečno kao profesorica , župan konobar radi za preko 15.000 kn uz sve benefite što mu nosi radno mjesto bez polaganja stručnog ispita, kontrole prosvjetih savjetnika, mentora a i učenika koji su izvrstan kontrolni mehanizam.
Namjera mi je bila @Lanolinu utješti i malko "prizemljiti" u svijet u koji je ušla i to sam pokušala.
S ovm postom imam drugu namjeru: pokazati, kako je trulo društvo koje "ganja"obrazovanje, kako ni jedna reforma ne vrijedi niti će vrijediti dokle god konobar postaje župan, dokle god sav intelektualni trud koji se ulaže traži izlaz iz Hrvatske prema bilo kuda, a mi se i dalje nalazimo i razilazimo oko pronadjenih jama, oko partizana i ustaša, borbenih aviona, branitelja i šatoraša.
..............................
Kažu, da i na smetištu zna izniknuti cvijet.....pa eto, nadajmo se da će taj cvijet biti vidljiv svima.

DAN NEOVISNOSTI

obrucnabacvi.blog.hr

HRVATSKI_BARJAK

Danas je Dan neovisnosti, blagdan kojim se obilježava 8. listopada 1991. godine, dan kad je Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama bivše SFRJ.

Sabor je tada utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više, kao takva, ne postoji.

07

sub

10/17

"Promašila sam zanimanje"

lanolina.blog.hr

To je misao koja mi prolazi već danima kroz glavu *neka tužna melodija svira u pozadini i čuju se jecaji*.

Upisala sam se na diplomski. Nastavnički smjer. Prvi dojmovi: da se profesori plaćaju u strahu koji probude u studentima, sad bi bili multimilijunaši, a da se ne daj bože na njihovu nesreću, hrane tim strahom ... puknuli bi. Svaka druga riječ u rečenici je metodika, svaka treća priprava pa pedagoško i psihološko nešto. Odgoj i obrazovanje, odgoj i obrazovanje. Učenici su najbitniji i u centru svemira. "Pretpostavimo da je postignuta radna atmosfera da se može raditi" bla bla, morate napraviti to i to, pročitati to i to i napisati to.
Šta?
Zbunjena sam i ne znam odakle da počnem. Sve mi je apstraktno i realnost mi je opalila šamarčinu: "Ovo ćeš raditi!!" Fuck my life, ja sam još dijete u glavi, imam jedva metar i 6, ja sam još mala, ne moram ja još to. Ili?! Jbm ti! Šta sam koji vrag one papire za upis popunila kako treba.
Njima je to smiješno. Vide naše poplašene, razrogačene oči pa te nakon tone literature i "morate ovo i morate ono" pokušavaju utješiti: "Ma nemojte se bojati, nije to ništa strašno!", "Vidjet ćete, sve ćemo to proći, ići će vam to lako"- sijevaju očite laži.
Ovaj semestar je netipičan. Iz možda dva kolegija imamo kolokvije. Sad mi fale takva predavanja na kojima sam umirala jer znam da će profesori poslati prezentacije i da uvijek netko ima skriptu u rezervi. Dođe kolokvij, naučiš to par dana prije, položiš i nastaviš s daljnjim pobjedama. I žalila sam se na to. "Dosadno mi je", mislila sam si. "Jebo takva predavanja, to mogu i ja", mislila si je budala još donedavno. OK, nakon ovog ćete se pitat i mislit si da nam je obrazovanje u k, al da, više-manje smo svi na mobitelima pod predavanjima. Pa jbt ne razumijem ja riječi tipa politonirigoronija svjetskosvemirske gramatičke književnosti koja iskazuje pjesničku nemotivaciju. Nit mi treba to. Onak, realno, moramo učit pizdarije, ni na faksu nije ništa bolje, faks je samo teža srednja škola. Ali molim vas vratite mi takva predavanja!!!
Tu je sve praktično. Neki dnevnici i nekakvo zapažanje i glumljenje i pravljenje i simuliranje nastave omfg pa ja sam hermit, ja ko krtica živim pod zemljom, ne znam ja s ljudima! :D

OK, Lanolina, smiri se, predavat ćeš djeci, morat ćeš javno nastupati i morate glumiti i praviti se da ste vi profesori, a ovo učenici i moraš interpretirat tekstove i objašnjavat gramatiku. Smiri se.
Interpretirat tekstove i objašnjavat gramatiku?! OMG, pa ja se svako malo moram podsjećat na piščevu biografiju i zavisno složene rečenice, ne bacam ja to iz sebe ko iz rukava, o jbm ti.

Panika, panika. Očito. Vidi se. Na faks idem tek dva dana. Već sam razmišljala o ispisivanju. Moja lijena guzica i prokrastinacija i rad u zadnjim sekundama je navikao na luksuz i ne želi ga se odreći. Eto koliko sam zrela i spremna za to. A šta ću, ne želim studirat vječno. Štoviše, što prije odem, to bolje.

Ali onda. Biro. I ne daj bože rad u školi. Jer zasad sve zvuči još teže i zahtjevnije nego prije. Primite me u Konzum, bit ću najobrazovanija teta na salamama, ne šaljite me u školu!

OK. Da se razumijemo. Kad sam upisivala faks, moje postavke u glavi su bile 90 posto drugačije nego što su sad. Vodila sam se onom logikom, upiši ono što voliš i što te zanima, lako za novac. Jbt da mi je onda ova pamet. Ne bih upisala ovo što svaka druga osoba završi i onda prijeti da će ić u Irsku.
Još jedan razlog zašto sam ovo upisala: htjela sam promijenit svijet. O bože upucaj me kak ovo glupo zvuči, ne mogu vjerovat da sam napisala to i ostala živa. Kao, ja ću bit ko one cool profe iz filmova što ih razred odbaci na početku, al ti si tak cool i sav razuman i kreativan i onda kad umreš, sve generacije plaču za tobom i dižu ti spomenike.
E i ja ću bit full pravedna. Neće kod mene bully nikad operirat. To ću ja sredit. Stavit ću ja njega na njegovo mjesto. Kakav Superman, ja sam SuperLanolinaMan jbt.
Hellloooo, ja sam mala. Jednu su profesoricu malu ko ja stavili na one kukice za vješanje jakni, o čemu pričamo. Ja sam kukavica i bježim od konflikta i mrzim osuđujuće poglede. Koo koo. Kwa kwa kwa!

I ti sati su tako dosadni. Ono jbt. Raspravljanje s učenicima maltene nula bodova. To je ono što je meni u školi najviše falilo. Da me netko neki k pita i to osoba od krvi i mesa, a ne da mi se naredi da odgovaram na pitanja iz čitanke: "Što je pjesnik želio reći?", "Jel ti se svidjela pjesmica?", "Koja je tema?". I to su još normalna pitanja, neka budu takva da se zapitaš nad samim sobom i preispitaš svu svoju egzistenciju, ono, šta je autor pitanja želio reći, to je moje pitanje.
I kao kazna na kraju, riješite to za zadaću. Rubovi na stranicama vječito zaokruženi bili, a pitanja gotovo uvijek neodgovorena ili polovično, onako preko k. A mene je to još čak, ako ništa drugo, barem donekle zanimalo. Kak je drugim jadnicima bilo tek. Ili te čak pitaju nešto nevezano za nastavu: "Kako ste djeco?". Djeca: "Umorni smo i spava nam se.". Profa: "A ŠTA MISLITE KAK ĆE VAM BIT KAD KRENETE RADIT?!" ... omg sorry, veseli smo i spremni na rad, sry ono, ko te hranio poslije ponoći.

Zašto sad toliki strah? Zato što, evo, da se opravdam i da se malo sažalite nada mnom, zato što su tri godine faksa bila nakrcane s petsto kolegija od kojih je barem pola izmišljeno za nečiju satnicu i oduzimalo moje dragocjeno vrijeme i razjebane živce. Zato što nas se trpalo nekakvim čudnim rječnikom i pojmovima i definicijama koje smo svi samo naštrebali i odmah zaboravili. Jer smo ono najbitnije, o pjesnicima i piscima i djelima, prešli tek toliko i opet se koncentrirali na nekakvu stručnu literaturu. Gramatika još nekako. I nemojte mislit da smo neki lumeni, većina nas se mora stalno podsjećat na neke banalne stvari, ne znam šta da kažem na to. Možda smo jednostavno glupi svi, šta, i to je za ljude.

Razumijem ja da smo mi studenti i da to treba biti zahtjevnije i da nas sigurno neće pitat banalna pitanja, ali previše se otišlo u neko krajnost. Sad moram skidat skripte iz književnosti i gramatike i ponavljat sve ispočetka, sram me majke ti.

I ne želim interpretirat i provodit sat onako kako mi tamo neke metode i postupci nalažu. Evo jedan savjet profesora. Kaže, ako nam ostane još malo vremena prije kraja sata, nemojte se s njima šaliti i razgovarati, dajte im neki zadatak. E pa neću. Hoću da moji učenici znaju da ja znam da oni nisu samo tamo neka imena ili neki roboti. Ja ću sa svojim učenicima pričat. I rasturit ću ovaj faks, evo. Sad ste dobili svoje (mislim na faks jel). E tak, sad sam paničarenje odgodila za ponedjeljak. Vama ugodan vikend želim. Koji je pri kraju. Al nema veze.

I lako moguće da ću često pisat o faksu sad. Jer jel, strah me i sve mi je to novo.

83. Želim li čuti!

ottogrunt.blog.hr

Mnogi odgovori samo su u nama!

06

pet

10/17

Markove slovne zafrkancije

nediljkonedic.blog.hr

Prošla je turistička sezona, barem za našega Marka Mihaljevića, pa mi se ponovno javio s nekoliko vrlo zanimljivih priloga. Prvi od njih donosi dvije riječi sa šest rijetkih slova:

1.) ČEŠLJOŠKRŽNJACI – red morskih puževa (Monotocardia) u koje se ubrajaju ogrc i kacigaš

2.) ŽUTULJA LJUBIČNJAČA – vrsta raže iz porodice žutulja, šiba ljubičnjača

Ako znate ovakvih riječi, napišite ih.

Marky Mike05

čet

10/17

Top 5 aplikacija za učenje

rantipole.blog.hr

Bok svima mah Ovdje Ivana i danas ću vam pokazati 5 mobilnih aplikacija koje vam mogu pomoći u učenju, pa krenimo....

1.FOREST
Ova aplikacija će vam pomoći na način da vam neće dopustiti čačkanje po mobitelu za vrijeme učenja.Dakle, aplikacija funkcionira tako što odaberete vrijeme koje planirate provesti učeči,ostaviti mobitel i baciti se na učenje.Ako vrijeme koje ste odabrali prođe a vi niste niti jednom otišli na Instagram, Fejs i druge aplikacije narasti će lijepo stablo no ukoliko ste pokušli prevariti ovu pametnu aplikaciju dobivate samo osušeno drvo.

LINK APLIKACIJE : https://play.google.com/store/apps/details?id=cc.forestapp&hl=hr2.PHOTOMATH
Odlična aplikacija nastala u Hrvatskoj.Ako vam treba pomoć u matematici ili ne znate kako riješiti pojedini zadatak jednostavno upotrijebite ovu aplikaciju koja će vam pomoći te objasniti postupak rješavanja. Uz to dobivate i pametni kalkulator koji nikako nije na odmet :)

LINK APLIKACIJE : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microblink.photomath&hl=hr


3.DUOLINGO
Duolingo je super aplikacija i odličan izbor ako želite online učiti strani jezik.Ima veliki asortiman stranih jezika pa možete odabrati koji god jezik da vas zanima.Uz to dolaze i česta ažuriranja pa ako vaš jezik nije trenutno dostupan za učenje možete se nadati da će to biti uskoro.Također ako pišete test iz stranih jezika a dosta vam je klasičnog vježbanja ovo je odlična alternativa za vas.

LINK APLIKACIJE : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.duolingo&hl=hr4.KAHOOT
Na neašem popisu našla se i ova aplikacija koja je dostupna za računala i mobilne uređaje.Omogućuje zanimljivo ponavljanje naučenog gradiva putem raznih kvizova ali nudi i druge opcije učenja.Možete kreirati i svoje vlastite kvizove.Sve u svemu vrlo zabavna aplikacija koju vrijedi probati

LINK APLIKACIJE : https://play.google.com/store/apps/details?id=no.mobitroll.kahoot.android&hl=hr5.E-DNEVNIK ZA UČENIKE
Ovu aplikaciju nije potrebno posebno pojašnjavat.Dakle , uz ovu aplikaciju možete lako i brzo pratiti svoje ocjene bez prijavljivanja na carnet na google chrome što je brže i jednostavnije.

LINK APLIKACIJE : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.karlobencic.e_dnevnik_ucenik&hl=hrTo bi bilo sve od mene , vidimo se u sljedećem postu.
Pozdrav party Ivana sretan

O markama i etiketama

pozitivka.blog.hr
Nisam gledala vijesti zadnjih dana pa nisam ni mogla čuti za ovo, tek jučer... Nemam djecu, ali sam ponosna teta i mogu reći da me ovo zgrozilo, no ne i začudilo. Neki čak i propitkuju istinost situacije, pitaju se da li se zaista dogodila ili je to samo reklama jednom trgovačkom lancu (evo, neću ga spominjati, tko ne zna, neka si pročita u linku o čemu je riječ) Djeca upijaju k'o spužve, nazive sigurno ne smišljaju sami, sve kreće od roditelja. Pa tako i ovaj naziv koji se provlači zadnjih dana. Ne bi me to ni začudilo da nisam slučajno čula par puta djecu kako zadirkivaju drugu djecu, ali po drugim osnovama ili sam pak izravno svjedočila tome kako je jedan roditelj toliko mrzio jednu osobu pa je dijete "isprogramirao" tako da kada god bi ta osoba prolazila kraj njih, dijete bi dobacivalo iste pogrdne riječi toj osobi i imalo istu količinu mržnje koja ta osoba ima prema dotičnoj (eto, do tada nisam vjerovala da se i to može). U odraslom svijetu vladaju podjele u društvu po bilo kojoj osnovi, hoćeš po spolu, boji kože, vjeri, seksualnoj orijentaciji, nacionalnosti... I te podjele se opet i opet ponavljaju da to sve jednostavno mora doprijeti do djece, a važno je nešto čuti, no ne i vidjeti. Ako hoćeš uspjeti i izdvojiti se u društvu, moraš ispunjavati neka društvena pravila. Ako ih ispunjavaš, imat ćeš pravo na određene stvari, više od onog koji ih ne ispunjava. A koja će to pravila biti, valja izmisliti takva apsurdna pravila koja su površna, a površnost je nešto što se vrlo često može naći u velikim društvima gdje se gubi svaka ljudska vrijednost. Stvara se osjećaj da su drugi ljudi kao stvoreni za izmišljanje takvih pravila u kojima će diskreditirati ovoga drugoga...

Možda je ovo samo još jedna tema koja je iznikla među onima vrlo "važnima" poput onih o sapunici župana i njegove žene ili pak o vječitom pitanju tko je komunjara, a tko partizan, ali je ovo činjenica koja pokazuje u kakvom društvu živimo... Koga uopće briga tko što nosi, tko s kim spava, koju vjeru prakticira (ili ne prakticira), da li je ovakav ili onakav? Sve dok si ne unesemo u glavu da knjigu ne sudimo po koricama, malo ćemo čuti za ovakve priče, a mnogo se njih čudi...Možda da uvedemo ponovno uniforme, kad roditelji "ne znaju" oblačiti djecu? Pa možda čak roditelji počnu učiti od djece...

3.Go-turnir „Povodom Dana Grada Kutine“ 2017. - Najava

goturniri.blog.hr

U sklopu proslave 761. OBLJETNICE GRADA KUTINE 2017.
U prostorima Srednje škole Tina Ujevića Kutina
04. 11. 2017. (subota)Mjesto igranja:
Srednja škole Tina Ujevića Kutina – ( vidi sliku )
Dan aktivnosti:
04. 11. 2017. ( subota ) sa početkom u 10:00 sati
Vrijeme za igru:
45 minuta po igraču
Byoyomi:
20 sekundi za potez uz dva prekoračenja ( 3x20 )
Sistem:
McMahon u tri kola
Partije:
ravnopravne
Komi:
6,5 poena
Organizatori:
- Srednja škola Tina Ujevića Kutina
- Grad Kutina
- Hrvatska igo udruga
Satnica:
04. 11. 2017. ( subota )
- Prijave do 10 sati
- 10:00 - otvorenje i početak
- Po završetku jednoga kola kreće slijedeće u dogovoru sa igračima
- oko 17 sati - proglašenje rezultata
Rejting EGF-e:
Partije ovoga turnira će biti prijavljene za rating EGF-e B-klasa.
Najave dolazaka:
Najave dolaska slati na e-mail: mladen.smud@gmail.com .
Popis najavljenih se vodi:
na kraju ovoga posta.
Najave dolaska nisu obavezne, ali pomažu organizatorima, a i igračima.
Informacije:
Branko Odobašić na e-mail bodobasic@gmail.com .
Preporuka:
Očekuje se veći broj novih igrača početnika u igri GO. Preporuča se stoga i svima koji znaju pravila, a ustručavaju se igrati na turnirima, jer se osjećaju ne dovoljno jakim, da dođu i igraju. Turnir je otvoren i slobodan. Ako Vam se Go sviđa, krenite. Igrati će i jaki igrači, pa ćete vidjeti i kako to oni rade.
Komunikacije sa Kutinom su raznolike: vlak, autobusi,....
Napomena:
Istovremeno, a i 5. 11. ( nedjelja ) u prosroru škole će se odigravati i 'Turnir šest kandidata za izazivača prvaka Hrvatske na meč za prvaka Htvatske u gou'. Pristup gledateljima je slobodan uz održavanje mira i tišine.

Ako dođete, vidimo se u Kutini...:)

Lista najavljenih za ovaj turnir:
1. Ribičić Vladimir 8. kyu Karlovc

04

sri

10/17

33. Folka otvoreni go-turnir - najava

goturniri.blog.hr

Zagreb, Folnegovićevo naselje
Knjižnica 'Ivane Brlić Mažuranić'
Laurenčićeva 8
21. 10. 2017. ( subota )Mjesto igre: Knjižnica Ivane Brlić Mažuranić
Folnegovićevo naselje, Laurenčićeva 8 - Zagreb
Termin : subota, 21. 10. 2017. od 9:00 do 14:00
Za one koji malo kasnije dođu moguće je uključenje u kasnija kola turnira.
Vrijeme za igru : 45 minuta po igraču
Byoyomi: 20 sekundi za potez uz 2 dozvoljena prekoračenja ( 3x20 )
Partije: Ravnopravne
Komi : 6,5 poena
Pristupnina: nema.
Sistem: Ovisan o kategorijama i broju natjecatelja.
Rejting: Rezultati ovog turnira boduju se za rating EGF-e
Sudjelovati mogu svi bez obzira na klub, grad, državu, .....,uz poznavanje pravila igre go, a ako ne znaju pravila, mogu ih ovdje naučiti.
Predviđeno vrijeme trajanja turnira je do 14 sati.
Prijave dolazaka slati na: mladen.smud@gmail.com
Lista prijavljenih se vodi: ovdje malo niže
Ranija prijava nije obavezna, ali je dobrodošla organizatoru i igračima. Moguće je uključenje u turnir i bez ranije prijave, kao i u kasnija kola turnira.
Lista prijavljenih: 1. Smud Mladen 1.kyu Velika Gorica
2. Jambrošić Gabrijel 9.kyu Zagreb
3. Zvonar Petar 13.kyu Samobor
4. Karaman Luka 18.kyu Zagreb
5. Pavičić Luka 18.kyu Zagreb
6. Bodružić Josip 20.kyu Zagreb
7. Galeković Filip 20.kyu Velika Gorica
8. Habljak Krešimir 20.kyu Velika Gorica
9. Mihajlović Luka 20.kyu Zagreb
10. Mance Topić Kristijan 20.kyu ZagrebU očekivanju prijava i dolazaka pozdrav!

90. Promatraj, analiziraj, ... uči!

ottogrunt.blog.hr

Osobno iskustvo je tako skromno,
da oni koji uče samo iz njega
zapravo i ne znaju puno!

03

uto

10/17

Neuroni

hellen3353.blog.hr

Neuroimformatika mora ostati vezana!Krene li putem zraka nastat će opći kaos čovječanstva!

Europsko ekipno prvrnstvo u gou

goturniri.blog.hr

8. sezona – 2017/18.
Liga C - najava

O d i g r a n o..... V i d i . i z v j e š ć e

Ove sezone igramo u Ligi C. Na redu je 2. kolo. U našoj ligi su u ovom kolu slijedeći susreti:Georgia - Spain
Bulgaria - South Africa
Lithuania - Croatia
Belgium - SlovakiaSvi susreti počinju u utorak 17. listopada u 20:00 po našem vremenu na Pandanet Go Serveru.
Sastavi u našem susretu sa Litvom su:Lithuania Croatia
Andrius Petrauskas (Andrius) 3.dan - Matej Zakanj (maligo) 4.dan
Vladas Zaleskas (VladasLTU) 3.dan - Stjepan Meštrović (GetStrong) 2.dan
Ernestas Romeika (Hurakami) 2.dan - Zoran Mutabžija (akebono) 2.dan
Simonas Satkus (Piemuo) 1.kyu - Mirta Medak (solution5) 2.kyuPratite nas na Pandi!

bl. Muradenu

02

pon

10/17

Go turnir četvero povodom Dana Japana 2017.

gogame.blog.hr

Zagreb, 30. 09. 2017.
Muzej Mimara

I ove smo godine bili uključeni u proslavu Dana Japana kao Hrvatska Igo Udruga. Naša krovna organizacija igrača goa u svom nazivu nosi japanski naziv za igru Go, a to je Igo.
Na ovogodišnjoj proslavi smo bili zastupljeni predstavljanjem igre na brzoj informativnoj radionici goa. Ujedno smo imali turnir četvero čime smo predstavili i natjecateljsku komponentu igre.
Glavninu na radionici su odrađivali Zvonko Bednjanec i Damir Medak. Imali su stol sa nekoliko stolica na kojima su se redali zainteresirani, koji su se oprobavali u zarobljavanju kamenčića na malim pločama. Bilo je tu puno pitanja. Možda nam se poneko od onih koji su ovdje upoznali kamenčiće goa i priključe u našim aktivnostima.


Ove dvije slike prikazuju detalje sa go-radionice.

U blizini stola-radionice goa je bio i stol sa dvije drvene ploče sa po dvije reprezentativne posude crnih i bijelih kamenčića. To je mjesto za turnir.
Svoj pristanak, po pozivu na turnir, dali su: Sead Bačevina 1. kyu iz Zagreba, Mirta Medak 2. kyu iz Zagreba, Stjepan Meštrović 2. dan iz Velike Gorice i Zoran Mutabžija 2. dan iz Zagreba. Igralo se 30 minuta po igraču i byoyomi od 30 sekundi za potez. To je nivo C klase za rejting. Turnir je krenuo u 13:00.
Pogledajmo tabelarni prikaz cijeloga turnira.Mj. Natjecatelj/ica Kat Grad 1. 2. Pob SDS
1. Meštrović Stjepan 2d VGor 4+ 2+ 2 1
2. Mutabžija Zoran 2d Zagr 3+ 1- 1 1
3. Medak Mirta 2k Zagr 2- 4+ 1 0
4. Bačevina Sead 1k Zagr 1- 3- 0 0Igran je kup-sistem sa razigravanjem za sva mjesta. Startali su po rejtingu jači protiv slabijih.
1. kolo – od 13:00Mirta Medak – Zoran Mutabžija 0:1 ( predaja )
Sead Bačevina – Stjepan Meštrović 0:1 ( 16,5 poena razlike )U prvom su kolu postignuti očekivani rezultati. Pobijedili su po rejtingu jači, Zoran i Stjepan. Njima preostaje borba za prvo mjesto, a Sead i Mirta će se ogledati za treće.


Na slici su partije 1. kola Turnira četvero

2. kolo od 15:00Zoran Mutabžija – Stjepan Meštrović 0:1 (34,5 poena razlike )
Mirta Medak – Sead Bačevina 1:0 ( predaja )U partiji Mirte i Seada je bilo tjeranja skupina. Rezultat je bio vidljiva prostorna poenska prednost Mirte, pa se Sead predao.
Zoran je u jednom trenu odigrao nepotreban potez i od tada Stjepan vodi igru do uvjerljive pobjede.
Stjepan se polako navikava na turnirske pobjede, a Mirta i dalje učvršćuje mjesto pri kvalitetnom hrvatskom vrhu.
Oko 16 sati završili smo sa našim aktivnostima na obilježavanju Dana Japana ove godine.
Zbog tehničkih poteškoća rejting i slike će biti kada se otklone.

Dodatak – 04. 10. 2017. – Rejting

Turnir je prijavljen u EGD na izračune rejtinga i uvrštenje u službene rejting-liste. Kategorija turnira je C.
Pogledajmo prvo izvješće.Mj. Igrač/ica Grad Kat Sta.rat +/- Nov.rat Kat.rat
1. Mestrovic Stjepan VGor 2d 2234.42 +5.48 2239.90 2.dan
2. Mutabzija Zoran Zagr 2d 2216.72 -4.10 2212.62 2.dan
3. Medak Mirta Zagr 2k 1851.49 +11.98 1863.47 2.kyu
4. Bacevina Sead Zagr 1k 1974.31 -11.39 1962.93 1.kyuPomaci u rejtingu postoje, ali nema pomaka u kategorijama.
Uočava se konstantno polagano približavanje našeg prvaka Stjepana Meštrovića 3. danu. Nedostaje mu još 11 rejting-boda.

bl. Muradenu

talenti

kakotikupus.blog.hr

evo je počeja talent show. natjecanje ljudi različitih dobnih skupina u prikazivanju vještina koje posjeduju tj. talenata. konkurencija je bila golema, isto ka da tražiš posal u državnu firmu tako da je tribalo napravit selekciju kandidata šta oće reč da ovo šta gledamo je krema de la krem talenata, nešto ala parlamentarni izbori.

kako je dalmacija puna raznih talenata tako je u sinjošnjoj emisiji bila zastupljena sa čak dva predstavnika, princom georgom iz omiša i jednim šta mu nisam zapamtija ime iz segeta. princ je prikaza plesne vještine koje su članicu žirija martinu pukli u ekstazu tako da je odma pritisla oni botun za isključenje, ovi drugi su princa pustili još malo da i mi ostali možemo uživat u njegovom performansu, to van je nešto slično ka kada zastupnik pernar u saboru ima svoj performans.

onda je na scenu stupija oni iz segeta šta je tija pivat mariju magdalenu od doris dragović pa su se svi našli u čudilu kako to da muško oće pivat ženski glas, al dobro ima oni uškopljenih šta imaju visoki alt pa aj da poslušamo. i opet je ona vištica martina oma pritisla botun za isključenje dok su drugi pustili i nas obične smrtnike da se smijemo. mislim, ona martina je stvarno prava vištica, ona bi svima drugima uskratila zabavu, ka da je pricidnica države a ne žiri.

al da ne bi bilo da i drugi krajevi lipe naše zaostaju sa talentima tako je jedna talentirana hipnotizerka iz karlovca došla sa zlatnom ribicom koja ispunjava sve želje ali nikako njenu da priskoči kroz prsten. isto ka kad ministar financija predstavlja proračun i računa da će proć na prvom čitanju.

no ipak najveći talent je bija naš caruso, samo šta se onda, 20-tih godina prošlog stoljeća, nisu snimale take emisije, mislim, nije bilo televizije nego je program iša uživo. dakle, carusu su poslali čestitku iz new yorka da dođe nastupat u medison square gardenu, di ima puno naši iseljenika, pa to nije bija problem da mu se pošalje, isto ka da sad neko od naše mlade diaspore pošalje emajl pernaru da glumi kozma u jerry seinfeld showu. no kako bilo 'režiseri' su carusu organizirali ispraćaj i našli kapetana koji će ga odvest na povijesno putovanje koje se i danas prepričava te ga dočekali u sjevernu luku nakon čega je bidni caruso puka ki cvrčak i više nije piva.

i sa je meni jasno zašto ovi naši mladi talenti oće ić vanka! jerbo je ode kod nas toliko jaka konkurencija da ne mogu doć do izražaja. smokin

Statistika

Zadnja 24h

9 kreiranih blogova

293 postova

546 komentara

279 logiranih korisnika

Trenutno

8 blogera piše komentar

25 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

impressum

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se