novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!
Isključi prikazivanje slika

21

sub

07/18

Nema naslova

ljubavjejednostavnoljubav.blog.hr

Kud god da idemo sa sobom uvijek nosimo-svoj mir ili nemir, svoju radost ili tugu.
Gdje god dođemo uvijek nađemo ono što tražimo.

Jutro na moru....

Još sneno, ničim neometeno, more se između obala sneno protegnulo.


Neponovljiv miris procvalog cvijeća, mora i toplog kamena
Podne u Zagorju

Uvijek su samo naizged isti. Zagorski bregi....Plodni i rodni....Vrijeme za spavanje

prophetanemo.blog.hr

Već mjesecima vrti se ista priča. Ujutro se budim krepan i mislim kako konačno moram otići ranije spavati. Navečer odem spavati tek iza jedanaest.

I danas je tako.

Laku noć!

* Nos i ...

ottogrunt.blog.hr

Onako, kao nevino,
ljudi baš s lakoćom vrijeđaju,
a kada dobe po piksi onda se kao čude :)

Ja naravno ne, ... mislim,
ne čudim se :)))

* Dimljeni kare, sir, pecivo, jogurt i borovnice ... 390 kcal

minus40kg.blog.hr


2 dag dimljenog karea (60)
2 dag domaćeg mladog sira (70)
5 dag integralnog peciva (120)
10 dag borovnica (60)
2 dl jogurta, 1% m.m. (80)
list svježeg bosiljka

Eh da, tko može živjeti samo od tofua :)))

Šalim se, jasno da se može, neki uz to što žele i moraju, ali, ...
ono u što se kunem od kada sam ovdje je raznolikost i umjerenost, pa ti vidi ;)

Svjetla i sjene velegrada (2): Gospodin na tajnome zadatku

nepoznatizagreb.blog.hr

Druga iz serijala gradskih pričica ...

Između svih trešnjevačkih semafora najviše frustracija pješacima donose ona dva pješačka semafora na Zagrebačkoj aveniji, istočni kod Nehajske/Ujevićeve i zapadni, kod Puljske/Srednjaka. Pješačko zeleno svjetlo se čeka, čini se, satima, a čekači, skupi ih se podosta, nestrpljivo čekaju kad li će doći to fucking zeleno koje će ih odvesti na drugu stranu prometne, bučne i smrdljive ceste koju svi žele čim prije ostaviti iza sebe i jedini, tako izgleda, koji se osim auomobilista kreću u smjeru zapada i istoka su biciklisti koje tim putem vodi najizravnija, ali i najdosadnija biciklistička staza u gradu.

I, taman kad se po 853. puta toga dana upalilo crveno svjetlo na pješačkom semaforu stigao je On. Postariji muškarac, tamo negdje u 50-ima ili 60-ima, u kratkim hlačama, kariranoj košulji, sa sunčanim naočalama i ne posve uobičajenim slamnatim šeširom. U ruci je imao sklopivi stolac i poveću platnenu vreću punu koječega. Činilo se da mu se ne žuri i kad se upalilo zeleno svjetlo krenuo je polaganim hodom preko ceste ... no, nije stigao na drugu stranu. Stao je kod središnjeg zelenog pojasa, poprilično uskog na tome mjestu, krenuo po njemu desetak metara u smjeru Selske, rastvorio stolicu i sjeo na nju sa smiješkom koji mu je zatitrao na usnama.

Tokom slijedećih sat vremena crvena i zelena svjetla su se smjenjivala uobičajenim rasporedom, a On je i dalje sjedio na istome mjestu. S vremena na vrijeme bi izvukao nešto iz vreće, jednom dvogled pa bi poluzainteresirano gledao u daljinu, drugi put novine koje bi letimično prolistao, treći put notes u koji bi zapisao nekoliko riječi, a većinu vremena nije radio ništa posebno, već kednostavno gledao u nekom neodređenom smjeru. Mnogi bi vozač ili vozačica pogledali prema njemu, a on bi uzvratio pogled i povremeno prstom dotaknuo rub šešira u znak pozdrava. Pješaci ga, izgleda, nisu previše zanimali iako bi pažljivi promatrač zamijetio da pogledom ispraća najatraktivnije žene, osobito one u uskim haljinama i kratkim suknjama.

Nakon sat vremena polagano je ustao, sklopio stolac, platnenu torbu objesio o rame i krenuo polaganim korakom, ali ne nazad prema pješačkom prijelazu, već na drugu stranu, prema nadvožnjaku preko Selske ... svakim je korakom postajao sve manji i manji dok nije utonio u zlatnu kuglu sunca na zalasku na vrhu nadvožnjaka.

Nije poznato da li se itko od stotina pješaka i tisuća vozača koji su u tih sat vremena prošli tim raskršćem zapitao što li je taj čovjek radio tih sat vremena, no poznato je da ga nitko od njih to nije ni pitao tako da će njegov zadatak zauvijek ostati tajan.

Paklene vrućine

crnasvjetlost.blog.hr

Prošao je i ovaj radni tjedan. Tjedan koji je počeo sa predivnim dočekom „Vatrenih”. I završava povratkom u realnost i stvarnost. A i završava sa paklenim vrućinama. Dobro je da radim u takvom objektu koji ima neku klimu, a i moram dosta ići u neke hladnjače. Pa tu vrućinu nisam baš osjetio na poslu. Ali popodne je bilo kod kuće dosta pakleno vruće. A i ova vrućina, povezana sa dosta umora me je ovih dana tjerala da si popodne spavam. Dosta me ova vrućina i fizički napor na poslu izmore, tako da nije ni čudo da zaspem popodne.

Za ovaj vikend su najavljivali neko nevrijeme. Do sada još ni traga od tog nevremena u Varaždinu. A nakon ove vrućine danas, očekivao sam da će ga biti večeras. Jer je sve ukazivalo na to. Ali na kraju ni traga ni glasa od tog nevremena. Moram priznati da mi se je ove godine kiša dosta zamjerila. Jer zbog nje mi je dosta propao taj urod u vrtu. Ali nadam se da ću ipak uspjeti nešto uzgojiti. Ovih dana sam primijetio da bih mogao imati i prvi patlidžan uzgojen u svom vrtu. I radujem se tome. Jer patlidžane jako volim jesti. Posebno onako pečene i pohane. Pa jedva čekam da mi izraste i da si ga pripremim za jelo. Jedino što mi ove godine najbolje uspijeva u vrtu su tikvice i feferoni. Tikvice toliko narastu da ih ne stignem pripremiti i pojesti. Pa ih uberem i narežem na sitne kockice. I spremim u nekoj vrećici u duboko smrzavanje. Da imam što zimi jesti.

Ne znam jesam li pisao u nekom prijašnjem postu o tome da sam si nabavio jednu sadnicu smilja i lavande. Koje sam posadio u vrtu, da vidim da li će tamo uspjeti u rastu. I moram priznati da u ovih dva tjedna koliko su posađene u vrtu, još uvijek se nekako drže. I nadam se da će tako i ostati. Zadnjih tjedna dosta razmišljam o tome da počnem razmnožavati ove svoje ruže u vrtu putem reznica. Da ih tako pokušam razmnožiti. A i spasiti. Pa zadnjih dana dosta istražujem preko mreže svih mreža o tome kako se one razmnožavaju. I naišao sam na dosta zanimljivih prijedloga kako ih razmnožiti. Pa ću se jednog dana pokušati u tome da neke od njih pokušam tako razmnožiti.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Odmor za fotoreportera

toco1980foto.blog.hr

AFP-ov fotoreporter Yuri Cortez, postao je poznat po tome što su ga na utakmici Hrvatska-Engleska, prilikom proslave gola, doslovno "zatrpali" hrvatski igrači, uslijed čega je snimio valjda najbolje fotografije s prvenstva, dobio je priliku odmoriti se u Hrvatskoj. Hrvatska turistička zajedncia mu je poklonila 7-dnevni odmor u Hrvatskoj sa svim plaćenim troškovima, a što je Cortez i prihvatio...

Photog Dog-Piled by Croatia at World Cup Given 7-Day Croatia Vacation

Čimpanzino srce

slucajnosrce.blog.hrOtišao političar u zoološki vrt. Kada je došao do kaveza s majmunima, obrati se jednom majmunu koji je držao dvije banane u rukama:
- Hoćeš li mi dati jednu bananu?
A majmun će na to:
- Daću ti obje ako mi kažeš kako si ti izašao iz kaveza.

Kraljevske muke

aneta.blog.hr


Mrzenci se vole. Stari javor odolijeva vremenu, zarobljen u ljetnoj bašti. Služi se samo jagnjetina ispod sača. Najbolja na Balkanu. Kažu. Kraljevski ručak uz kraljevske muke starog javora.
Kada se uzme u obzir konačna uzaludnost naše borbe, ima li vrijednosti u prolaznoj sreći koju nam daju pojedini trenuci ljepote ili je vrijednost u što ugodnijem protoku vremena.
Stari javor zna.
Znao je i Luj XIX, kralj Francuske jednog lijepog avgustovskog dana, kada je kraljevao od doručka do večere. Zato je imao pravi kraljevski ručak. A da li je jeo jagnjetinu ispod sača, to ne znam.

Za one koji ne znaju...

gp-crnobijele.blog.hr
Zagreb

... kako se snima Google Streets!

"Oni" su stigli! Nisu zeleni, ali kaj znači...!

Wok 'n' Sit Down

bergaz.blog.hrIlica

...savršenstvo...

elyca.blog.hr

.....svaka žena želi pronaći za sebe savršenog muškarca...
....svaki muškarac traži savršenu ženu....
....svi traže savršen život....
....svi žele ljubav....


(love is in the air)

...a gdje je ljubav? Pa ljubav je na selu ....a gdje je savršen muškarac? ....eeeeeee.... jedna ga je TV kuća pronašla, a mi se samo trebamo prijavit u show... jer on je sportski tip, ima pločice, kuću s bazenom... raskopčanu košulju u skupom odijelu s tucetom ruža u rukama...

....ako je tako savršen šta će mu TV show za pronać djevojku?

Zato jer mu treba lova? - onda nije savršen prema kriterijima TW show-a, unatoč pjesmi dana "nije u šoldima sve"
Zato jer se izruguje ženama? - to neka nova društvena igra?
Zato jer skriva svoju seksualnu orijentaciju? - pa izađi čovječe iz ormara...tko ti brani, zar si tolika kukavica
Zato jer želi glorificirati svoj ego? - ajme "savršenstva" headbang

....al' što je savršeno?... još je Leonardo davno rekao da je savršenstvo u jednostavnosti, a Dante nadodao da što je nešto savršenije to je podložnije lošem ophođenju s drugima ...al' njima je bilo lako...oni su muškarci i opisivali su dimenzije tijela... obline, grudi, crtali su i opisivali savršenu ženu i njeno tijelo... onda su Amerikanci u nešto bližoj prošlosti stvarali slike savršene obitelji....savršene kućanice s mužem koji ide na posao u odijelu a vraća se s cvijećem /ili je automehaničar/ili rančer na prekrasnom konju, a vikende provode u dvoru s roštiljem ... tu već možemo stvorit nekakvu sliku o savršenom muškarcu...uglavnom naslućujemo da vrijeme i moda odlučuju o karakteristikama savršenstva. Treba samo bit dovoljno glasan da nametneš svoje mišljenje. Nekad je to bilo lako... umjetnici bi slikali žene, pa bi onda umrli od gladi, pronašle bi se njihove slike i da bi im se podigla cijena dodala bi se opaska "slika savršene žene" ... ma mogla bi ja ovo još pisat stoljećima ...a zapravo se radi o jednostavom pitanju koje Vam ovdje postavljam:

Jel' savršenstvo pomodarstvo ili samo ono što ne možeš dobiti?

...kad smo već kod toga što ne možeš dobit, a kako znate da sam Naprosto savršena, dobila sam nešto savršeno!

Kad je naša blogerica Kvadrica krenula put Splita, zamolila sam je da donese jednu lubenicu s Neretve! Nema ništa slađe od njihovih lubenica. Međutim, ona, kad je stala kupit lubenicu, pokupovala je sve proizvode koje je tamo našla, toliko da smo morali zvat nosača da izvućemo svo to voće iz auta. Između svega bio je koncentrat soka od šipka i med od šipka s koncentratom soka od šipka...nešto savršenije odavno nisam probala... nije slatko, nije jako aromatično, osvježavajuće je....a o bogatstvu vitamina neću ni govorit...jednostavno je savršeno

P.S, kaže baka moje prijateljice "Ako vidiš muškarca u društvu puno lipih žena, ni jedna nije njegova!"

* Gorgonzola, kruh, šljive i kefir ... 320 kcal

minus40kg.blog.hr


2 dag gorgonzole (70)
5 dag domaćeg kukuruznog kruha (120)
10 dag šljiva (50)
2 dl kefira, 0,9% m.m. (80)


Eto, tko nema love za normalne sireve, mora jesti pljesnivi :)))

Statistika

Zadnja 24h

9 kreiranih blogova

293 postova

546 komentara

279 logiranih korisnika

Trenutno

8 blogera piše komentar

25 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

Pravila zaštite privatnosti

Politika o kolačićima

impressum