novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!

cool

Isključi prikazivanje slika

25

uto

10/16

Istosmjerni "put"

sukiyaki.blog.hr

Već me dugo muči jedna činjenica o kojoj bih voljela pisati i izraziti svoje mišljenje. Ja sam osoba koja ljubav nastoji živjeti u potpunosti cijelim svojim bićem ali ujedno to isto očekujem i od svog partnera.

Zašto to naglašavam? Jednostavno zbog toga da bi bilo jasnije što ću sad napisati. Nikad ali zaista nikad nisam shvatila osobe koje oplakuju svoju nesuđenu ljubav. Da malo objasnim.

Ljubav se smatra da je prava ako je obostrana, zar ne? Sve ostalo su samo blijedi jednosmjerni pokušaji. Naravno, mogu shvatiti patnju onoga koji voli a za uzvrat ne dobije ama baš ništa ili vrlo malo. To su jako teški trenuci koje treba odraditi ali na pravi način. U takvoj situaciji ja bih se sigurno; makar i sa suzama, tugom u srcu i knedlom u grlu, odrekla takvog partnera.

Radije plakati i tugovati nego se veseliti lažnoj ljubavi. Što ujedno znači da ne bih takvog partnera nikada molila da ostane sa mnom jer ljubav se ne može kupiti niti se ne može ikoga prisiliti da te voli.

Ima i onih čiji moždani sklop radi na drugačiji način i takvih ljudi mi je, iskreno, jako žao. Godinama uzalud tuguju, pišu pjesme, odriču se pravog života i prave ljubavi jer i dalje žive u zabludi kao da uživaju u toj groznoj kazni i patnji.Što vi mislite o tome?

19

sri

10/16

O seksu na nešto drugačiji način

sukiyaki.blog.hr

Jeste li ikada razmišljali o sexu na ovakav način kao ja? Ah da, naravno, ne znate kako sam to ja razmišljala. Sad ću vam to ukratko opisati.

Usavršava se tehnologija, medicina, građevinarstvo...ma sve znanosti idu velikim koracima naprijed. A seks? On je uvijek isti, gledajući općenito. Ako ste možda pomislili da je nekad davno u prošlosti bilo manje, recimo to tako, slobodnijeg seksa onda se grdno varate. Dovoljno je da se sjetite "starih" Rimljana tj. kako su živjeli i kako su doživljavali seks. Bilo je svega i svačega. Možda i više nego u današnje doba. Ali bez obzira na to, možemo zaključiti da se seks (kao čin, akt) nije promijenio. Dok odnos (stav) prema seksu se mijenjao, prvenstveno mislim na vrijeme kad je kršćanstvo zavladalo u svijetu, pogotovo u srednjem vijeku.

Znači prema svemu tome i u dalekoj budućnosti trebalo bi i dalje biti tako. Naravno, to su samo moja nagađanja a pitanje je hoće li biti baš tako. Tko zna, možda će nam u svemu tome pomagati neki roboti, ili neke sprave koje će nas zadovoljavati itd.

Možete si samo zamisliti da ste u nekoj kapsuli koja vas nekim posebnim zrakama dovodi do užitka bez ikakvog kontakta? Što može bolje zadovoljiti osobu nego sam kontakt s drugom osobom koja nam pruža nježnost, toplinu svog tijela, pa poljupce koje nas dovode do ekstaze itd. Mislim da to ni najsavršeniji robot ne bi mogao a kamoli neka kapsula.Pa ako je tako, znači da smo "osuđeni" i dalje voditi ljubav na "starinski način", zar ne? Meni to osobno ne smeta, a vama?

14

pet

10/16

Želja, ljubav, hir

kamena-kucica-na-skoju.blog.hr

Ima jedna pjesma, i u pjesmi stih ...kad mi život mira da...
Daj, lumene moj, ne zezaj se sa životom. S koje si to sad voćke opala, kad si se naje'nput mira zaželila. E pa, ne ide to tako, znaš. Nije život kratkopametan k'o ti. Pamti on sve, a na tebi je da pripaziš na te želje svoje... vake-nake, krive-prave, oću-neću. Bube su u glavi, bube, a ne želje jasne, prave.
Ma daaa, danas malo bi, a sutra malo ne bi.
Ma da ne bi.

Kao da je život arlekin, koji skače na svaki mig, hir, vir. Kakav li bi to tek cirkus od svijeta nastao, kad bi se život u zlatnu ribicu pretvorio, i sve želje lude snene, manite i vrele, samo tako ispunjavao.
Bubneš želju, i evo je.
Ma neee, nisam to taaako mislio.
Ma daaa, hirovito moje, više sreće drugi put.

Zna to doći tako... u životu, kao i u vicu ...ulovio ribar zlatnu ribicu, je'n, dva, tri...
I bubneš želju... i bude po tvom... što zaželio to dobio... pa ostao... živ ili mrtav... u opancima ili obojcima...
Ma neee, nisam ja tooo želio.
Ma daaa, zaljubljeno moje, više sreće drugi put.
... sve što želim, sve što tražim od života svog...

... kad sam tužna il' se smiješim...


Josipa Lisac - Hir, hir, hir

... il' u pravu, il' kad griješim...

... kad me bilo što ponese, kao divlji vir...Zna to doći... da mir s nemirom kolo zaigra. Da zagrli vrime nevrime, pa s njim šotobraco put putuje. Da se suza sa vinom pomiša, pa niti oka bistra, niti vina slatka.

Zna to... jer pismu piva, igru igra, kolo vodi, mrižu plete, život uncut po svom... a ti bubaj, brajko, i hir na vir, i mig na hir, i vir na... bubaj, bubaj, al' dobro računaj, jer može biti po tvom.
Ako ćemo se zezat, naivno moje, jer i to ti život po svom. Kužiš.

Ma, proći će i to... sve prohodi, sve ne staje... svaka radost, svaka muka... život svakom svoje daje... svi bi možda drugo bili... svi bi možda drugo tili...

09

ned

10/16

Nedjeljno iznenađenje

sukiyaki.blog.hr

Danas sam doživjela jedno lijepo iznenađenje. A započelo je kad sam se probudila oko 11.oo sati. Sjedim ja tako sva raščupana u kuhinji, pijem ostatak jučerašnje kave i čekam da se kupaonica oslobodi kad ono mobitel zazvoni.

Javila sam se i Morski me upita gdje bih voljela otići na kavu. Pošto mi je bilo sumnjivo pitanje, jer živim u Zagrebu a on u Rijeci, upitala sam ga gdje se nalazi a tako sam saznala da je u busu za Zagreb. Eto, Morski k'o Morski, uvijek pun iznenađenja hehehe.

Brzo sam se sredila, stavila kuhati krumpir i malo pospremila jer bi Morski trebao stići za jedno dva sata. Ali u tom trenutku, ni ja niti on, nismo znali za maraton u Zagrebu. To sam tek saznala od njega kad je stigao na kolodvor.

Kaže on meni da svi tramvaji voze prema Gl. kolodvoru a niti jedan prema Dubravi je pitao vozača kako dalje. Na što mu je vozač odgovorio da zbog maratona ne voze na tu stranu čak niti taxisti. Dakle, morao je sjesti na tramvaj za Borongaj a tamo čekati bus koji je tek krenuo od tamo oko 15.ooh.

Naravno, pošto baš ne zna Zagreb morao je pitati gdje sići i što su mu ljudi, naravno, objasnili. Kad je napokon stigao, fulao je kat ali glavno da je bio blizu. Ono najgore je prošao hehehe. Što ujedno znači da je od kolodvora do mene putovao skoro isto kao iz Rijeke u Zagreb samo da bi me vidio i dotaknuo.

Kad je stigao kod mene u stan, nahranila sam ga i skuhala mu kavicu i neprestno sam ga pogledavala i smješkala jer je izgledao kao mali nestašni dječarac, željan nježnosti i maženja hehehe. Eto, takav vam je moj Mornar. Na izgled visok, jak, lijep pa onako malo strog, a u duši i srcu prava nježna dobrica.Drago mi je da je bio iako smo se mogli samo držati za ruke i povremeno se poljubiti. To je dokaz ljubavi a to uvijek treba slaviti i cijeniti.

P:S: Morski nije uspio kupiti rezervaciju za bus u 20.ooh već za 21.oo koji je uz to kasnio pola sata pa je tek sada krenuo.

kako je Kupus izgubija nevinost

numenu.blog.hr


prvo da svima vama koji ste mislili da je neko općija s povrćen, kažen da niste normalni, i da se odma javite likaru, ali ne onome šta liči Miralema jerbo taj nema pojma

daklen ne redi se o verduri, ilitiga povrću, nego o našen kolegi blogeru Kupusu

ka i svaka lipa priča tako i ova počinje sa bilo je to davno

daklen bilo je to davno, u ono vrime dok je Domenico ima dugu kosu i bija metalac, jebate je reva ki tovar, ima sluha ka da mu je krdo slonova prnilo u uvo, u vrime kad je Tigi još ganja gušćerice po hercegovini, a El dijablu su taman nikli brkovi

e šta se čudite, Kupus je bije napredan, on je izgubija nevinost još u prošlon stoliću, u vrime kad smo svi mi bili mladi, samo je Annaboni bila dobrodržeća gospođa, a nesritna Palma je bila visoka šezdeset centi

u to vrime nisu dolazili izbjeglice, nego samo furešti, najviše Švabe koji su imali Švabice, a ćesto i male Švabice

svaki dan bi mi bacali očade tamo u kamp na Duilovu, po danu bi i zamirili, i značajno i gledali, doduše Kupus je ima nezgodnu naviku da se obliziva dok gleda one guzate Švabice pa smo mu uvik kupovali sladoled da ne liže u prazno, Domenica bi onako kosatog uvik poslali na firule da tamo u šumici puca iz zračne puške, jerbo bi nan nako manit pivajuć smokonvoter šanse da štagod zaskočimo sveja na čistu teoriju

tako smo jedan put sinjali dvi Švabice, pa san i ja značajno gleda, a Kupus se obliziva ka tele kad posiše kravu

odma san zna, naše su i gotovo, naveče smo išli u Šekspira i tamo i sinjali, odma smo poslali Domenica da pleše s njiman, a mi dva smo pobigli na taracu, kad je Domenico doša tamo i počeja mavat onon koson, ka da ima epileptični napad, šta nije imalo veze sa boniemon koji je svira, nji dvi su odma utekle

di su utekle, pa nama dragi čitaoče, nama na taracu,

onda je Domenico doša za njima, pa san ga ja opandrčija, onako malo da ga puno ne zaboli, a on je vika braćo hipici pomagajte ubiše me

ja san odma ove dvi pokupija i odveja i na plažu, a Kupus je da Domenicu kako smo se prije dogovorili kutiju Marlbora onog mekog sarajevskog i platija mu je dvi pive

posli je i Kupus doša za nama na plažu, pa smo malo ćakulali sa Švabican nako na mote

ja san priveja onu lipšu, Angeliqu, a ona druga Monika se raspištoljila kad je sinjala kako se Kupus obliziva, pa je i ona počela lamatat jezikon

onda je Kupus tu Moniku odveja tamo u mrčinu na one skale šta su bile zazidane na vrhu i ne znan šta je tamo bilo, samo san posli nekog vrimena čuje Kupusa kako arlauče ka Tarzan, a ta Monika je pišćala ka ekspres lonac

eto to van je cila priča, Kupus će reć da nije istina, pa srića da je tu Domenico da potvrdi

01

sub

10/16

30

pet

09/16

Nujna li rujna

diogenovabacva.blog.hr

5 .9. 2016.
1. ČIN: VANBRAČNO KOKETIRANJE


Kakvo upucavanje, kakvo samo uklizavanje! Vidi se tko je prekaljeni šarmer. A tek kad te pogleda tim okicama...

Ne možemo kao Hrvatska reći da nismo polaskana i popaljena. Jedino malo kopka... sve znamo i što su nas majke učile: da budemo oprezne s muškarcima, naročito onima slatkorječivima. Svi su oni isti, svi žele samo jedno. Da nas neće iskoristiti?All men are false, says my mother
They'll tell you wicked, lovin' lies
The very next evening, they'll court another
Leave you alone to pine and sigh

My daddy is a handsome devil
He's got a chain five miles long
And on every link a heart does dangle
Of another maid he's loved and wronged

Jako lijepa zemlja, nema što, totalno in love, sve je kako treba i na svom mjestu... hm, što bismo mogli poduzeti po tom pitanju?

Možda malo golfa?

A da je naziđati kakvih apartmanskih naselja?

Zar to i neodoljivi Brad želi samo to jedno, to isto što i svi?

***

21. 9. 2016.
2. ČIN: SKANDAL


– Govori! Tko je ona?
– Ali, Angie, ljubavi, nije kako izgleda...
– Šuti! Ne želim slušati! Dosta mi je laži!
– Pa mi nismo ništa krivo još napravili, kunem se! Sve je po GUP-u, evo baš danas će...
– Prekini! Šuti! Tj. govori! Tko je ona? Kako se zove?
– Croatia, ali vjeruj mi...
– Croatia? Neobično ime za fufu... Ne, dosta, ovo je kap koja je prelila čašu, ne zanima me ništa, Brad, gonite se i ti i tvoja kurvetina!

***

29. 9. 2016.
3. ČIN: ZLODUSI BLUDA


Pa i normalno – poznata je znanstvena činjenica da sve svjetske zvijezde ili imaju neki hrvatski gen ili barem rade na tome da si ga smiješaju s hrvatskim. Pače, to je i službeni uvjet koji moraju zadovoljiti: kad dođu polagati prijemni za svjetsku zvijezdu, prvo ih pitaju: ''A šta je s hrvatskim genom?'' Ako dođu praznih ruku s tim u vezi – nit plana nit programa – ismiju im kandidaturu i naglavačke ih izbace van.

Američki tabloidi pojma nemaju kakav unutarnji nemir sada unose među europske zemlje, iz bližeg, ali i daljeg komšiluka, kako mlađe, tako i one starije. Donedavno je ''Bred Pit'' figurirao ovdje kao idealan idiom nedostižnosti i samo fame o postojanju, gotovo u ulozi jednoroga – tipa, ''ma je, evo Bred Pit će ti doć'' – kao stilska figura općeprepoznate poželjnosti koja međutim živi u paralelnom svemiru, pro forma na istom planetu ali realno bez ikakve šanse da lokalna djeva ili gospa na njega nabasa, kamoli ostane iskorištena. Ali tako nije postojala ni frustracija, odnosno neurotika pomisli na eventualno propuštenu mogućnost i što se moglo ili trebalo činiti. A sad će mnoga zemlja razbijati glavu hipotetikom: je li se možda zajebala što tog i tog dana u taj i taj čas nije odlučila ovo ili ono, što bi možda dovelo do onog ili ovog. A da je donijela liberalnije zakone o prostornom uređenju? A da je naložila nekom gradu na obali da po hitnoj proceduri napravi sve potrebne izmjene urbanističke regulative? Suspendirala urbanističku inspekciju? A tek kad se uračuna leptirov efekt! Da je leptir na Tihom Donu u pravi čas zamahao krilima – misle si i glamurozna gospođa u izvjesnim godinama Francuska i sisata teta Italija i frau Njemačka i mlade mame Moldavija i Litva i šiparica s brda Crna Gora i mnoge druge, sve s istom mišlju u glavi – možda bih ja danas u nekom resortu mahala Pittu brzinom tornada, a ne ta izvjesna sezonska radnica Croatia – poznata kao zemlja kurvi i konobara – koja li je uopće ta i zašto ona a ne ja i što ona ima što ja nemam?

Uostalom, možda je nemir unesen i u europske muškarce, onako tradicionalno osjetljive na pomisao da im netko jebe ženske članove familije: eno ih, Portugal, Luksemburg, Island, Cipar, ma i kepec Lihtenštajn, čak i maloljetni Gibraltar, svi redom brzo sklanjaju u kuće i na lanac vežu kćeri, žene, majke, sestre, ljubavnice... I oni su donedavno mogli biti mirni, uvjereni kako ''Bred Pit'' postoji samo u slengu i bez teorijske mogućnosti da bi se motao oko njihovih ženskih, osuđenih da za njim samo snatre kroz prozor u daljinu. A kad tamo... ove već proklinju diletantskog leptira tihodonskog, šaptom padajući u afan. Zlodusi su pušteni iz boce i već se sav komšiluk poprijeko gleda, žene sa ženama, muški s muškima, žene s muškima, muški sa ženama!

***

EPILOG

I tako je jedan brak propao, jedna zemlja ostala seksualno iskorištena, a jedan kontinent završio okupan u zloj krvi.

Prokleti blud i nemoral. Proklet bio dan kad nas kao Hrvatsku Brad snimio, proklet mu bio animalni developerski nagon, prokleta bila slabost koja padne na krupne riječi i proda se za sitne poklone!

Statistika

Zadnja 24h

9 kreiranih blogova

293 postova

546 komentara

279 logiranih korisnika

Trenutno

8 blogera piše komentar

25 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

impressum

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se