petak, 30.09.2011.

Što i kako utječe na inteligenciju

Inteligencija je ljudska karakteristika koja se ne može mjeriti izravno. Mjerenje inteligencije vrši se posredno pomoću testova inteligencije. Testovi inteligencije nisu savršeni,a još su manje sredstva za potpuni uvid u nečije sposobnosti.

Kako živa utječe na inteligenciju

Živa (Hg) je najotrovniji tekući metal koji uzrokuje raspad neuroloških stanica,

te blokira stvaranje novih. Otrovni metali poput olova, aluminija, kadmija, nikala i slično nemaju takvo djelovanje kao što ima živa. Danas se živa koristi u farmaceutskoj industriji u proizvodnji cjepiva protiv gripe u maloj količini. Također se koristi u zubarstvu za izradu plombi (živini metali).

Međutim, problem sa živom je što bez obzira na količinu uvijek uzrokuje oštećenja neurona mozga. Živa je prilično gusta tekućina. Živa se smatra mogućim uzrokom autizma. Osobe koje pate od autizma nisu u mogućnosti razgraditi ili izlučiti živu, pa živa ostaje u mozgu. Studije o autizmu počele su 1931. godine. Iste godine uvedena je živa u cjepiva. Iako je postojala zakonska odluka iz 1947. godine da se živa ne koristi u cjepivima u SAD-u, ona nikada nije provedena. U Danskoj studije su pokazale da živa nije sigurna. Cjepiva koja sadrže živu od tada su zabranjena u Danskoj. Stopa oboljevanja od autizma od tada se u Danskoj smanjila za dvije trećine. Thimerosal je konzervans ili prezervativ koji se koristi u proizvodnji cjepiva. Farmaceutska kompanija Eli Lilly ga je počela prodavati 1920 tih godina. Thimerosal sadrži 49,6 posto žive koja se metaboličkim procesima razgrađuje u etil živu te thiosilikat. Živa tj. etil-živa je glavni agens koji ubija kontaminate, ali nažalost čini više od toga.

Ministarstvo obrane SAD-a klasificira živu kao opasan materijal koji može izazvati smrt ako se proguta, udiše ili apsorbira kroz kožu. Studije pokazuju da se živa nastoji akumulirati u mozgu sisavaca i ostalih životinja nakon što su cijepljene. Trovanje živom je povezano s kardiovaskularnim bolestima, autizmom, moždanim udarima, mentalnim retardacijama, hiperaktivnošću, disleksijom i drugim stanjima neurološkog sustava. Otrovnost žive nije upitna.

1977. godine ruske studije su pronašle da odrasle osobe koje su bile izložene etil-živi nakon nekoliko godina imale oštećenja mozga. Studije o trovanju thimerosalom su navele i druge posljedice poput: tubularne nekroze, oštećenja CNS-a, komu i smrt. Rusija je nakon tih istraživanja zabranila uporabu thimerosala u cjepivima za djecu 1980. godine. Danska, Austrija, Japan, Velika Britanija i sve skandinavske zemlje su zabranile uporabu thimerosala kao prezervativa u cjepivima.

Mjerenjem količine žive koja je prisutna u autističkoj djeci i djece koja su bila cijepljena cjepivima koja sadrže živu, zaključeno je da djeca koja ne boluju od autizma imaju prisutnu živu u korijenu dlake kose dok autistička djeca to nemaju. Zaključak je da je živa u autističke djece ostala u mozgu, dok su ostala djeca živu izlučila. Postoji slučaj jednog liječnika koji je uspio postići da njegovo autističko dijete počne govoriti, nakon što je prehranom (Chelation Therapy) uspio istjerati živu iz mozga. Autizam je dobrim dijelom uzrokovan trovanjem teškim metalima koje bolesnik nije u mogućnosti izlučiti. Službena objašnjenja autizma, pogotovo ona u psihologiji ne daju odgovore, niti nude rješenja. Terapija prehranom se bazira na uzimanju proteina i minerala koji se dobro vežu s teškim metalima pri čemu proteini ne čine štetu organizmu te izvlače otrov iz organizma. Uporaba ove terapije radi se kod multiple skleroze, autizma i drugih oboljenja. rezultati su poboljšanja zdravstvenih stanja. Prethodno ovoj terapiji uzima se korijen dlake kose kako bi se izmjerila razina teških metala. Posebno opasni metali su aluminij, živa, kadmij, nikal i dr. jer se talože u organizmu te izazivaju autoimune bolesti.

Studija provedena na sveučilištu Calgaryju u Kanadi otkrila je kako živa uzrokuje propadanje mozga čak i u malim količinama. Živa uzrokuje neurodegeneraciju.

Živa se veže uz nastanak:
-autizama
-poremećaja u ponašanju
-poremećaja u organizmu
-poremećaja pažnje
-pada imunološkog sustava
- i dr.

Zanimljiva studija koja uspoređuje nestanak bolesti i pojavu lijekova, dolazi do zanimljivog zaključka da cjepiva protiv gripe nisu učinkovita, već da je nepoznati treći faktor uzrok nestanka bolesti.



Kako fluoridi utječu na inteligenciju

Priča o fluoridima počinje 1945. godine s Manhattan projektom. Razlog tome je što se u proizvodnji atomske bombe koristi velika količina fluora kako bi se dobio plutonij. Više podataka o Manhattan projektu može se naći u knjizi Eileen Welsone: “Američki tajni medicinski eksperimenti u drugom svjetskom ratu.” Voditelj toksikološkog tima u Manhattan projektu bio je Harold Hodge, koji je zajedno sa svojim timom ubrizgavao radioaktivni plutonij u osobe koje su sudjelovale u eksperimentu. Te osobe su u kratkom vremenu umrle u teškim mukama.

Količina fluora se tijekom vremena akumulirala, troškovi odlaganja su prilično visoki pa se Gerald C. Cox dosjetio, ali očito ne sam, da je fluor dobar za zube. To je točno. Fluor je odličan antiseptik i ubija sve bakterije. Stavite li malu količinu fluora na kukca, on će doslovce riknuti, jer mu fluor uništi neurološki sustav tj. totalno ga paralizira.Fluor je zaista izvrsno sredstvo, ali samo ako se mudro koristi. Međutim, u praksi to nažalost tako.

Neki problemi u vezi fluora:

- nije čisti fluor(ili natrij fluorid) već sadrži i druge toksične elemente poput olova, aluminija, kadmija, radioaktivnog polonija itd. jer potječe iz filtera industrijskih dimnjaka,

- sporna je sigurna količina fluora (1 mg/l),

- akumulira se u organizmu tijekom vremena i stvara ozbiljne zdravstvene probleme,

- mijenja ponašanje ljudi nakon tri dana izlaganja, uzrokuje pojavu tumora, neplodnost (sastavni dio kontracepcijskih pilula i sredstava za umirenje), uzrokuje oticanje štitnjače (muškarci poprimaju ženske karakteristike), atrofiranje testisa u muškaraca i dr.

- uzrokuje dentalnu fluorozu, koja je mnogo češća bolest zuba od karijesa,

- i dr.



Kako aspartam ili aspartman utječe na inteligenciju

Aspartam je pronađen sasvim slučajno 1974. godine. Aspartam je sintetička tvar 200 puta slađa od šećera. Sigurnost aspartama je upitna. Studije koje su se odnosile na aspartam pokazuju da je aspartman siguran, iako su izvršene nakon godine dana kada se organsko tkivo pretvaralo u tekućinu ili kada su životinje hranjenje aspartmanom s mlijekom koje inače usporuje asporpciju otrova. Aspartam je neurotoksin koji utječe na mozak. U ovu kategoriju svrstavaju se: saharin, sorbitol, natrij ciklamat,ksilitol, kukuruzni sirup i dr. Sastavni dijelovi aspartama jesu neurotoksini. Metil ester u kemijskoj reakciji sa želučanom kiselinom se pretvara u metanol. Učinci metanola kreću se od glavobolje ili migrena, do sljepila, ciroze, hepatitisa i smrti.

Aspartična kiselina uzrokuje nastanak odumiranje neurona ili “rupičavost” mozga. Postoje dijete koje preporučuju aspartman za mršavljenje, ali isto tako i brojni slučajevi nuspojava koje se javljaju kod tih osoba. Najčešće su migrene, zaboravnost i sl. koje liječnici obično prepoznaju kao multiplu sklerozu. Neki mogu misliti da liječnici ne mogu krivo dijagnosticirati multiplu sklerozu, što nije točno. Liječnik koji bi tvrdio da je uzrok multiple skleroze sistematska kandidijaza ili trovanje aspartamom i sl. bi bio odmah diskreditiran i odbačen od svojih kolega, jer je medicicinska struka poput sindikata. Dobar dio prihoda u medicini dolazi od farmacijskog kartela, a liječnici su ti koji pišu recepte.

Medicinske studije koje su provedene u Americi većinom su finacirane od Carnegie i Rockefeller fundacije. Problemi sa tim studijama jesu što čim netko počme kopati po njima uvijek nađe neka iznenađenja. Jedno tih iznenađenja je i studija o bezopasnosti azbesta ili olova provedena na Mellon institutu (Carnegie fundacija). Isto tako jedna od preporuka u šezdesetima godinama bila je da trudnice trebaju pušiti dvije kutije cigareta na dan (duhanski kartel). Studija o bezopasnosti fluora provedena je na sveučilištu Rochester u SAD-u. Sve nabrojane institucije su i danas izvor mnogih kontraverzi, kvazi-eksperimenata i sl. te je nužno obratiti pozornost na povezanost tih institucija i sl. s određenim kartelima čiji mogu biti dio ili su financirane od njih prije donošenja odluke trebaju li se njihovi rezultati eksperimenata uopće uvažiti. Osobito je važno obratiti pozornost na način vođenja statistike. Rezultati istraživanja često se znaju maskirati kroz statistiku kao prosječni rezultati ili količine. Rezultati jesu točni, ali samo prividno.

Ukoliko je netko trebao biti genijalan sada je normalan, ako je trebao biti normalan sada je ispod prosječan, ako je ispod prosječan sada je retardiran zahvaljujući ovim divnim kemikalijama.

Treba obratiti pozornost i na činjenicu što se to reklamira na televiziji. Reklamiraju se najviše: Orbit žvakače (aspartam), Coca Cola Zero (aspartam), cjepivo protiv svinjske gripe (živa, virusi koji mijenjaju DNK) i dr. sredstva moždane lobotomije.


- 10:31 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

Sve je stvar izbora. Bez truda, bez rada, bez posla, bez uštedevine i novca.
Samo izbor, ovog trenutka, izmedu straha i ljubavi

Broj posjeta

Website counter




Kontakt
info@2012-transformacijasvijesti.com


'Kad se lijepo upakirana gomila laži uspije prodati narodnim masama polako i sistematski tokom nekoliko tisuća godina - onda se istina smatra totalnom besmislicom, a onaj tko ju propovijeda - totalnim luđakom' - J. Dresden


Ne može se reći da civilizacija ne napreduje; ipak vas u svakom ratu ubiju na neki novi način.
Will Rogers


U koliko ste u životu 98% sretni a 2% nesretni, i u koliko se koncentrirate 100% na ovih 2%
vaš život će biti nesretan.A u koliko ste 98% u životu nesretni a 2% sretni i u koliko se 100%
koncetrirate na ovih 2% vaš život će biti sretan!



Evolucija svjesnog čovjeka:

Htio sam mlijeko, dobio sam svoju bočicu. Htio sam roditelje, dobio sam igračke. Htio sam učiti, dobio sam svjedodžbe. Htio sam posao, i dobio sam posao. Htio sam živjeti smisleno, dobio sam karijeru. Htio sam sreću, dobio sam novac. Htio sam istinu, dobio sam laž. Htio sam nadu, a živio sam u strahu. Htio sam živjeti... no životarim, ali, hvala Bogu, probudio sam se!


Kažu ljudi da je strah potreban da nas zaštiti,da se ne ozljedimo,nije strah to što nas štiti,već
ZNANJE,SVJESNOST.Ako smo svijesni opasnosti vatre,tad nečemo gurati ruku u nju.



'Pogledajte nas. Sve je izvrnuto, sve je naopako. Liječnici uništavaju zdravlje,
pravnici uništavaju pravdu, sveučilišta uništavaju znanje, vlade uništavaju slobodu,
glavni mediji uništavaju informacije, a religije uništavaju duhovnost.'
Zašto? Zato što je to njihov zadatak


Razum može zamijeniti gotovo svaki stupanj obrazovanja, ali obrazovanje ne može zamijeniti razum.


Tek kad naučimo voljeti i prihvačati sebe
moći čemo voljeti i prihvačati druge


Sreća nije u događajima. Ona ovisi o plimama i osekama uma


Mudar čovjek sam donosi odluke; budala prihvaća javno mnijenje


Budite zahvalni na onome što imate, jer ćete na kraju imati više.
Ako se usredotočite na ono što nem
ate, nikada n
ećete imati dovoljno



Uvijek njegujte ono što vas čini jedin