ponedjeljak, 30.04.2007.

Good News

Javiše mi da mi je priča uletjela u "Bestselerovu" zbirku kratkih priča.

Treća u životu. Imam još dvije koje bih mogao objaviti, smatram ih dovoljno dobrima. Možda još koju napišem u međuvremenu.

Plan je objaviti ih dovoljno da mogu razmišljati o vlastitoj zbirci. Srž zbirke činile bi upravo te objavljene, dopunio bi ih sa još nekima koje griju ladicu. A sve to bez nekih prevelikih ambicija, tek da u životu ostavim neki trag za sobom.


Druga dobra vijest:

Frend napokon ima blog.


-01:52 - Komentiraj ( 8 ) - Print - #

subota, 28.04.2007.

"Razvalit ću te štapom" pravednik

Pozorno pratim suđenje Glavašu. Smatram ga ključnim za napredak demokracije u ovoj državi poslušnih ovaca koje su navikle biti podređene sustavima u kojima moraš paziti što pričaš.

Sviđa mi se razvoj situacije. Glavaš se razotkriva u pravom svjetlu - svjetlu kriminalca, nasilnika i zločinca (što vrlo vjerojatno i jest). Krasan si imidž stvara u medijima. "Razvalit ću te štapom" za Krunoslava Fehira i "Nećeš ti meni držati lekcije" prema zamjenici županijskog državnog odvjetnika pokazuju tko je zapravo Branimir Glavaš - jedini tipični ostatak mračnog doba tuđmanizma, kada je HR demokracija bila tek fraza, lažni osmijeh pred licem svijeta, a anonimne prijetnje "dizanjem u zrak" prema sucima i organima vlasti razotkrivaju način funkcioniranja cijelog mehanizma ustrojenog oko faca kao što je Glavaš.

Krajnje je vrijeme da se makne generalni veo "svete pravednosti" s hrvatskih branitelja. Jer je jako dobro poznato svakom tko misli da u svakom žitu ima i kukolja. Ili u svakom kukolju ipak i malo žita. Kao branitelj ne želim biti u istom košu s Branimirom Glavašem ili bilo kojim drugim izdankom "razvali, sruši i zapali" pravednosti.

No, budući da u ovoj državi baš ništa ne prođe kako treba, vjerojatno će i od ovoga ispasti "pojeo vuk magare". Proći će kao i s baba Brajšom - jednom gruba pogreška u proceduri, drugi put manjak dokaza.
Ovaj put možda potpomognuto i nekim dizanjem u zrak, tko zna...

-21:41 - Komentiraj ( 0 ) - Print - #

petak, 27.04.2007.

Einstein World

Ovo NIJE sponzorirani post. rolleyes smijeh

Einstein World


Međunarodno čitljiv strip-album "Einstein World", uradak scenariste Tihomira Mraovića i crtača Nenada Barinića izlazi u izdanju Matice Hrvatske, ogranka Vinkovci, u formatu A4 na stotinjak stranica!
Strip-album je crtan crno-bijelom tehnikom na kvalitetnom mat kunstdruck 150-gramskom papiru, tvrdih mat korica i kvalitetnog uveza. Sastoji se od 11 stripova iz serijala "Einstein World", stripa bez riječi koji traži višestruko proučavanje i sadrži određenu poruku. Među stripovima iz albuma nalazi se i strip "Vragolankin smijeh" koji je osvojio 3. nagradu na međunarodnom natječaju za strip "Flit"-a i "Kvadrat"-a i "Kroz 1", svojevremeno zanimljiv urednicima "Heavy metala".
Strip-album izlazi iz tiska početkom svibnja 2007. kada će se održati i promocija u prostorijama Matice Hrvatske u Vinkovcima.
Ulaz će biti slobodan.

-14:15 - Komentiraj ( 3 ) - Print - #

četvrtak, 26.04.2007.

Černobil

Ima dana kad se čovjek osvrne preko ramena i upita koliko je zadovoljan proživljenim. Koliko je zadovoljan sobom.

Kajem li se zbog čega? Ne. Ima li događaja u prošlosti kojih se sjećam s neugodom? Ne. Za sve je postojao dobar razlog, zvao se on duša, mozak, crvić ili neiskustvo - sasvim svejedno.

Da li sam svoj život živio pametno? Ne. Da li sam ga živio sebi dosljedno? Da.

Da li je bio dosadan, taj moj život? Ne. Nikako. Tek je pokušao to biti ali učinio sam ga zanimljivim.

Tko će mi nositi cvijeće na grob jednoga dana? Ne mora nitko. Nije važno. Ovo sada je važno.

Jednom živiš, iskoristi to. Kako god ti dođe. Ne mora to biti "Big Bang", neka bude ono čime si zadovoljan.

Dotakao sam mnoge živote. Povodio se za osjećajem trenutka. Odlazio kad sam imao razlog.

Nisam se povijao na vjetru. Zato sam ovog časa miran. I gledam oko sebe lica. Lica bez lica, lica s očima, lica s izrazom... Sve vrste. Neka se usijecaju u moje dane, neka samo prolaze kraj mene kao duhovi, nevažne sjene.

Tražim Bad Company po netu. "Company Of Strangers". Ne nađoh ju. Nema veze. Vrti se u glavi. Na TV-u, tamo negdje iza leđa zasvira "Drive" od Cars. Dobro.

Navijam da mi objave treću priču u životu. Želim ih jednog dana imati dovoljno za vlastitu zbirku. I volio bih da ta zbirka nađe svoj put do barem 10 polica širom kugle zemaljske. Na 10 polica dragih ljudi. Kao kad pepeo raspeš po vjetru.

Dana 26. travnja 1986 godine dogodila se tragedija u Černobilu. Kakve to veze ima s ovim postom? Nikakve. Just for the record.

-23:36 - Komentiraj ( 2 ) - Print - #

nedjelja, 22.04.2007.

Dilema

Hm... Zašto muškarac u doggy-pozi brzo svrši? rolleyes

Jel to zbog praiskonskog uzbuđenja pri pogledu na guzu i leđa partnerice, ili je možda zbog idealnog položaja (kuta)? rolleyesrolleyescerek

-13:46 - Komentiraj ( 6 ) - Print - #

petak, 20.04.2007.

Uznemiravanje

Sve češće mi telefon zazvoni jer bi mi netko nešto prodao ili me anketirao u vezi nečega.
Redovno takve otepem, kratko i jasno, ali ipak pristojno. "Nisam sad u mogućnosti razgovarati o tome."

Ali... Mislim da će doći dan kad ću se na takve istresati jer remete moj mir. Naporni su. Dosadni. Ne želim razgovarati o tome.

OTKUD IM PRAVO NA TO?!

Moj broj je tajni. Nema ga u imenicima. Oba - fiksni i mobilni.

OTKUD IM BROJ?

Nemojte se iznenaditi ako vas prije isteka registracije auta nazovu iz 4-5 osiguravajućih kuća nudeći vam povoljnije osiguranje. Nemojte se iznenaditi ako budu znali kod koga ste do sada osiguravali svoje vozilo niti ako budu znali koliko vas je koštalo zadnje osiguranje.

Gadi mi se to.

-01:11 - Komentiraj ( 9 ) - Print - #

nedjelja, 15.04.2007.

"Al' bi ja to..."

Nisam gledao "Čarugu". Kad je film bio aktualan vidio sam televizijsku reklamu.
Onu sa slavnim "bojnim pokličem":

AL BI JA TO JEBO!!


Pored svih civilizacijskih tekovina, kulture, književnosti, religije probio se jedan jedini uzvik i od civiliziranog čovjeka ponovo napravio... Što?

Što je taj uzvik zapravo? Mačizam? Seksizam? Primitivizam?

Možda je on zapravo izvorna, iskonska, izumiruća - STRAST? Punovrijedan dokaz privlačnosti izvan "zdravog", civiliziranog razuma?

Kad čujete takvu tvrdnju izrečenu glasno i strasno, budite sigurni - čuli ste ISTINU. Jednu od rijetkih neospornih istina ovog lažljivog i iskvarenog svijeta.

-12:09 - Komentiraj ( 6 ) - Print - #

subota, 14.04.2007.

Kobasica

Nađoh na naslovnici nešto o čemu sam htio pisati, no već se o tome piše... Vegetarijanci. Pa onda "zaštitari" životinja. I slične perverzije.

Slažem se s autorom linkanog posta.

Gdje su zapravo granice do kojih ćemo izmišljati gluposti? "Ne nosite krzno! Ne jedite životinje!"

Idiotizam.

Ljudi oduvijek jedu životinje. Love ih i uzgajaju sebi za hranu. Negdje u svijetu krave su svete životinje, njih se ne jede. Sve ostalo - da. Negdje su to svinje.

Salama od konjskog mesa super je za jesti. Izvrsna. Delikatesa. No - konje ne uzgajamo za hranu, zato je to barbarski. Konj je navodno plemenita životinja, ili što? OK, ajd dobro. Konje nećemo jesti.
Kitovi su u izumiranju. Ajd, nećemo jesti ni njih. Razlog je dovoljno konkretan.

Svinje... Uzgajamo ih sebi za hranu. Što bi muslimani rekli na to?
Negdje se jedu psi i mačke. Bljak? Nama ovdje jest. Njima je tamo to sasvim normalno. Kao što mi jedemo svinje.

Pustimo svinje na ulice! U parkove! Neka žive slobodno.
I tuke, glupe, koje same jedva da znaju jesti! Pustimo ih u prirodu!

Neke se životinje uzgajaju zbog krzna. Dakle, ne love se. Ne pridonosi se njihovom izumiranju.

Slijedeće čega će se netko dosjetiti jest da nije lijepo da od krava pravimo tvornice mlijeka i sise im navlačimo strujom.

Onda će se netko dosjetiti da nije lijepo jesti ni bilje. Jer bilje ima lišće koje nam obnavlja atmosferu. Zelenilo dišemo, zato ga nemojmo jesti.

I tako dalje, i tako dalje... Gdje je granica gluposti i pretjerivanja? Mislim da su je neki odavno prešli.

Ja volim jesti životinje. Šunka je baš dobra papica. A tek dimljeni pureći but.... Njam!

A svi oni kojima to jako smeta... Nabijem ih na kobasicu. Svinjsku.

-20:31 - Komentiraj ( 4 ) - Print - #

petak, 13.04.2007.

History harem

Harem Svete Polucije bijaše jedan od najboljih blogova koje sam ikad pročitao. Snažan izričaj erotske tematike kroz pjesničku formu. Što je tu bilo baš TOLIKO specijalno?
Ne znam. Autorica ima... Nešto. "Ono nešto".

Od svega toga sad je ostala samo obavijest. Neće ni ona dugo.

Koliko god mi je bilo zanimljivo čitati taj blog toliko se baš i nisam petljao u komentare. Kao da sam se bojao da ću ju uplašiti.

Uplašili su ju drugi.

Jebajiga. Zato blogova koje pišu turbo-manageri, prelijepe i prepametne poslovne žene, dosadne žene poznatih faca - takvih blogova ima napretek.

Ne, neću ja praviti muzej, mauzolej ni arhivski blog... Samo jednu strofu ću stavit... Sorry, Lucija... Ali baš samo jednu.

Ali da sam muško, da sam jebač iz sjene, da sam heroj kvarta ili lokalna lola,
ne bi me palile ni guza ni noge, na svoje bih rečenice drkala do bola.
Jer moje me rečenice ushićuju, moje me rečenice u mene zaljubljuju,
želim ih zaprositi.
Moje me rečenice prokleto uzbuđuju,
s njima se želim spolno odnositi.


-00:40 - Komentiraj ( 1 ) - Print - #

srijeda, 11.04.2007.

Kad je nemoguće objasniti

Proveo sam puno sati radeći nešto nekome na prijateljskoj osnovi.
Sam sam se ponudio, sam sam i odradio. I nije mi bilo teško, dapače, čak sam i izvukao time nešto za sebe - jednu kvalitetnu referencu za posao kojim se planiram baviti. Reklamu.

No, traže mi se stalna unaprijeđenja i dalje. Svaki dan bih mogao raditi na tome dva do tri sata.

Za to vrijeme ja se još uvijek nisam pomaknuo s mrtve točke sa svojim poslom. Odrađujem zaostatke iz nekog proteklog perioda, tek čistim teren za uopće ZAPOČETI raditi svoje. I tu je gužva. Puno posla, a premalo vremena.

U financijskom sam kolapsu.

A i dalje mi se postavljaju zahtjevi za taj moj "prijateljski" poslić. Formuliraju se kao zamolbe. I sve je to u redu, ali ne sada. Sada više ne mogu i neko vrijeme neću moći.

Samo tražim da me se shvati.

-02:00 - Komentiraj ( 10 ) - Print - #

nedjelja, 08.04.2007.

Sretan vam Uskrs-19:22 - Komentiraj ( 3 ) - Print - #

subota, 07.04.2007.

Keywords again
Evo još malo uvida u pretrage s kojima se završi kod 1971. Dvije turbo-poslastice obilježio sam crvenom točkom.

Moram priznat da me iznenađuje što je "seks sa sestrom" baš rijetka pretraga.

-14:44 - Komentiraj ( 4 ) - Print - #

petak, 06.04.2007.

Hehe... Luuuuudo!


http://www.postolar-tripper.com/Jamo Rasta mp3

thumbup

-20:07 - Komentiraj ( 2 ) - Print - #

utorak, 03.04.2007.

Ono o čemu muški ne pričaju

Pita mene tu par postova niže Sanja s puno aaa da me nije valjda napala impotencija... Sramota... Kao, ono, nije se nikad s tim srela... smijeh

Ne, nije me napala. Malo sam se s Ljubinkom neki dan dotaknuo te teme... Budući da imam vlastitog iskustva u toj problematici želim to podijeliti sa svekolikim pučanstvom, jel... Jerbo rijetki su oni koji su o tome spremni progovoriti.

Ja sam tako počeo "karijeru". Bila je ta jedna situacija u koju su me gurnuli tadašnji frendovi. Nije baš da sam htio, ali ona jest, a ja se (naravno) nisam smio povući da ne ispadne bruka. I zakazah.
Bruku, dakle, nisam izbjegao. Naravno da su svi znali. I NARAVNO... sjetio sam se toga i pri slijedećem pokušaju, što mi je (naravno) stvorilo nervozu... I opet nije išlo. Naravno.

Nije išlo dok nisam naišao na pravu osobu. S kojom sam zaista htio i koja je sve to ostavila u prošlosti.

IMPOTENCIJA uzrokovana psihom... Nazovimo ju radije "blokada", jer pravom impotencijom smatram samo onu PRAVU, dakle - fizičku...

Postoji mnogo tipova ljudi obzirom na opterećivanje glupostima... Oni BAŠ opterećeni, koji si sami stvore razne psihoze, pa oni kojima one povremeno izbiju (vjerojatno ovisno o tome u kakvoj su životnoj fazi), i na kraju - flegme, oni kojima je baš sve ravno. Ovi posljednji uglavnom nemaju takvih problema.

Sjetih se, indirektno vezano za temu, jednog video-clipa koji je kružio mobitelima u mojoj okolini. Tamo neki čobanin je malo sodomizirao neku domaću životinju, pjevajući neki svoj s brda narodnjak i smijući se kao (ili bez "kao") budala.
Pa mi pade na pamet... Da li bi takvi problemi i njega mučili? Ma neeee... Njemu samo daj. Svega. U se, na se i poda se. Stavio bi ga i u rupu u stijeni samo da je toplija i mekša. On se ničim ne opterećuje.
Sjetih se odmah i vica o kurvi, profesoru, studentu i kamiondžiji... Al da sad ne odlutam predaleko s teme... rolleyessmijeh

Kad si čovjek uvrti u glavu tu nesigurnost, teško se toga riješiti. Imao problema prošli put, nije išlo... I onda se u sebi pita da li će se opet ponoviti to isto... I što je skloniji samoopterećivanju, to će se teže riješiti problema.
Mnogi su razlozi svega toga. Ponekad su u pitanju "međuljudski" odnosi u vezi, ono kad se igraju glupe i nezdrave igre "tko će koga" u zdrav mozak... Nezdravi, nategnuti svakodnevni odnosi ne pogoduju opuštanju.

I kad do tih problema dođe, tada dolazi do izražaja kvaliteta veze. Da li će se dvoje dovoljno opustiti, ostaviti presinge i psihoze iza sebe, ili će se sve to još pogoršati... Dobro dođe i kad blokirana strana zna razmišljati o sebi... Što mu zapravo smeta, može li izbaciti glupa pitanja iz glave... Ponekad dobro dođe i neki stimulans poput koje čašice nečeg oštrog da blokade nestanu...

Puno je faktora koji utječu na uzbuđenje i treba ih shvatiti. Ako je ona komadić po mom ukusu, ne mora značiti da će to biti i kad ju zgrabim. Ako sam sklon strastvenijem seksu a ona "mrtvo puhalo", džaba svega što na njoj stoji i izgleda kako treba.
Nekad je obrnuto. On je mirniji, ona je žešća. Možda mu to smeta. A ona je tako strrrrašan komad, pa nije valjda da mu se na nju neće dići?!

Samo je gore spomenutom čobaninu sve to svejedno.

Imao sam dvije veze u životu apsolutno bez seksa. To jest, bez snošaja. Tromjesečne veze. U jednom slučaju je bilo puno nervoze s njene strane, a ja sam idealan receptor iste. Osjetim ju i prijeđe i na mene. U drugoj baš ništa nije valjalo. Od prvog poljupca sve je bilo nekako bez veze. Ona to nije imala u sebi. Nikakvu strast. Ništa.

Bilo je i veza gdje je bilo seksa, ali nekog neopuštenog i kenjkavog. Uglavnom su to bili neki napeti međusobni odnosi... I sjebane životne faze, s bilo koje strane jastuka.

Bio je jedan sjebani period, period samoće i dna. Period nakon kojeg se sve počinjalo iz početka.

Bilo je i veza gdje je sve išlo kako treba od prvog trena. Kad se "poklopi". Isti stil, iste sklonosti, isti intenzitet želje. Kad sve pršti od strasti. Kad se puca k'o kad petarde zatrešte na polnoćki.

Treba poznavati sebe. Pizdarija je na ovim (pri)balkanskim prostorima što je uvriježeno mišljenje da se pravom muškarcu treba dizat i na pticu u letu... Sve Superman do Supermana. Kad bi znali punu istinu, sve to ne bi bilo toliko sjajno. Ali ona se skriva. Jer je to SRAMOTA.

Ja se ne mogu seksat s bilo kim, sorry. Kada bih mogao, mogao bih vjerojatno i s onom kozom (ili što je već bilo) s početka priče.

Što je s ženskim rodom? Uvijek spremne i uzbuđene? Pa i nisu baš... Samo što se njima ništa ne mora dići. I nemaju nad glavom presing mačo-gluposti.

Otprilike tako stoje stvari. Moš se seksat s onim tko ti paše. I ako nisi sjeban u glavi, deprimiran, potišten. Ako jesi, vadi se iz govana. Bit će još seksa u životu.

-00:17 - Komentiraj ( 12 ) - Print - #

ponedjeljak, 02.04.2007.

Biznis kežual

Business casual


Imadoh ja đevojku prošle godine, mnooogo pametniju i obrazovaniju nego što sam sam. Pa je ona od mene htjela (bezuspješno) napravit mladoga Japija (yuppie), pa me je nagovarala da se oblačim biznis kežual ("business casual"). A to su one šare u kakve me je majka oblačila kad sam bio mali dok su sva druga djeca nosila džins, pa sam bio frustriran.

Pa nisam sad opet htio.

Pa se zgranem jučer kad sam skužio da na čarapama imam biznis-kežual-šaru.

Možda od mene još bude čo'ek.


Dođe mi da ju pošaljem mmms....

Ejjjjjj!!!! I........... !!!!! Počeo sam, vidi! Nosim biznis-kežual! wink

-20:04 - Komentiraj ( 2 ) - Print - #

nedjelja, 01.04.2007.

Ako niste pročitali...

Jesmo li baš jako katolička država? Ili ipak nismo?

Jurica Pavičić ima baš dobar tekst na tu temu.


-15:38 - Komentiraj ( 0 ) - Print - #

Designed by 1971
< travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
posjetitelja

Graktanje On/Off

Google


Dodaj banner 1971 na svoj blog:
1971 design-blog
Code bannera (zip-datoteka)


ARHIVA


Mix postova (od starijih k novijima):

Čovjek iliti homo sapiens

O kokošima i svinjama

Mržnja i nacionalizam

Scenarij

O internetskim upoznavanjima

Hvala ti, mama Ljubice

Moja šišaljka

Religije-utvare mraka i prošlosti

O Gotovini

Idiotizam

Mala škola roditeljstva

Ljubav je...

Igra s lutkicama

O krštenju djece

Glupost duga 14 godina

Socijalno udaljeni

O žrtvama pedofilije

Na pivkanu kod Paje-za vinkovčane

Pismo čitateljice

Luzeri, bemveji i mi

Feminizam

Glad

Glavaš

Putujem

O vezama i majicama (mojblog.hr)

Neću ti kupiti smrt (mojblog.hr)

Blože moj jadni

Living by myself

Ujna, raskalašena i bujna

Obrazovni post

Priča mi se s vama

Zov mesa

Weekendlove

Kakav svijet?

Swing 1

Swing 2

Nevjerojatno

Žene "u paketu"

Trening za ljubomorne frajere

Da, draga moja...

Roba s greškom

Kategorizacija žena

Kokošmen, d last ekšn hirou

Vjerski fanatik

Prvi rođendan

Slika majke

AUTO-PLIN: moja iskustva

Malo o Bogu, religiji i ljudima...

Impotencija

Černobil

S Venere i Marsa

Ekonomistica Mara

Penisologija

Domovinski rat 2008

Zadah iz usta

Stari rockeri

Ljubomora

Sin

Predahni, putniče, ako ne žuriš na vlak

"Kockice" kao deterdžent protiv crnila

Za slobodnu riječ hrvatsku

Kad sreći udariš šamar

Točka na kojoj istina postaje laž

Ženske svinjeFavoriti:

Nenad Barinić

Lucy Fair

Missillusion

Snoopyshist

Vlastita soba

Nachtfresser

Umorni Konj

Jedini

So far away

Igniss

Tonique DeWeen

Neverin

Lou Salome

sarahB.
Kad me drugi pogode

Ne lupi, Bože, nikog,
K'o što si mene udario,
Zemljom crnom,
Travom zelenom.

(romska pjesma, thanks to Asja)


Neki od legendarnih postova drugih blogera:

Nekoliko životnih istina koje ću reći sinu kad postane punoljetan

... i nastavak


Bosanski proces (bajka)

Ne volim vas

Strah od odbjeglog Prdca

Nabij me na riječi - ovaj link gađa u prazno. On je zapravo spomenik po meni najopičenijoj ženi koja je ikad pisala na blogu. Njezin trag je ostao ovdje.
Ukupna arhiva:

Ožujak 2018 (1)
Siječanj 2018 (1)
Rujan 2017 (1)
Svibanj 2017 (1)
Siječanj 2017 (1)
Prosinac 2016 (2)
Lipanj 2016 (1)
Travanj 2016 (1)
Ožujak 2016 (4)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (1)
Listopad 2015 (2)
Rujan 2015 (7)
Kolovoz 2015 (2)
Ožujak 2015 (1)
Prosinac 2014 (1)
Studeni 2014 (2)
Rujan 2014 (2)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (6)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (5)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (1)
Prosinac 2013 (9)
Studeni 2013 (7)
Listopad 2013 (4)
Rujan 2013 (6)
Kolovoz 2013 (3)
Veljača 2009 (12)
Siječanj 2009 (10)
Studeni 2008 (1)
Rujan 2008 (15)
Kolovoz 2008 (20)
Srpanj 2008 (8)
Lipanj 2008 (7)
Svibanj 2008 (13)
Travanj 2008 (7)
Ožujak 2008 (11)
Veljača 2008 (9)
Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (1)
Listopad 2007 (1)
Srpanj 2007 (17)
Lipanj 2007 (6)
Svibanj 2007 (7)
Travanj 2007 (16)
Ožujak 2007 (15)
eXTReMe Tracker