četvrtak, 06.07.2006.

... S ponosom vam predstavljamo... ta-da!!

Tri mlada pulska benda za malog Filipa

Sav je prihod namijenjen desetogodišnjem osječkom dječaku koji boluje od bolesti staklenih kostiju, a unatoč potpunoj nepokretnosti, odbijena mu je invalidnina

PULA -
U petak će se u »Uljaniku«, s početkom u 22 sata, održati humanitarni koncert triju pulskih demo bendova. Na dvosatnom koncertu nastupit će grupe Pokvareni zub, Initiation te Limunova pita, a sav je prihod namijenjen 10-godišnjem Osječaninu Filipu Dobriću, koji boluje od bolesti staklenih kostiju. Filipov otac je ratni invalid, majka mu je nezaposlena, a iako je potpuno nepokretan, dječaku je nedavno odbijena invalidnina, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u MO-u Šijana.
Akciju je inicirala Ivana Filipović, učenica Pazinskog kolegija, koja je za Filipa organizirala već dvije akcije u Pazinu, a nedavno ga je s nekoliko profesora posjetila u Stubičkim Toplicama gdje je na rehabilitaciji. Novac prikupljen na pulskom koncertu namijenjen je kupnji prvenstveno električnog lifta i specijalne kade, čija se cijena kreće između 7,5 i 15 tisuća kuna. Cijena ulaznice iznosit će simboličnih 15 kuna, a organizatori se nadaju velikom odazivu.
Grupa Limunova pita, koju čine Marko, Ivan, Vanja, Dino i Igor, tim će koncertom obilježiti i godišnjicu pobjede na vodnjanskoj gitarijadi. To će im biti peti samostalni koncert. Grupu Initiation, koja se okupila baš za ovu priliku, čine bubnjar Dule, basist Filip, pjevač Robin te gitaristi Stefano i Patrik. Tim mladim ljudima klub »Uljanik« besplatno će ustupiti svoj prostor i redare.

Hrabri Filip želi živjeti

Filip Dobrić rođen je 1996. u Osijeku. Odmah su primijećene frakture dugih kostiju. Nakon mučnih pretraga, Filipu je dijagnosticirana bolest krhkih kostiju i roditeljima je rečeno da im dijete vjerojatno neće dočekati prvi rođendan, nikad neće moći sjediti, hodati ni rasti poput druge djece. Međutim, iako ima brojne deformacije i probleme, nakon složenih operativnih zahvata, taj hrabri već desetogodišnji dječak može sjediti i kratkotrajno hodati uz tuđu pomoć. No svaki pad, pogrešan korak ili lakši udarac za Filipa znače nove višestruke prijelome, bolove i duge oporavke. Nabava njemu potrebnih ortopedskih pomagala tek je u malom postotku pokrivena zdravstvenim osiguranjem.

Unatoč svemu, lani je osječki KBC ocijenio da je Filip »dobre osteomuskularne građe« i »sposoban za samostalan život i rad«. Žalbu očajnih roditelja ministar je osobno odbio kao neosnovanu u veljači 2006., a time je tročlana obitelj koja živi od 1.953 kune mirovine i invalidnine Filipova oca dovedena na rub egzistencije. Zbog toga su roditelji prisiljeni zamoliti sve dobre ljude da pomognu Filipovu svakodnevnicu učiniti lakšom i dostojnijom dječjeg osmjeha.

Više informacija o bolesnom dječaku možete pronaći na stranici www.pomozimo-filipu.com, te na blogu koji piše Filipova majka, korakodsna.blog.hr


eto, dragi moji... to vam je članak iz Glasa Istre... thumbup
Još jedan koncertić... :)
nadam se da će biti kako treba:)
i svi vi koji ste u Puli ili okolici... DOĐITE!! :)

Pusa od Ivane... cerek

- 10:57 - Tvoje riječi ( 0 komentara) - Tvoj papir - #

<< Arhiva >>