Gradnja i problemi

nedjelja, 27.08.2006.

Zalili smo prvu ploču

Evo da i to doživim, zalivena je prva ploča i to na ruke. Na žalostmojih radnika, mješalica nije u mogućnosti da dođe blizu objekta (uska cesta) tako da su sav beton mješali sa velikom mješalicom (0,25m3). Trebalo im je cirka 8 sati za 17,5 m3 betona. Prema nekim proračunima (debljina ploče 15 cm) napravili su 42 -45 tona betona i to njih samo pet. Bravo dečki.

- 16:04 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Šuma ispod ploče

Evo kako izgleda druga strana ploče (donja).

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razvodni ormar

Ove cijevi će biti pune žica koje idu nekamo. Narančasta boja predstavlja razvod za 220V a zelena za alarm, telefoniju i mrežu (kompjutori)

- 15:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

došla struja

Evo da se pripremim za dolazak Tesle postavili smo par cijevi po ploči da razvod kasnije bude lakši.

- 15:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 21.08.2006.

Radi se puna ploča

Po nagovoru nadzornog, radim punu ploču. Navodno je to puno bolje radi stabiliteta objekta a i jeftinija (pravi razlog) je cca 30%.

- 20:27 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Priprema prve ploče

Nadtemelji su napravljeni i sad slijedi punjenje šutom. Nemam šta reći jer slike govore 1000 riječi.

- 20:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 14.08.2006.

Od sada u velikom stilu

Slike imaju link pa se mogu pogledati uvećano

- 16:37 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 12.08.2006.

Speedy Gonzales

Kao štoi sam i napomenuo, samo zidanje ide brzo. Ovo su napravili u tri dana i sad slijedi sređivanje ostatka temelja jer se podrum nalazi samo ispod dijela kuće. Već su počeli govoriti kako će im trebati još dasaka i greda (moj materijal i građa).

- 22:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Idemo u visine

samo je nebo granica

Dakle došao je i taj dan, krenuli smo prema nebu. Na preporuku koristim ciglu 29x25x19 goriške opekarne. I to ide vrlo brzo. Konačno vidim gdje mi lova ide. Do sada jedina komunikacija sa izvođačima je bila: trebamo cementa, trebamo pijeska, trebamo cementa, trebamo pijeska. Na srću željezo sam već kupio pa me tu ne masiraju.

- 22:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.08.2006.

Kaskaderi

Uvijek su me oduševljavale ovakve improvizacije. Ovo ne bi znao ni nacrtati a kamoli posložiti.

- 22:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Konačno nešto tvrdo pod nogana

Nema više gacanja po blatu bar po ovom dijelu mog terena. Kompletna ploča je armirana sa mrežama Q257 i sad tenkovi mogu po njoj. Ekipa me davi da počnem dovoziti cigle jer sad nemaju šta raditi. Najveća ironija je da me cigle za cijelu kuću dolaze cca 13-14 tisućica i to je onaj dio koji se vidi. A sav ovaj beton i željezo nestaje i košta ko sv. Petra kajgana (jedan stari izraz). Inače sa zadnje strane dolazi ponovno armirano-betonski zid, a tri strane idu u ciglu. Ćete videt.

- 22:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Izvukoh se

Eto, zalili su se temelji, izbetonirali nadtemelji i sad treba zakrcati i poravnati rupu. Mali bagerić je to sredio za dan. Sljedeći korak je betonaža mrtve ploče, odnosno temelji za podrum.

- 22:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se