Gradnja i problemi

nedjelja, 08.10.2006.

Hvala na lijepom vremenu

Sve prolazi u najboljem redu. Crijep se postavlja, oluci su postavljeni - Lindab kvalitete (hvala Izokom d.o.o.-u na promptnoj i efikasnoj usluzi.). Crijep je mediteran style, bio na akciji u Jadran impex-u (više nije). Dimnjaci Shiedel. Malo EPP-a, možde se nađe koji sponzor (došao u fazu da mi treba).

- 19:15 - Komentari (11) - Isprintaj - #

Samo da kiša ne padne

Slika govori za sebe zašto je ovakav naslov. G. Sijerković (metereolog) je obećao sunce.

- 19:12 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Kraj se nazire

Evo, delavci se trude maximalno i ovo je rezultat njihova rada. Barem za mene vrlo impresivno.

- 19:11 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Moja prizemnica

Dakle, kako volim reći, gradim prizemnicu. Sa podrumom i visokim potkrovljem. Ovo na slici je konačna visina. Vidi se kako su već napravili lindre.

- 19:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Malo sam se ulijenio

Evo, konačno da nastavim sa blogom. Malo (puno) sam se ulijenio ali trudit ću se i dalje. Evo zadnjih slika, ustvari ovo je stro barem 15-tak dana

- 18:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 17.09.2006.

Buduća konoba

Ovdje je svojevremeno bila šuma potpornih stupova. Sad je to maknuto i to je prostor u koji ide konoba, WC i ostale gluposti koje ti ne trebaju u životu (u to nije uključena konoba koja je obavezni dio života)

- 17:48 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Nije beg cicija

Da ne kažete da štedim na internet prometu objavljujem još slika mijoh budućih dvora. Ovdje se vidi betonski zid koji će biti zatrpan.

- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Nastavljamo u revijalnom tonu

Eto, malo sam se uljenio ali gradilište nije. Dakle sad se radi prizemlje s tim da će jedan od zidova biti betonski jer se zatrpava. Ali neka slike govore za sebe. Da, još jedna stvar, neki dan na gradilišto gledam kako su napravili vrata (radnika nije bilo), brojim cigle i dođem do 10 redova. Pa računam; cigla 19cm + fuga cca 1cm puta 10 =2m, a nisam još stavio podloge (cca 10cm). I poludim. Sljedeći dan sam ko furija doletio na gradilište i stao raspravljati o visini vrata. Radnici pitaše jesam li ja to izmjerio. Jesam rekoh (od oka). I odemo mjeriti zajedno kad visina 215cm. Naime fuge nisu 1cm nego 2,5cm i to je cijela filozofija. Spakirao sam se i otišao po pive za radnike i skreno sve na šalu (i pokrio se ušima).

- 17:32 - Komentari (3) - Isprintaj - #

nedjelja, 27.08.2006.

Zalili smo prvu ploču

Evo da i to doživim, zalivena je prva ploča i to na ruke. Na žalostmojih radnika, mješalica nije u mogućnosti da dođe blizu objekta (uska cesta) tako da su sav beton mješali sa velikom mješalicom (0,25m3). Trebalo im je cirka 8 sati za 17,5 m3 betona. Prema nekim proračunima (debljina ploče 15 cm) napravili su 42 -45 tona betona i to njih samo pet. Bravo dečki.

- 16:04 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Šuma ispod ploče

Evo kako izgleda druga strana ploče (donja).

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se