nedjelja, 27.01.2008.

U Rijeci ludnica ! Nema više karata ! hehehe ! Pa došao je Thompson ! A kako je bilo na koncertu ...

Najćešće pitanje ovih dana u Rijeci bilo je „znaš li možda mogu li se negdje kupiti ili bilo kako nabaviti karte za Thompsonov koncert?“. Naime, nekoliko dana nakon što su puštene u prodaju sve ulaznice su planule neviđenom brzinom. On koji su mislili kako do koncerta ima dovoljno vremena za kupiti ulaznicu, ostali su razočarani i tužni jer ulaznica jednostavno nije bilo ni za lijeka sedam dana prije koncerta.
Image Hosted by ImageShack.us

U petak, 25. siječnja Thompsonov koncert u Rijeci ostat će tako u pamćenju ne samo tisućama sretnika u Dvorani mladosti koji su tu dragocjenu ulaznicu uspjeli osigurati već i tisućama onih koji su željeli a nisu uspjeli doći do nje. Tu potražnju iskoristili su i preprodavači pa se ulaznica, doduše vrlo mali broj, mogla pred dvoranom kupiti za 200 kn.
Image Hosted by ImageShack.us

Koncert je započeo u uzavreloj atmosferi prepune dvorane koja se tijekom skoro dva i pol sata svirke nabijala emocijama. Činilo se kao da se energija izmjenjuje s pozornice među publiku, pa od publike opet na scenu i tako cijelu večer da bi sve kulminiralo u zadnjem setu pjesama „Bojna Čavoglave“, „Neka ni'ko ne dira u moj mali dio svemira“, „Geni kameni“ , „Diva Grabovčeva“ te na kraju euforično završilo s „Dan dolazi“.
Image Hosted by ImageShack.us

Sve pjesme dopirale su gromoglasno iz tisuće grla i dugo je nakon završetka koncerta publika kao u transu ostala u dvorani kao da ne može vjerovati u ono što su doživjeli. Nekoliko stotina najupornijih dugo je čekalo ne bi li svom idolu na kratko stisnuli ruku i odali priznanje za nezaboravnu večer. Rijeka će zasigurno dugo pamtiti ovaj glazbeni spektakl koji im je Thompson priredio. Nastavak turneje „Bilo jednom u Hrvatskoj“ u 2008. godini započeo je tako na veličanstven način.

Svojevrsan fenomen upravo je činjenica da je Dvorana mladosti okupila mnoštvo potpuno, naoko, različitih svjetonadzora. Međutim, svi su oni, kako kaže Thompson, dostojanstveno slaveći hrvatske vrednote dokazali da Riječane ipak ujedinjuje ljubav prema bližnjemu i prema domovini. Oni koji su pomnije pratili nastup, mogli su primjetiti da je i sam pjevač bio vidno iznenađen načinom na koji ga je jučer Rijeka prigrlila. "Tko kaže da je Rijeka crvena?", rekao je. Svim posjetiteljima - uz izvrstan nastup Thompsona i njegovog banda - Marko se nekoliko puta obratio i zaželio dobro raspoloženje na koncertu. "Budimo ponosni i dostojanstveni i tako, kroz moje pjesme, slavimo hrvatske vrednote i tematiku o kojoj govorim. Prije ovog koncerta vršili su pritisak i na vas i na mene, ali dokazali smo da nije istina ono što govore i da ovdje nije riječ ni o nacizmu, ni o fašizmu, ni o mržnji,...", poručio je Riječanima stavljajući u ishodište jedino i samo ljubav prema bližnjemu i domovini.
Na redu su Krapina i Čakovec!
I za kraj ovog posta vam moram reći kako ću se svima javit uskoro - budite bez brige ..... pozdrav svima .....
I moram vam još reć kako sam prije nekoliko dana kupio album " Moja domovina - 1991" u kojem dobijete 2CD-a i ukupno 33 domoljubne pjesme raznih izvođača ! Dakle to je iz vremena kad sam ja imao nekih 6-7 godina i koje su se stalno vrtile na radijskim postajama dok smo mi bili u skloništima ! Sjetio sam se nekih 70 % pjesama iz albuma i sad kad sam ih slušao više puta sam se naježio jer su stvarno emotivne pjesme iz teškog i opasnog vremena ! Neki izvođači i pjesme su - Hrvatski band aid (Moja domovina) - Magazin (Mir,mir do neba) - Jasmin Stavros (Za djecu djece,naše djece) - J.Lisac i G.Mineo (Sloboda i mir) - V.Kočić (Gospodine generale) - Neki to vole vruće (Mi imamo snage) - T.Ivčić ( Stop the war in Croatia) - D.Žanko (Od stoljeća sedmog) - Z.Škender (Sretan je onaj tko Hrvatsku ima) - M.Škoro (Ne dirajte mi ravnicu) - Đ.Čaić (Hrvatine) - M.Kvesić (Mi smo garda Hrvatska) - Thompson (Bojna Čavoglave) - J.Stublić (Bili cvitak) - M.Kovač (Grobovi im nikad oprostiti neće) - Đ.Maršan (Bože čuvaj Hrvatsku) i mnogi drugi ..... Svečani koncert na kojem su se izvodile ove pjesme je bio u dvorani "Lisinski" pod nazivom "Moja domovina" u povodu međunarodnog priznanja hrvatske državnosti 16.1.1992 godine .
E , još samo nešto ...... hehehe ...... i čestitke našim rukometašima na velikom uspjehu a posebno na velikom srcu i velikoj borbenosti koju su pokazali na prvenstvu !!!!!!!!! Tako se dragi moji prijatelji bori za domovinu !!!!!! I sad je kraj posta ...... hehe .....

- 23:23 - Komentari (49) - Printaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.