Gdje kupovati tkanine - IKEA - II dio

četvrtak, 05.05.2016.




Ikea STOCKHOLM Tkanina paprat -  koja više nije u ponudi

Nije tajna, 100 bofora voli Ikeu. Već sam u svojoj maloj seriji postova "gdje kupovati tkanine" pisala o odjelu metraže u Ikei, ali sa aspekta da je tada još trebalo preći dvije državne granice, kupiti isto toliko vinjeta, uzeti slobodan dan i što šta još. Sada sa sjetom gledam na taj post iz veljače 2014. godine.

Nedugo nakon tog mog posta Ikea je otvorena i u Hrvatskoj, evo već skoro dvije godine od tad. Naravno, ništa se posebno nije promijenilo na odjelu metraže. Osim što kod nas još nemaju u ponudi šivaću mašinu.

Uzorci i dalje dolaze i odlaze. Već iz mog posta od prije dvije i pol godine se vidi kako uzorci za koje sam mislila da će uvijek biti u pondi (jer vrište IKEA) - danas ih više nema. Možda se opet vrate... tko zna.
Neki su uzorci vječni i prepoznatljivi, drugi jednostavni i svakodnevni. Lan i mješavine lana su meni najzanimljivije. Tako ponekad kupim komad tkanine "samo da ga isprobam". Kako i sami predlažu, a i sami i koriste većinu svojih uzoraka za namještaj, zavjese i slično.
Idealno za torbe, korpe i slično. Ako vas neće smetati komentar - tipa: oh, pa takav uzorak imam na svom kauču... onda se bacite na posao! Cijenom, a i ponudom dekor tkanina trenutno nemaju konkurenciju. Na žalost. 
Tkanine sami režete na jednom od dva radna stola i sami izvažete (kao u dućanu, na kile), nalijepite deklaraciju u vozite dalje.

Od nedavno u Ikei uslugu šivanja za njih, odnosno za vas ako želite radi Udruga Kamensko. Sajan je to poticaj, a i potvrda održivog načina život i razmišljanja koji se proteže kroz radi Ikee općenito.





Ikea JONILL Tkanina 55 % lan, 45 % pamuk




TULPANTRÄD  tkanina 55 % lan, 45 % pamuk

Oznake: IKEA, tkanine, gdje kupovati tkanine, 100 bofora

- 07:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Uskrsne kokice u novom sjaju

ponedjeljak, 21.03.2016.




Budući da su moje kokice zasjale  na 73. stranici novog izdanja Dom i Dizajn magazina, red bi bio da malo osvježim ovaj tutorijal s novom slikom "kako se to radi". Ove ukrase radim već nekoliko godina i nastali su ustvari tako da sam bila prilično lijena pratiti jedan kroj iz jednog starog žurnala kojeg mi je mama bila preporučila, pa sam ih prepravila po svom. Sa željom da u što manje koraka dođem do finalnog proizvoda. Sada se više ni ne sjećam kako su te originalne kokice izgledale.

A kako su dospjele u novine? To se i ja pitam. Jedno jutro je osvanuo mail u inboksu sa upitom o suradnji. Pa naravno! Zaista, na kioscima treba povećalom tražiti kvalitetne magazine domaće produkcije. Još više mi je bilo drago što su prepoznali baš tutorijal - jer meni je zaista želja da potaknem što više ljudi da se krene ili vrati izradi rukotvorina. Imam osjećaj da je u nekom trenutku naše, ne tako davne, ali ipak dovoljno davne prošlosti postalo nepopularno izrađivati stvari vlastitim rukama. Kao da se naš vlastiti rad toliko obezvrijedio, kao da postalo pitanje statusa u onom negativnom smislu.
Danas se, nadam se vraćamo tamo gdje smo stali.




A da se ja vratim na kokice u novinama. Da, nakon mog srdačnog pristanka ugostila sam jednu zanimljivu fotoreporterku. Uz kavu i sitne razgovore o svemu i svačemu foto seansa mojih kokica je bila gotova.
Dakle evo malo osvježenje kokica u novom sjaju!


Cijeli tutorijal možete naći u jednom od starih postova: kokice - kako se to radi! Ili skoknite po novi broj D&D magazina.



 Veselo šivanje!

Oznake: kako se to radi, Uskrs, ukrasi, uskrsne kokice, 100 bofora

- 21:35 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Top 5 blogova koje pratim i ne propuštam

ponedjeljak, 27.07.2015.

Nije da me se često pita – a zašto ti pišeš blog. To ti nitko ne plaća? Ne. Mene ne plaćaju da pišem blog. Blogeri su također čuđenje u svijetu. Neke postove pišem baš za svoj gust, neke pišem za sebe kao podsjetnik za ne zaboravim ili kad zaboravim da znam gdje ću naći. Naravno, pišem i za sve one koji čitaju. Takav je ovaj post!

Evo top pet blogova koje ne propuštam!

1. Maje Zmaje blog

Maje nam donose Lifestyle blog. Njihove ideje, svakodnevnica kroz koju nas provode je pravo blogersko osvježenje. Ne samo u hrvatskoj blogosferi, a i ne samo u blogosferi nego i generalno. Uredno i pomno smišljen savjet ili preporuka, ilustrirana s prekrasnim autorskim fotografijama bit će savršena oaza maštanja i izvor dobrih ideja za svakoga.

Maje Zmaje će za sebe reći da vole vintage odjeću, namještaj i sitnice, make over projekte, šivanje, ljepljenje, farbanje, kreativne ljude, handmade, kuhanje i druženje, knjige, glazbu, koncerte, buvljake, skitanje i pišu o malim stvarima koje svaki trenutak čine ljepšim!
http://majezmaje.blogspot.com/

2. COOKam i guštam
Food blog COOKam i guštam je krcat provjerenim receptima za svaki dan. Naći ćete tamo recept za svaku priliku iz svakog podneblja. Savjete i recepte za pripremu tradicionalnih jela, jela za koja sam sigurna da ćete naći sve sastojke – jer oni zaista postoje u vašem dućanu ili tržnici. Savršeno jednostavno. Prekrasne fotografije, a ne manje važno – autorica često voli svoje recepte i ilustracije obogatiti i glazbenom podlogom, pa ne nedostaje ni dobrog zvuka uz kuhanje.

Tanja koja stoji iza ovog bloga će za sebe reći da je žena, majka, blogerica :xe Guštam u malim stvarima, finoj klopi, dobroj glazbi, knjizi, filmu….
http://cookam.blogspot.com/



3. – Yuli handmade
Yuli je blog na engleskom jeziku. Ono što ga čini posebnim i gdje ja najviše uživam su tutorijali i mustre za kukičanje. Kada vidite s kojom lakoćom i kako grafički jednostavno objašnjava i prikazuje kako se rade pojedine tehnike, bodovi s kukicom – jednostavno poželite imati više vremena ili barem više konca i vunice ;)
Sigurna sam da ćete se pretplatiti na čitanje ovog inspirativnog štiva blogerice iz Južne Afrike
Yuli će za sebe reći da je mama s punim radnim vremenom i da joj je pisanje bloga kreativni bijeg. Želja joj je inspirirati Vas i potaknuti da se upustite u kreativnu avanturu zvanu kukičanje!
http://www.yuli.co.za


4. - Bubamara šarena
Ovo je jedan veseli kreativni blog koji ćete prelistati u dahu. Oslikavanje, kukičanje, pisanje, fotografija, inspiracije za svaku prigodu! Fotografija, putovanja, lifestyle. Originalne ideje za iskorištavanje, reciklažu i ponovnu upotrebu vrijednih predmeta koji još nisu za odbaciti. Ekološki svjesno zakoračite u svijet Bubamare šarene.

Daša, će za sebe reći da voli stvarati, a Bubamara šarena je nastala s namjerom da na jedno mjesto stavi dio svojih kreativnih ideje koje je zamislila i ostvarila....Imam "napadaje" kreativnosti u različitim oblicima, različitim materijalima i tehnikama.
http://bubamarasarena.blog.hr/



5 – Kruha i ...
Još za kraj, jedan blog o hrani. Ako tražite inspiraciju za jednostavna jela i namirnice ovo je blog za vas! Svakako ne propustite pogledati, a i isprobati recepte za juhe! Ako budete pratili ovaj blog, bit ćete u korak sa sezonskim namirnicama pa tako i jelima i idejama za njihovu pripremu ili čuvanje.

Mirela na svom blogu neće puno otkriti o sebi, ali sam sigurna da ćete je upoznati preko repata koje marljivo objavljuje od 2011. godine.
http://kruhai.blogspot.com

Oznake: top pet, blog, društvene mreže, 100 bofora

- 11:40 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.