Uskrsne kokice u novom sjaju

ponedjeljak, 21.03.2016.




Budući da su moje kokice zasjale  na 73. stranici novog izdanja Dom i Dizajn magazina, red bi bio da malo osvježim ovaj tutorijal s novom slikom "kako se to radi". Ove ukrase radim već nekoliko godina i nastali su ustvari tako da sam bila prilično lijena pratiti jedan kroj iz jednog starog žurnala kojeg mi je mama bila preporučila, pa sam ih prepravila po svom. Sa željom da u što manje koraka dođem do finalnog proizvoda. Sada se više ni ne sjećam kako su te originalne kokice izgledale.

A kako su dospjele u novine? To se i ja pitam. Jedno jutro je osvanuo mail u inboksu sa upitom o suradnji. Pa naravno! Zaista, na kioscima treba povećalom tražiti kvalitetne magazine domaće produkcije. Još više mi je bilo drago što su prepoznali baš tutorijal - jer meni je zaista želja da potaknem što više ljudi da se krene ili vrati izradi rukotvorina. Imam osjećaj da je u nekom trenutku naše, ne tako davne, ali ipak dovoljno davne prošlosti postalo nepopularno izrađivati stvari vlastitim rukama. Kao da se naš vlastiti rad toliko obezvrijedio, kao da postalo pitanje statusa u onom negativnom smislu.
Danas se, nadam se vraćamo tamo gdje smo stali.




A da se ja vratim na kokice u novinama. Da, nakon mog srdačnog pristanka ugostila sam jednu zanimljivu fotoreporterku. Uz kavu i sitne razgovore o svemu i svačemu foto seansa mojih kokica je bila gotova.
Dakle evo malo osvježenje kokica u novom sjaju!


Cijeli tutorijal možete naći u jednom od starih postova: kokice - kako se to radi! Ili skoknite po novi broj D&D magazina.



 Veselo šivanje!

Oznake: kako se to radi, Uskrs, ukrasi, uskrsne kokice, 100 bofora

- 21:35 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.