0comix

ponedjeljak, 26.02.2007.

KORISNI LINKOVI

Najrađe bi stisnili sve ove web adrese u boxeve s linkovima, no lista je definitivno preduga za to. Dajemo vam listu svih korisnih linkova za slučaj da nismo jedini koje bi oni mogli zanimat.

IZDAVAČI (SAD):

MARVEL COMICS
www.marvel.com

DC COMICS
www.dccomics.com

IMAGE COMICS
www.imagecomics.com

DARK HORSE COMICS
www.darkhorse.com

TOP COW
www.topcow.com

HUMANOIDS PUBLISHING
www.humanoids-publishing.com

HEAVY METAL
www.heavy-metal.net

AVATAR PRESS
www.avatarpress.com

ONI PRESS
www.onipress.com

KING FEATURES SYNDICATE
www.kingfeatures.com

NBM
www.nbmpub.com

DREAMWAVE PRODUCTIONS
www.dreamwaveprod.ca

VIZ
www.viz.com

BECKETT COMICS
www.beckettcomics.com

TOP SHELF PRODUCTIONS
www.topshelfcomix.com

OSTALI IZDAVAČI:

MARKETPRINT
www.stripoteka.co.yu

STRIP ART FEATURES
www.safcomics.com

EGMONT
www.egmont.hr

DARGAUD
www.dargaud.com

LE LOMBARD
www.lelombard.com

DUPUIS
www.dupuis.com

2000AD
www.2000adonline.com

KODANSHA
www.kodanclub.com

GLENAT
www.glenat.com

DELCOURT
www.editions-delcourt.fr

FLIT
www.nuclearagenomadz.org/e-flit

AUTORI:

ESAD T. RIBIĆ
www.eribic.com

DUBRAVKO MATAKOVIĆ
www.webart.hr/matakovic

IGOR KORDEY
www.kordey.ca

GORAN SUDŽUKA
www.goransudzuka.com

SIMON BISLEY
www.simonbisleyonline.com

MILO MANARA
www.milomanara.com

FRANK MILLER
http://moebiusgraphics.com

KREŠIMIR CERTIĆ - MISCH
www.misch.hr

STAN LEE
www.stanleeweb.com

FRAZER IRVING
www.frazerirving.com

MAX MAGNUS
www.magnusonline.it

ADAM HUGHES
www.adamhughesart.com

JIM MAHFOOD
www.40ozcomics.com

GREG HORN
www.greghornjudge.com

WEB DUĆANI I STRIP KNJIŽARE:

NAJBOLJA HRVATSKA STRIP KNJIŽARA
www.morecomics.hr

NAJBOLJI TPB COMICS STORE
www.grasshopperscomics.com

COMIC BOOK CLOTHING WEB SHOP
www.comicbookclothing.com

HILLCITY COMICS WEB SHOP
www.hillcity-comics.com

GRAPHITTI DESIGNS
www.graphittidesigns.com

DYNAMIC FORCES
www.dynamicforces.com

CRTANI ROMANI ŠOU FESTIVAL
www.crs-festival.com

NAJBOLJI TPB COMICS STORE
www.grasshopperscomics.com

COMIC BOOK CLOTHING WEB SHOP
www.comicbookclothing.com

HILLCITY COMICS WEB SHOP
www.hillcity-comics.com

GRAPHITTI DESIGNS
www.graphittidesigns.com

26.02.2007. u 16:56 • 0 rekla-kazalaprintalaizdvojila

četvrtak, 22.02.2007.

KOLIKO ZARAĐUJU?

Isplati li se život superheroja s obzirom na to koliko love donose doma?
Pročitajte pa prosudite sami. Prikazujemo prosječnu paru po broju.

Superman - $375,001
Batman - $300,000
Green Lantern - $131,250
The Joker, Catwoman - $112,5002
Captain America - $86,250
The Flash - $69,000
Spider-Man - $45,150
Robin - $43,125
Wonder Woman - $30,000
The Fantastic Four - $28,896
Captain Marvel - $28,080
The Hulk - $21,672
X-Men - $13,545
The Justice League - $8,127
The Avengers - $5,148
Iron Man - $3,837
Daredevil - $3,160
The Punisher - $918

Image Hosted by ImageShack.us

22.02.2007. u 16:13 • 0 rekla-kazalaprintalaizdvojila

HOROSKOP

OVAN
(21.3. - 20.4.)
Image Hosted by ImageShack.us

Kada dođe do ogromne gužve, buke i nereda, vi ste odgovorni za njih. Hazard i kaos vaš su idealni ambijent. Gradski smetlari vas ne vole jer im ostavljate pune ruke posla. Policija odmah zna da se radi o vama kada treba rješiti slučaj izgorenog kvarta, ali se ne trudi tražiti vas jer im se gaće tresu od same pomisli na vašu pojavu. Obožavate se umješati, pokositi na stotine neprijatelja na najbrutalniji način i biti najbolji. Dominantni ste i temperamentni, a vaš je život jedna velika avantura. Živite za konstantno dokazivanje i skloni ste okultnome, pa čuti da ste prodali svoju dušu demonu, nebi bila nikakva novost. Što vam je lista neprijatelja veća, to ste vi sretniji. Suze su za vas nepoznat pojam, a kukavice i slabići odličan ispušni ventil. Sam ste svoj gazda i ne dozvoljavate da itko vama manipulira. Vi ste rizičar, zlopamtilo, nemilosrdnik i kaotik. Vi ste doslovno živa vatra - Ghostrider!


BIK
(21.4. - 21.5.)
Image Hosted by ImageShack.us

Sami sebe najbolje razumijete, pa je čest rezultat toga samoća. Ne borite se zbog pravde, niti zbog narušavanja javnog reda i mira, borite se radi vlastitih interesa. Imponira vam imidž prgavog i opasnog vuka samotnjaka, ali kome god se imalo otvorite odmah će postati jasno da se pod zastrašujućim kostimom krije skromna i suosjećajna osoba. Vi ste tip superheroja koji ni u snu nebi izgovorio riječ "ružičasto", a kamo li posjedovao takvo nešto. Radije ćete psovati, pljucati po podu i žvakati vlastite opuške. Jako ste uvredljivi i na tome planu nikome nećete ostati dužni. Odlični ste u dijeljenju kritika, ali na primanju morate temeljito poraditi. Jer nije ugodno boriti se rame uz rame s nekim od koga u svakome trenutku možeš očekivati šaku u zube. Besprijekorno se brinete za prijatelje, ali ste često sumnjičavi. Ne patite od dramatičnosti u borbama; jednostavno se pojavite pred neprijateljem, prerežete mu grkljan i odete doma. Inače vas nebi zvali Wolverine!



BLIZANCI
(22.5 - 21.6)
Image Hosted by ImageShack.us

Pojavljujete se u svim mogućim stripovima jer poznajete sve superjunake na planeti. Kada se to dogodi, preuzimate dominaciju od likova kojima je strip posvećen jer ne prestajete govoriti. No nebi vas toliko ubacivali da niste duhoviti i sarkastični. Ne zadržavate se dugo jer vam brzo dosadi ili vam pozornost zaokupi neka druga skupina junaka. Slično se ponašate i na ljubavnom planu. Nad vašim su tijelom vršeni pokusi u prošlosti pa ste mladolikiji i dugovječniji od ostalih superjunaka. Vi ste uglavnom plaćeni ubojica jer od pravde ili zla ionako ne vidite nikakvu korist. Partnerstvo vam je rijetko ponuđeno jer vas smatraju nepouzdanim i dvoličnim. Često vas nazivaju kvazi-herojem jer rijetko kada dovršavate krvoproliće za koje ste plaćeni. No i dalje vas zapošljavaju radi vaše snalažljivosti i inteligencije. Toliko ste lucidni da ste svjesni toga da ste nacrtani i da se nalazite u stripu. Vi ste jedinstveni i neponovljivi Deadpool!


RAK
(22.6 - 22.7)
Image Hosted by ImageShack.us

Koliko god odjeće rasparali zbog vaših ogromnih proporcija, vi ste zapravo dobričina i mekušac. Izgled vara, pa se mnogi vaši protivnici zabezeknu kada vas za vrijeme borbe ugledaju kako plačete nad zgaženom tratinčicom. Svako vaše hrabro djelo počinjeno je zbog ljubavi. Imate ahilovu petu, a to je svakako obitelj ili detalj vezan za vaše djetinjstvo, tako da vas se često zna pogoditi u žicu. Koliko je to pametno za protivnika - njegova odluka. Kada vam tokom sukoba negdje zapne ili vas se izbaci iz takta, izvrstan vam je stimulans pojesti neprijatelja. Emocije su vam poprilično promjenjive pa biste trebali dobro razmisliti prije nego odlučite gađati nekoga autobusom. Nigdje vam se ne žuri, jer brzina ionako nije vaša odlika. Za vas su trčkaranja i akrobacije samo suvišan napor, pa se bazirate na čisto razvaljivanje. Rastužuje vas kada steknete neprijatelje, ali oni su zapravo ti koje bi ta činjenica trebala žalostiti jer vi ste veliki i nevjerovatni Hulk!



LAV
(23.7. - 22.8)
Image Hosted by ImageShack.us

Na čelu vam je žigosana riječ "ponos", a držite se kao da vam nitko nije ravan. Za kakav god cilj se borili, najbitnije vam je ne okaljati svoje ime. Imate poprilično kratak fitilj. Vaš optimizam ohrabruje suborce čak i kada vam se najcrnje piše. No takve situacije su sasvim rijetke budući da rijetko tko želi imati prljavog posla s vama. U slučaju da naiđe netko takav, razmirice ćete rješiti na način da dotičnome nikada više neće pasti na pamet učiniti sličnu bedastoću. Volite ostavljati nered za sobom na mjestu borbe, kako bi poslužio kao podsjetnik svima sa vaše crne liste. Vaš moralni kodeks nalaže vam grubost na vokabularu, iako ste zadivljujuće srdačni. Pravi ste prijatelj i volite se ponašati zaštitnički. Ne samo da tepate mačićima kada vas nitko ne vidi, nego ste i sami jedan veliki mačić, iako to nikada nebi priznali. Vaša cigara nikada ne izgara do kraja jer vi ste Hellboy!



DJEVICA
(23.8. - 22.9)
Image Hosted by ImageShack.us

Najpedantniji ste superjunak koji je ikada hodao stranicama stripa. Vaš stil borbe precizan je do bola, a za sobom ne ostavljate niti traga. Gotovo vas je nemoguće otkriti. Bitan vam je izgled vašeg kostima, koji ćete s lakoćom vjerovatno sami skrojiti. Rijetko kada se borite u timu jer ste poprilični egoista i svoj plijen ne volite djeliti s ikim. Unatoč tome vrlo ste skromni i ne tražite puno. U ljubavi ste nepopravljivo ljubomorni i dramatični, te vam razaranje kvarta i otmice konkurencije neće predstavljati problem u slučaju ljubavne svađe. Iako ste po prirodi dobroćudni, zna vam se zalomiti pokoji neplemeniti čin koji ste u stanju počiniti da bi ostvarili određeni cilj. Ne samo da ste kao superjunak fizički nadmoćni, vi nadmoć pokazujete i u verbalnim konfliktima. Jako ste promišljeni i svaku akciju prije realiziranja, razrađujete, analizirate i pomno planirate. Lukavi ste i u borbi vas nije lako srušiti. A i ako padnete preostalo vam je još 8 života kao što i priliči jednoj Catwoman!



VAGA
(23.9. - 22.10.)
Image Hosted by ImageShack.us

Ni u ludilu ne biste spašavali svijet bez da ste prethodno nalakirali nokte. Niste tip razbijača koji hoda naokolo tražeći šutku po lokalnim birtijama. Naprotiv, sve volite rješavati mirnim putem i bez konflikta. Daleko veću prednost dajete kompromisu nego koljačini. Ako ipak dođe do gužve, borite se graciozno i vaši skladni pokreti odišu elegancijom. Živite za ljubav i vjeran ste partner. Imate mnogo obožavatelja, a malo neprijatelja. Superjunaci suprotnog spola sanjaju o zajedničkim junačenjima s vama. Lako se povodite, pa ako Superman od vas zatraži salto mortale bez ikakvog logičnog razloga, velika je vjerojatnost da ćete ga poslušati. Cijenite umjetnost i posjedujete umjetničku dušu, pa ćete u tučnjavi izbjegavati demoliranje inventara. Osjećajni ste, šarmantni, pažljivi i nenasilni, zato su vas prozvali Wonderwoman!



ŠKORPION
(23.10. - 21.11.)
Image Hosted by ImageShack.us

Vašu superjunačku dušu vodi samo jedan motiv - osveta. Bijedni su oni smrtnici koji vam se zamjere. Poslovica "oko za oko" je preblaga za vas, jer se vi nikada samo okom ne bi zadovoljili. Borite se hrabro, promišljeno, okrutno i nemilosrdno. Gotovo uvijek se borite sami jer ste poprilično nepovjerljivi i teško se otvarate drugima. No kad steknete pravog prijatelja nikada ga nećete ostaviti da iskrvari okružen gomilom neprijatelja. Spremno ćete uletjeti u gužvu kako bi mu pomogli, bez obzira na posljedice. U slučaju da naletite na osobu koja vam želi pomoći, nemojte ga vječito nazivati pomagačem, dozvolite mu da vam postane partner. Vaša tajanstvenost privlači pripadnike suprotnog spola. No često ste tašti; prije ćete baciti oko na one bespomoćnije, nego na one čije se sposobnosti mogu mjeriti s vašima. Imate podosta neprijatelja, ali se ne bojite ni jednoga jer vi ste The Punisher!



STRIJELAC
(22.11. - 21.12.)
Image Hosted by ImageShack.us

Vi ste omiljeni lokalni superheroj: mame vam peku pite, obožavatelji šalju ljubavna pisma, a klinci se namjerno uvaljuju u nevolje kako bi im vi pristigli upomoć. Za vrijeme spašavanja grada od šezdesetmetarske nakaze stignete spustiti bakinu mačku sa grane i prijatelju objasniti matematiku. Pod vašom šarenom maskom krije se razigrano i maštovito dijete željno avanture i znanja. U ljubavi ste iskreni i sretni dok god se ne sputava vaša sloboda. Dan vam nije proživljen kako spada ako u njemu niste prešli kilometre, suočili se sa zanimljivim protivnicima i naučili nove stvari. Okretni ste i brzi u borbi i cilj vam nikada nije ubiti zločince, već ih naučiti pameti. Idealni scenarij borbe za vas je: naletjeti na negativca, podmetnuti mu nogu i dobro ga ismijati, zavezati ga za stup i čekati da policija dođe po njega. Za slučaj da se nesretnik pokaje i prizna grešku, vi ćete ga drage volje odvezati i poslati kući ako obeća da će se ubuduće ponašati pristojno. Vaše šesto čulo vam je već odavno šapnulo - Spiderman!


JARAC
(22.12. - 20.1.)
Image Hosted by ImageShack.us

Mir, tišina i izolacija stvaraju vam najpogodniju atmosferu. Najsretniji ste kada ste sami sa svojim mislima. Ali uvijek se nađe nekakva ubilački nastrojena budala i naruši vam atmosferu. Mirno i hladnokrvno ga uvjeravate da odraste, ako se ogluši profinjeno ga razbijete i nestanete u tami. Obožavate red, disciplinu i pravila, zato sve u vašem superherojskom sjedištu funkcionira savršeno i vaša vas oružja i spravice nikada nisu iznevjerili. Posjedujete čvrsta uvjerenja za koja se vrijedi boriti. Zahvaljujući oštrom, i striktno realnom umu, rijetko vas išta može iznenaditi. No povučenost i pretjerana konzervativnost ipak toliko ne uzbuđuje pripadnike suprotnog spola, zato čuvajte taj svoj sexy kostim i nikome ne posuđujte kola. No nisu vam to jedini aduti. Vaše impozantno obrazovanje i tajanstvenost zanimljivi su svima. Zato nikada ni ne možete zadugo očuvati svoj mir. Jedna ste od rijetkih strip-kreacija koji uspješno drže pod kontrolom svoj privatni život i život superjunaka. Vi ste tananananana - Batman!



VODENJAK
(21.1. - 18.2.)
Image Hosted by ImageShack.us

Vaše načelo je: pravda i jednakost za sve. Toliko ljudi treba vašu pomoć da ne stignete voditi normalan život. Ali ne opterećujete se time, jer se niti jedan užitak normalnoga života ne može mjeriti sa onim koji osjećate kada vam ljudi kojima ste pomogli ljube ruke. Biti svačiji prijatelj i spasitelj vaš je fetiš. Zbog toga jednostavno ne možete biti negativac i nitko se nikada ne mora zamarati time da bi ste mogli prijeći na "mračnu stranu". Osim toga, imate blagu dušu. Drukčiji ste od drugih superjunaka i uvijek po nečemu posebni. Kreativni ste i originalni, tako da ćete svakim novim suočavanjem sa narušiteljima pravde gledateljima pružiti nešto novo i zanimljivo. U ljubavi ste vječiti sanjar. Rutina vas sputava pa i ne osjećate pretjeranu potrebu za normalnim življenjem, najradije biste letjeli po čitave dane praćeni ushićenim pogledima ljudi. Vi niste ptica, vi niste ni avion... vi ste Superman!



RIBE
(19.2. - 20.3.)
Image Hosted by ImageShack.us

Uživali ste u raskošnome životu dok se nije dogodilo nešto što vam je uskratilo sve dotadašnje privilegije. Zato ste uzeli oružje u ruke i zakleli se da ćete sprašiti nekoga. Tu nailazite na veliku dvojbu: hoćete li odraditi posao na pošteni način ili ćete igrati prljavo. Veliki utjecaj na donošenje te odluke imat će karakter vaših suboraca. Zato se najstojte družiti sa Daredevilom i njemu sličnima. Ako se ikada odlučite na loš put, razlog tome će biti taj što često znate pobrkati stvarnost i maštu. Majstor ste na područjima misticizma i okultnoga i tu leži osnova vaše supermoći. Samo jednim pogledom u protivnikove oči, možete ga natjerati da odjene suknju i zatanca can-can. Prikrivanje i iznenađivanje protivnika vam odlično leže. Za vrijeme borbe se ne oslanjate se toliko na instinkte koliko na podsvjest. Ljubav je ključna u vašem životu; ako nje nema, vi se nemate više za što boriti. Vi ste mistična nindža, a zovu vas Elektra!

0comix Team

22.02.2007. u 05:14 • 0 rekla-kazalaprintalaizdvojila

srijeda, 21.02.2007.

2-3 PAMETNE ZA POČETAK

0comics posvećen je svakome tko je ikada, držeći olovku u ruci, sanjao o pričanju fantastičnih priča i svakome tko se oduševio pri pogledu na zanimljiv crtež i žudio za mogućnosti da stvori nešto jednako uzbudljivo.
Strip je tzv. 9. umjetnost,a svi vi ste njegovi potencijalni stvaratelji. Ako imate ideju i ako posjedujete mogućnosti (koje ne zahtijevaju ništa više do praznog papira i olovke), pola posla ste već odgulili. Svatko može biti strip crtač. Čar stripa je u tome što vas ne ograničava tematikom, stilom, vremenskim rasponima niti prostornim rasporedom. Nudi bezgranične mogućnosti i daje vam priliku da budete "bog svoje priče".
Ključni element stripa jest ideja. Vaša crtačka vještina je sporedna stvar. Što se nas tiče, strip može biti vizualno prikazan šiša-glišama, ali jednako interesantan i uzbudljiv kao bilo koje remek-djelo dok god sadržava odličnu ideju. Zato, ako vam je ikada sinula kakva zakon priča, a vi ste plakali nad papirom jer "vi to ne možete", sram vas i stid bilo. Zapovijed svima glasi: prenesite ideje na papir, jer se one lako izgube u vašim prebukiranim rasporedima. Dozvolite da one budu vaš ispušni ventil u današnjici koja nas uvlači u kolotečinu rutinskog življenja.
Stvorite svoj stil, podijelite ga sa svima i ne zaboravite da je pred vama bezbroj mogućnosti. Srećno!

0comix Team

21.02.2007. u 23:39 • 2 rekla-kazalaprintalaizdvojila

Sljedeći mjesec >>



  veljača, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

07/2008 (2)
06/2008 (1)
05/2008 (1)
04/2008 (2)
12/2007 (1)
11/2007 (4)
10/2007 (1)
09/2007 (2)
08/2007 (1)
06/2007 (1)
05/2007 (3)
03/2007 (4)
02/2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

OPIS:
RECENZIJE, NAJAVE, KRITIKE, OPISI I JOŠ MNOGE NESAGLEDIVE MOGUĆNOSTI SVIJETA STRIPA

0comix TEAM:
Edward Elric
rOargh

zero



ARHIVA-POSEBITO:
HOROSKOP
INTERWJUY
MANGE
FOTOŠOP TUTORIAL
DESKTOPY
SUPERHRVOJE + DOWNLOAD
SPLITCOMIC REPORT


0comix KONTAKT:
0comix@gmail.com

LINKOVI:
DOMAĆE STRANICE:
LMI COMICS
Q STRIP
STRIPOVI.COM
STRIPOVI.ORG
HiES


STRIP KNJIŽARE:
MORE COMICS
LIBELLUS


TEAM-UP:
Crteži, karikature i sl.
Prokleti Bambij


Image Hosted by ImageShack.us

Radovi i tekstovi autorski su uratci 0comix.
Sve što nije takve prirode korišteno je s
dopuštenjem. Ako kradeš od 0comix, znači
da nemaš odgoja ni stila. © 2007


Image Hosted by ImageShack.us