0comix

srijeda, 09.07.2008.

SUPERHRVOJE DOWNLOAD

hod po ravnoj crti je tražio da stavim Superhrvoja, predivna ideja koju nisam mogla ostvariti dok god sam bila na dial-upu. Ali više nisam jedna od posljednjih Europljana na kššš-driin-drin-kšššš, i sad vam s ponosom predstavljam neizbježno štivo za svakog stripoljupca. Kvaliteta nije neka s obzirom na to da je strip star više od 15 god, ali nećete se vi buniti. Nokautirajte se.
Link sam dodala i u postu o Superhrvoju.

DOWNLOAD (8,57 MB)

09.07.2008. u 11:10 • 8 rekla-kazalaprintalaizdvojila

utorak, 08.07.2008.

DRAGI ŠEFE...

Evo jedan poučni, autora F.C. Wintersa. Za sve honorarce i slobodnjake.

Image Hosted by ImageShack.us

08.07.2008. u 20:43 • 1 rekla-kazalaprintalaizdvojila

petak, 06.06.2008.

BARBARIN BLAŽ

Image Hosted by ImageShack.us

Iskopala sam ovo sa neke zaboravljene hrpe stripova kojima, zahvaljujući mome Ziggyu, fali pola stranica. Srećom ovaj strip je ostao čitav. Pročitala sam ga ponovno i skoro se popišala od smijeha. Sram i stid me bilo šta je tamo skupljao prašinu.
Riječ je o stripu iz Džepnog Q 2004, autora Darka Macana i Frana Petruše (svaka im dala).
Pa kaže: On je snažan, divalj i nemilosrdan ratnik sa sjeverozapada. On je neumoljiv, okrutan i ne zna se ponašati za stolom. Majka mu se zvala Barbara te njega zovu Barbarin Blaž!
Podsjeća me na susjeda. Parodija na Conana Barbarina i Gospodare prstenova koju morate pročitat.

DOWNLOAD

rOargh, sretan ti rođendan!
zero

06.06.2008. u 14:21 • 1 rekla-kazalaprintalaizdvojila

utorak, 13.05.2008.

JABUKA

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

13.05.2008. u 09:13 • 5 rekla-kazalaprintalaizdvojila

srijeda, 23.04.2008.

KRITERIJI ZA STVARANJE STRIP JUNAKA

Na faksu smo dobili zadatak sastavljanja kriterija za vrednovanje razno raznih grafičkih proizvoda. Pomislih, neloša ideja, a da se primjenit i u stripovske svrhe. I tako san ja to sastavila jer je padala kiša, a na tv-u su davali jedan te isti film po stoti put. A da ne govorim o tome kako san se nebrojeno puta odvažila na nešto takvo, pa odustala davno prije kraja jer se nisam dobro organizirala. Evo kompletnog spiska, razrađenog po koracima.

1.ELIMINIRANJE VIĐENOGA
Superman leti, pametni ga poštuju, budale ga se trude zeznit, naj je jači i vidi kroz zidove. Spiderman je odličan matematičar, fizičar, kemičar a u slobodno vrijeme hoda po zidovima. Batman je tajanstveni, emo lik koji izlijeće iz sporednih uličica noću, crnilo, drama, mrtvi roditelji, tragedija i sve to skupa. To su stereotipi koji se odma na početku moraju eliminirat. Originalnost je ključni kriterij, a sve šta je već viđeno ne može bit originalno. Ovaj korak zanemarite jedino u slučaju da se spremate crtat parodiju o pretilome Ghostrideru, Hulku u ženskim gaćicama i sl. Ali imajte na umu da je većina poznatih strip junaka zaštićena od strane autora i njihovih izdavačkih kuća i da bi vas bilo kakvo objavljivanje ili profitiranje na račun istih moglo koštat novaca i živaca. Danas je "in" da svak svakoga tuži i za manje gluposti.
Evo dobrih primjera koji se nisu smili dogodit:
1. Elektra (Daredevil) i Mileena (Mortak Kombat)
2. The Thing (Fantastic 4) i Rockslide (New X-Men)
3. Silver Surfer (Silver Surfer) i Ice Man (X-Men)
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


2. OSOBNOST
...ili kako bi naši dokoni đet seteri i slični preseranti rekli: personaliti. Sve od izgleda, priko karaktera, do načina na koji pije kavu. Kakvi su mu hobiji, kako se oblači, hrani li se normalno ili je vegetarijanac, ili možda jede planktone, ima li kakvu uzrečicu koju često koristi, je li radoholičar ili alkoholičar, čita li novine s kraja ili početka... Uglavnom puno posla. Ovaj korak može nekad podrazumijevat 2 različite osobnosti za pojedinaca, a to ovisi o tome ima li pojedinac svoj alter-ego.

3. POZADINA
Jesu li ga/ju alieni ispalili sa planete u letećoj koljevci, ili je u djetinjstu upao/la u bačvu supernapitka, to je stvar vašeg izbora. Bitno je da neka priča o prošlosti postoji, jer inače se čitateljima lik može učinit nezačinjen i suhonjav. Osmišljavanje uzroka i razloga za njihovu impozantnu tjelesnu građu i poznavanje borilačkih vještina je zgodna stvar. Osmišljavanje posljedica koje je to ostavilo na njihov privatni život također. Dirljive priče o odgajateljima i bližnjima uvik pale.

4. ALTER-EGO
Nepotreban korak ako planirate crtat nekog ka šta je Hellboy, koji izgleda onako kako izgleda i ne može si oko toga pomoć. Ali ako planirate crtat čovika sa super moćima koji voli imat privatni život, a ne voli da mu svak zabada nos u njega, onda je ova faza jako bitna. Pogledajte Supermana koji je tobožnji novinar, a uvik ispod dosadnog odjelca ima spreman superkostimić. E sad, na vama je osmislit je li superherojev alter-ego prosječan čovik ili je alter-ego prosječnoga čovika superheroj (ka npr. odgovara li priča onoj u kojoj je Superman smislia Clarka Kenta ili onoj u kojoj je Peter Parker smislia Spidermana).

5. KOSTIM
Bia on na prugice ili na cvitiće, bitna stvar je da kostim odgovara karakteru lika ili njegovim supermoćima. Čista igra olovke i papira dok ne dođete do najverzije.

6. SKICIRANJE
Prije nego ubacite vašega junaka u strip, svakako ga skicirajte u raznim pozama i nacrtajte različite izraze njegovog/njezinog lica. To vam može poslužit ka priručnik kad ga budete prilagođavali raznim situacijama u stripu i time ćete izbjeć situaciju u kojoj vam lik ne liči na sebe u nekim panelima.
-izrazi lica primjer:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


-poze primjer:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


7. ORIGINALNOST
Posljednji, ali najvažniji kriterij. Kad ste sve lipo skicirali i posložili, razmislite o svim prethodnim koracima i zapitajte se postoji li kakav već poznati lik sa istim osobinama, karakterom, izgledom, itd. Ako bilo kakav detalj (ako ste picajzla) podsjeća na nešto već osmišljeno, uklanjajte ili mjenjajte.

Tu nije kraj baladi. Čak štaviše, nakon ovoga slijedi pravi zaplet. Da bi lik bia potpun trebaju mu svakako suradnici, bliske osobe (znate ono; momci, cure, mame, tate, babe, suparnici, pomagači, zakleti neprijatelji i sl.). To ćete sami osmislit ovisno o priči, ali nebi bilo loše da se pri izgradnji sporednih likova služite također navedenim koracima. Za kraj, prilog sa crtežima razno raznih potencijalnih junaka. I naravno, mnogo sreće ako se ikad odlučite za ovakav projekt.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


zero

23.04.2008. u 23:01 • 1 rekla-kazalaprintalaizdvojila

utorak, 22.04.2008.

O ZABUŠAVANJU, REVOLUCIJI I ONIM STVARIMA KOJE SE PIŠU TEK TOLIKO DA BUDU NAPISANE

Đizs, prošlo je sssto godina od zadnjeg posta. Al ne sekiram se radi toga, ionako smo underground (čitaj:prati nas 5 ljudi). Čekaj, zašto još uvik pišem u množini? Neki su mi suradnici tu odlučili zabušavat. Imaju oni ideja na pretek, ali realizacija je već problem koji često rezultira odustajanjem. Zapamtite da niko nije beskoristan... dapače, svak može poslužit ka loš primjer.
Znaš šta me rastužuje? Kad dobra ideja ostane samo ideja. Ako nećeš ni pokušat da postane nešto više od toga, lako se žalit da smo sjebana nacija i čekat da drugi nešto poduzmu. A da ne oden do politike, pedera i thompsona i da me mozak ne zaboli, skratit ću ovaj pubertetski ispad - čitači: mejlajte stripove, suautori bloga: stavite nešto. Imate ih vagun, a svrha im je da vataju prašinu ili zauzimaju memoriju. Ili nemojte. Kako god ispalo udaram šakom o stol i najavljujem pretrpavanje bloga stripovima (pa makar samo vlastitim) i podsjećam svih da šalju radove na onu tamo nesritnu mejl adresu u desnome kantunu.
Pozdrav Marinu koji nam je maila da su nam slova premala. Vidiš šta se sve može postić snagom volje. Um caruje Dundo Maroje. Živili!

zero

22.04.2008. u 20:10 • 0 rekla-kazalaprintalaizdvojila

subota, 22.12.2007.

ČESTITKA


Image Hosted by ImageShack.us


0comix Team

22.12.2007. u 02:15 • 0 rekla-kazalaprintalaizdvojila

srijeda, 28.11.2007.

ZVONČICIN STRIP

Mala Maja dolazi iz Nedođije. Tamo je zovu Zvončica. Zvonči od milja. Jednoga je dana ta ista mala Maja uzela papir i olovku i nacrtala kratki strip i učinila nam tu čast da ga objavimo. Olovka male Maje piše srcem.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Veliki poljubac za malu Maju.

...i napomena, onako, usput: na CRŠ-u nismo bili. Bili smo prethodnih godina i zaključili da nam je dosta Zagora i babilonaca koji tamo dolaze prodavat more stripova jer su "oni to prerasli". Svijet koji se okreće konstantno oko jednih te istih faca stripa i na kojemu sitne ribe ne dospijevaju dalje od Qstrip i Striporama izdanja nam se više ne sviđa. Mi smo iznad toga i zato smo "underground" =)

0comix Team

28.11.2007. u 00:48 • 3 rekla-kazalaprintalaizdvojila

subota, 17.11.2007.

GHOSTRIDER TEAM UP

Prvo je zero nacrtala skicu:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Onda je poslala Borisu Cvekiću, aka Nindza da ga upristoji i da mu života. Rezultat je bio slijedeći:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

A 0comix je to prilagodio desktop veličini da se imate čemu divit kad radite na računalima. Arigato i rišpekt Nindzi za predivno odrađen posao. Uživajte,

0comix Team

17.11.2007. u 14:14 • 7 rekla-kazalaprintalaizdvojila

utorak, 13.11.2007.

VOŽNJA

Evo još jednog kratkog stripa domaće produkcije.
Hvala Ivani i Fiat Pandi na inspiraciji. Moj naklon,

zero


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

13.11.2007. u 14:10 • 1 rekla-kazalaprintalaizdvojila

<< Arhiva >>< srpanj, 2008  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

07/2008 (2)
06/2008 (1)
05/2008 (1)
04/2008 (2)
12/2007 (1)
11/2007 (4)
10/2007 (1)
09/2007 (2)
08/2007 (1)
06/2007 (1)
05/2007 (3)
03/2007 (4)
02/2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

OPIS:
RECENZIJE, NAJAVE, KRITIKE, OPISI I JOŠ MNOGE NESAGLEDIVE MOGUĆNOSTI SVIJETA STRIPA

0comix TEAM:
Edward Elric
rOargh

zeroARHIVA-POSEBITO:
HOROSKOP
INTERWJUY
MANGE
FOTOŠOP TUTORIAL
DESKTOPY
SUPERHRVOJE + DOWNLOAD
SPLITCOMIC REPORT


0comix KONTAKT:
0comix@gmail.com

LINKOVI:
DOMAĆE STRANICE:
LMI COMICS
Q STRIP
STRIPOVI.COM
STRIPOVI.ORG
HiES


STRIP KNJIŽARE:
MORE COMICS
LIBELLUS


TEAM-UP:
Crteži, karikature i sl.
Prokleti Bambij


Image Hosted by ImageShack.us

Radovi i tekstovi autorski su uratci 0comix.
Sve što nije takve prirode korišteno je s
dopuštenjem. Ako kradeš od 0comix, znači
da nemaš odgoja ni stila. © 2007


Image Hosted by ImageShack.us