TRENDSETERSKI FRIZERSKI STUDIO ZA MLADE

nedjelja, 29.04.2007.

Postaja 012 translatirana u novi kvadrant


Sve je rečeno u prethodnom postu i komentarima koji su uslijedili, pa se nećemo ponavljati.

Zbog dosadašnjih postupaka uredništva do sada sam svjedočio već nekolicini odlazaka većih blogerskih imena. Bilo je to zbog gubitaka komentara, ali i zbog uredničkog ne reagiranja na mobbing nekih, pa su mnogi poznati i nepoznati blogeri ovdje potpuno prestali ili znatno usporili tempo objavljivanja. Mnogi od njih su mi u privatnim kontaktima rekli da ih ovakvo stanje u ovoj blogosferi troši i zamara. Jer ovdje stvari funkcioniraju isključivo po babi i stričevima. Odluke se donose po nekim čudnim zakonima poznanstava i nadasve apsolutistički, dok stvari funkcioniranju u stilu privatnog *ebodroma.

E pa neće ovog nitko *ebat za moje novce, dok na mojim klikovima i statistici zarađuje. U jednu ruku mi je teško što napuštam ovdašnje vjerno čitateljstvo, ali... ovakva tiranija zahtijeva odgovor. S vremenom će im se takvo ponašanje odbiti o glavu. Na žalost čovjek reagira tek kad se njemu nešto takvo dogodi, ali ima vremena... doživjet će te i vi nešto slično. Ako ne sutra, onda prekosutra.

Stoga kada se odlučite otići, imati će te potpunu tehničku potporu ove svemirske tvrtke. Snimite sve svoje dosadašnje postove i tvrtka JET MANGA Ltd. for space transport and services će vam ih izdati kao knjigu pod ISBN brojem. Potpuno besplatno. Time će vaš ovdašnji višemjesečni ili višegodišnji trud biti spašen od budućeg propadanja i brisanja, te za vijeke vijekova u devet primjeraka pohranjen u arhivi Nacionalne sveučilišne knjižnice. Kao svako drugo knjižno izdanje...


Svako dobro vam žele

zapovjednik korporacijske galaktičke flote - Manga
zapovjednica svemirske postaje 012 STATION - Andreja
sa kadetima i posadom postaje

...od sada na novoj virtualnoj;

http://012station.bloger.hr

...i staroj Real Life adresi:

mi uvijek idemo dalje...

- 00:12 - Komentari (36) - Isprintaj - #

četvrtak, 26.04.2007.

Zločin i kazna po Darijusu

Svevišnji gospodar blogosfere ukazao nam se samo na trenutak u nedavnom postu o Markizovom zločinu i kazni, te nam pritom udijelio komentar pun netočnih navoda kako slijedi:


Dobar dan.

Gle, ja sam ovdje sasvim slučajno naišao. Nit čitam tvoj blog, nit njihove. Moje mišljenje je tu nepristrano i izgrađeno je isključivo od ovoga što sam tu pročitao. Dakle...

Postoji samo jedan problem u cijeloj ovoj priči, dragi moj Manga, a to je da si ti, koliko vidim, PRVI došao na njihove blogove UPOZNAT sa stilom retorike koji ondje vlada. Nitko tebe nije došao na tvoj blog iz čista mira uznemiravati i vrijeđati. Zar ne uviđaš da SI TI TAJ KOJI JE U KRIVU U OVOJ PRIČI jer pokušavaš uzurpirati njihov prostor svojim moralnim načelima i jer uskraćuješ drugima osnovno ljudsko pravo na izražavanje i privatnost?

Vidim da se dosta pozivaš na Domovinski rat i to... E pa... Dragi Manga, u ovoj priči, ti si Srbija '91. Poštuj njihovo pravo na samoopredjeljenje i pusti ih da u svojoj zemlji rade što hoće! Nisam nikada vidio niti jednog od ovih blogera koje spominješ da je iz čista mira banuo na tuđi blog i vrijeđao. Samo se sjeti koji je glavni argument Hrvatske bio u ratu protiv Srbije: rat se vodio na teritoriju Hrvatske i niti jedna bomba nije pala na Beograd. Ta sintagma je dokazivala krivicu Srba i pralo svaku sumnju s Hrvata. Povuci paralelu s ovim. Tu se, koliko bar ja mogu vidjeti, ratovalo po njihovim blogovima. Šta ne?

Dakle, moje pitanje glasi: ako si već znao kako se gospoda blogeri Nemanja i Markiz odnose prema posjetiocima svojih blogova, što si točno tamo pošao tražiti? Ha?!!

Nadalje, ako ne vidiš razliku između verbalnog prepucavanja (i zajebancije) i FIZIČKE prijetnje (djeci, jebote!!!), onda ti savjetujem da potražiš pomoć.

Još pitanje: zašto bi to točno djeca morala ispaštati grijehe svojih roditelja? Zašto?!?!?! Po kojem principu? Što su djeca kriva?

A ovakvo objavljivanje osobnih podataka (pogotovo uplitanje djece!!!) je prava sramota za bilo koga, a kamoli za jednoga (kako se već sam naziva) "časnog" i "pravednog" čovjeka. To može napraviti samo monstrum. Srami se!

E da, i čitam još tu i komentare... Pa glede tvog odgovora Ganak Snajki Seki: "zaobilazi me u širokom luku" nije prijetnja?!? Meni, ovako sa strane, se čini da je.

Pozdrav! (Antimanga 18.04.2007. 04:06)



Dario Markuš - likom i djelom dokazuje svoje 22 godine

Naravno link na Antimanga blog nije vodio nigdje, iz jednostavnog razloga što takav blog nikada nije bio registriran. Bila je to klasična demonstracija moderatorskih ovlasti. Naravno to mu se i priopćava u komentaru koji slijedi:


@AntiM znam tko si i zašto si ovdje. Stoga neću puno dužiti. Samo ću se osvrnuti na tvoje tumačenje krivnje. Kriv je onaj tko je prvi došao na nečiji blog? Halo? Ili je kriv onaj tko prvi krene na nekoga. Ako želiš provjeri, ali to ti ni pravno ne drži vodu. Naime prošlo bi jedino u slučaju kada bi na ulazu pisalo, ulazite na vlastitu odgovornost jer će te biti izloženi bezrazložnom vrijeđanju. U tom slučaju nema ljutnje. Dobio si ono što si tražio. Ovako je to bio klasičan bullying... a ja takve probleme riješavam onako kako ih riješavam.
Uostalom nisam vidio da si se nešto pretrgao sa reakcijama na razne satanističke, pedofilske i ine zakonom zabranjene blogove. Znači i ovdje vlada isti zakon kao i na ulici. Zakon te štiti onoliko koliko se sam zaštitiš... uostalom isto kao i 91 kad je već spominješ...
Na drugi dio o uplitanju djece moram reći da krivo zaključuješ. Prvo nisam ja upleo djecu u to, niti sam prijetio. Samo sam rekao da se krije iza jednog nedužnog bića i da ga ubuduće ne koristi kao zaštitu. Upozorio sam ga da djeca snose grijehe roditelja i da stoga čuva od takvih ispada. Vjerujem da je to i on shvatio.
Treće, objavu osobnih podataka u blogosferi je upravo pokrenulo društvo na čelu sa samozvanim Markizom i doživjelo je isto. Znači ni ova ti ne drži vodu. Posebno jer sam objavio samo ono što je on sam rekao. Drugo bi bilo da sam recimo objavio njegovu adresu stanovanja, jmbg ili registraciju vozila. To sam mu samo onako usput priopćio da znam i da se stoga ne bahati dalje.
Četvrto, citirani zaključak upućen Snajki nije prijetnja. Savjetuj se pravno (ponovljeni prijedlog). Citiram: Zaključno, sve to skupa i previše govori o meni. Prvo, moj "stil" komunikacije ovisi o tome s kim komuniciram, drugo imam nizak prag tolerancije i treće držim data obećanja. Ukratko... zaobilazi me u širokom luku :* Znači svaki pravnik će ti reći kako se zaobilazak u širokom luku odnosi isključivo na one koji komuniciraju na neprikladnom nivou.
Zaključno, ne diraj se moje časti i pravednosti. Ja sam svoju za razliku od tebe koji ovdje anonimno nastupaš, dovoljno puta u životu pokazao i dokazao. A ako treba dokazat ću je i opet...



Nije dugo trebalo čekati na njegov odgovor. Dana 23.4. oko 13h ovaj blog je uklonjen sa Almost Cool liste. Što je na kraju krajeva njegova legitimna urednička odluka, ali s kojom se jasno svrstao na stranu siledžija i poznatih nasilnika ove blogosfere. Štiteći njihovo pravo na objavu tuđih osobnih podataka, te braneći da im se uzvrati istom mjerom. To je činjenica koja govori o njemu više od ičega do sada. Više od jednostranačkog koketiranja kojem svjedočimo svakodnevno. I puno više od uključenja ovog bloga na navedenu listu tek nakon upućene kritike o raspolaganju s tuđom intelektualnom imovinom. Kao što već rekoh, mene se ne može kupiti ni mrkvom, ni batinom. Jer Manga ima svoje ja i vlastito mišljenje o svijetu oko sebe. Koje ćeš dobiti sviđalo ti se ono ili ne...

- 00:12 - Komentari (45) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 23.04.2007.

Borba života

Samuraj se javio posadi postaje 012. Pružio nam je dokaz života. Sa jednom jedinom slikom...
U prvi trenutak nismo shvaćali, ali što smo duže promatrali taj trenutak zarobljen u vremenu, to je njena poruka bila jasnija. Lutajući samuraj-pjesnik se uhvatio u koštac sa životnom borbom. Nadoknađuje ubrzano sve do sad propušteno tijekom plaćenićkih ratova na vanjskom rubu galaktike. Krenuo je prvo sa pokretanjem vlastite roninske djelatnosti. Onda je napokon našao duševni smiraj. A sada se bori sa životom i nema vremena za poeziju...

Vidi se da visi razapet na konopcima, ali drži upravljač čvrsto u svojim rukama. No položaj njegovih ruku i nogu pokazuje nam kako situacija u kojoj se našao nije uobičajena. Bilo zbog svoje ili krivnje dodijeljenih mu karata. Ipak ono što fascinira je njegova smirenost. Na njegovom licu nema traga panici ili uznemirenosti. On je apsolutni gospodar tog trenutka, bez obzira na ishod. Jer će dati sve od sebe... i jer će stići do kraja puta ovako i onako... uostalom kao i svi mi...

epski trenutak zarobljen u vremenu

- 19:19 - Komentari (23) - Isprintaj - #

petak, 20.04.2007.

Finale aukcije za Anju

Kao što smo vam obećali stiže izvješće sa sinoćnje finalne večeri aukcije za Anju. Bilo nam je posebno zadovoljstvo pomoći plemenitoj Chocoinoj i Žvakicinoj akciji, ujedno kao jedina svemirska postaja u blogosferi. Kao pravi svemirski istraživači donijeli smo vrlo raritetnu knjigu o ljudskom putovanju na Mars 2033, koju je na prethodnoj aukciji osvojila Anngelica. Iako je knjiga otišla ispod maloprodajne cijene, imajući u vidu njen dosadašnji doprinos aukciji, odustali smo od njenog otkupa nazad i odlučili Anngelicu počastiti sa još raritetnijim izdanjem. Tako je postala ponosna vlasnica jedne od 15 posebno izrađenih knjiga sa tvrdim uvezom i ako želi... dobit će na poznatoj adresi posebnu zahvalu tj. posvetu od izdavača aka tvrtke za svemirski prijevoz i usluge.

poznata adresa

Osim tog flotnog, postajin doprinos navedenoj akciji je već opisan kod Choco. Možda bi za kraj trebalo spomenuti samo hvale vrijednu akciju naših svemirskih kadeta. Naime nakon što smo im objasnili gdje idemo, samoinicijativno su odlučili Anji donijeti jedno malo svemirsko biće iz svoje kolekcije. Osobno sam mišljenja, kako je ta njihova samostalna i ničim poticana odluka u biti bila najvrijedniji poklon te večeri...

Što nam opet i jako zorno potvrđuje misli izrečene u prethodnom postu... o zakonu spojenih posuda te odrazu naših postupaka kroz njih...


+ update:
Članak iz Jutarnjeg

- 23:59 - Komentari (19) - Isprintaj - #

subota, 14.04.2007.

Demografski trend SAD-a kao hrana korporacijskih ratova budućnosti

Znači kao što je to u ranijem postu navedeno, tvorci sadašnje američke imperijalne politike predviđaju kako će prvi i drugi moderni "jahač apokalipse" protutnjati kroz SAD s manjim razornim posljedicama, od onih koje očekuju nerazvijene zemlje. Međutim demografski trendovi ili treći moderni "jahač apokalipse" imat će svoj utjecaj na SAD na nekoliko načina. Stanovništvo će stalno rasti još nekoliko desetljeća, ali ne eksplozivno. Ali pored rasta stanovništva dogodit će se neke promjene unutar tog stanovništva. Broj starijih ljudi će se povećati što je trend koji će doći do izražaja u svim razvijenim zemljama. Prema američkim statističkim podacima 1960. godine bilo je samo 16,6 milijuna Amerikanaca starijih od 65 godina. Već 1990. godine ovaj broj se praktično udvostručio jer je 2002. godine iznosio 31 milijun, uz predviđanje porasta na 52 milijuna 2020. godine ili na 65,5 milijuna 2030. godine. Broj ljudi preko 75 i čak 85 godina predstavlja starosnu skupinu za koju su troškovi zdravstvene zaštite neproprocionalno visoki, a posebno u SAD-u koji ima jednu od najlošijih zdravstvenih zaštita među razvijenim zemljama svijeta. Bit će vrlo teško povećati izdvajanje troškova za zdravstvo kako bi se poboljšalo zaostajanje na tom području i zadovoljile te nove potrebe za naraslu starosnu skupinu. Zemlje poput Švedske, Japana, Njemačke i Francuske, koje od SAD-a imaju puno bolje riješenu zdravstvenu skrb stanovništva, već sada misle o tom problemu.

Istodobno i etnički sastav SAD-a će pretrpjeti velike promjene. Američki demografi su uvjereni kako će bijeli, često nazivani "kavkaski" segment, nastaviti svoje smanjivanje. Izraz "kavkaski" predstavlja sve ljude bijele rase za koje se smatra da svojedobno krenuli u velike seobe iz područja sjevernog Kavkaza. Smanjenje kavkaskog segmenta američkog stanovništva očekuje se zbog nastavka masovne legalne i ilegalne imigracije, uglavnom iz Latinske Amerike i Azije. SAD je još uvijek najrasprostranjenije pribježište za mnoge siromašne i slabo obrazovane migrante. Tome treba pridodati i različiti stupanj rađanja između današnje kavkaske većine i nebjelačkih skupina, koje uglavnom nemaju pristup visokom obrazovanju, a posebice njihove žene i koje tradicionalno zadržavaju svoj visoki stupanj prirasta. Američki demografi na temelju toga predviđaju "posmeđivanje" Amerike, te bi negdje između 2040. i 2050. godine kavkasci (bijeli) trebali postati manjina. Ipak, po nekim predviđanjima nekavkaski imigranti će polako poprimati običaje bijelaca i smanjivati svoju stopu rađanja upravo proporcionalno s porastom njihovog standarda.
Istodobno se i razvijene zemlje Europe i Japan bore s problemom demografskog opadanjna, ali ipak pokušavaju spriječiti pretjerani priljev došljaka. U SAD-u postoji još i nepovoljna činjenica da većina sadašnjih imigranata ima relativno nisko obrazovanje i stručnost, te se koncentriraju u svojim getima, a time se dodatno potpomaže opadanju stanovništva u gradićima velikih ravnica. Ti imigranti donose Americi nove troškove socijalne skrbi i osnovnog obrazovanja, a visokorazvijena industrija ima malo koristi od njih. Američki demografi predviđaju kako se može očekivati pristizanje 15 milijuna imigranata u SAD svakog desetljeća, što će dodatno pogoršati napetosti između Hispanoamerikanaca i Afroamerikanaca oko poslova za koje nije potrebna viša kvalifikacija. Istodobno može doći do napetosti između azijskih Amerikanaca i Afroamerikanaca oko pristupa obrazovanju. Sve su to trenutna predviđanja američkih demografa, koji se u nekim stvarima ne slažu u potpunosti, ali se skoro svi slažu o "posmeđenoj" Americi. U pitanju mogu biti samo eventualni rokovi.

Drugi zaljevski rat mogao bi se definirati kao prvi korporacijski rat u povijesti

Zbog prijelaza SAD-a iz statusa vojne supersile u imperijalnu silu vodit će se sve veći broj ratova poput posljednih ratova u Afganistanu i Iraku. U vrijeme predsjednika Clintona vodili su se lokalni ratovi s nultim ili približno nultim ljudskih gubitaka. Kosovska kampanja vođena je tako i ciljevi rata su postizani po mogućnosti samo s udarima iz zraka. Nakon 11. rujna 2001. godine, SAD borbu protiv terorizma postepeno pretvara u ratove s imperijalnim ciljem. Rat u Afganistanu bio je rat protiv terorizma i cijeli svijet je bio na strani SAD-a. Međutim drugi rat protiv Iraka je pak bio isforsiran zbog imperijalnih ciljeva SAD-a. Fiktivni izgovor je bio loše opravdanje za namjeru osvajanja iračkih rezervi nafte. Takav rat ne može biti vođen samo udarima iz zraka i potrebne su velike kopnene snage i spremnost na ljudske gubitke. Zato upravo posmeđena Amerika ide na ruku onima koji se zalažu za SAD kao imperijalnu silu. Ti novi imigranti bit će idealna snaga za "trošenje" u imperijalnim ratovima, ako SAD trajno zakorače na taj put. Takvi ratovi zahtijevaju velike kontigente kopnene vojske, ne samo tijekom samog rata nego i za okupaciju i očuvanje mira u tim područjima nakon rata. U Južnoj Koreji se nalaze američke trupe od Korejskog rata, dakle uskoro će biti pola stoljeća. Znači za zadovoljenje tih potreba korisni su upravo nisko kvalificirani ljudi poput Hispanoamerikanaca, Afroamerikanaca i azijskih Amerikanaca. A upravo to je odlika klasične imperije, spremnost na gubitke stranih plaćenika u svojim redovima, s ciljem opstanka moćne i bogate manjine na vlasti. U Rimskom imperiju legionari iz okupiranih provincija ginuli su za ciljeve bogatih Rimskih senatora i konzula. Britanska imperijalna vojska sahranila je mnoštvo vojnika indo-azijskog i afričkog podrijetla, koji su ginuli za ciljeve bogatih Sireva i Lordova u Parlamentu. Analogijom, US Army danas broji stotinjak tisuća vojnika koji nemaju ni zelenu kartu, ali ginu diljem svijeta kako bi očuvali dosadašnji profit vlasnicima američkih naftnih, vojno-industrijskih, automobilskih i inih kompanija... a koji u biti oblikuju njihovu političku scenu.

- 21:12 - Komentari (12) - Isprintaj - #

srijeda, 11.04.2007.

Ekologija kao žrtva imperijalne politike SAD-a

Za razliku od nekih u najmanju ruku ne ozbiljnih predviđanja kojima smo svjedočili ovdje u blogosferi, mi nastavljamo sa ozbiljnim raščlambama i predviđanjem budućih trendova na planetu. Kako bi ljudi shvatili zašto danas u SAD-u dolazi do jačanja imperijalizma (poput ranijeg Rimskog i Britanskog), potrebno je pojasniti i utjecaj ranije opisanih negativnih globalnih trendova na iste. Za već spominjane ekološke promjene i budući porast temperature u svijetu uslijed učinka staklenika, postoje pesimističke i optimističke prognoze. Tako po nekim umjerenim prognozama, SAD uslijed globalnog porasta temperature neće biti podvrgnut drastičnim promjenama. Farmeri na jugu Velikih ravnica bit će suočeni s iscrpljivanjem zaliha vode iz podzemnih rezervoara Ogallala i s bržim topljenjem snijega na Stjenjaku. Bit će manje vode i srednja razina rijeka će se smanjiti. To će otežati navodnjavanje suhog tla, koje će biti još potrebnije nego danas, što će prouzrokavati pomicanje područja za uzgoj određenih biljaka prema sjeveru. Porast temperature neće uzrokovati samo preseljenje usjeva prema sjeveru nego i nekih vrsta drveća poput bukvi, breza, šećernih javora koji bi se uz druge vrste mogli pomaknuti za oko petstotinjak kilometara na sjever. Tek tamo bi našle pogodniju klimu za svoja staništa. Zbog toga se može očekivati nestanak bukovih šuma tijekom slijedećih 50 do 100 godina iz jugoistočnog dijela SAD-a. To ipak neće biti velika tragedija za zemlju veličine i položaja poput SAD-a, jer će pritom druge vrste drveća zauzeti njihovo mjesto.

Mnogo je veća zabrinutost među biolozima zbog utjecaja temperaturnih promjena na divlje životinje. To se posebno odnosi na rijetke divlje životinje, kao i na ptice koje su nastanjene u ograničenim i rijetkim staništima. Dok ljudi mogu planirati promjenu svoga prebivališta, biljakama i životinjama je to mnogo teže. Poznate su migracije drveća za vrijeme otopljenja, nakon ledenog doba, ali se to događalo tijekom više tisuća godina, a sada bi se to trebalo dogoditi za nekih stotinjak ili prema pesimističkoj prognozi za pedeset godina. Jasno je kako će pojedine vrste biljaka i životinja pri tako brzom prilagođavanju neupitno stradati. Zbog toga se može pretpostaviti kako će neke ruralne oblasti izgubiti prospiret ovom migracijom, dok će ga neke druge na sjeveru postići upravo zbog globalnog zagrijavanja. Problemi će svejedno nastati jer će globalno zagrijavanje biti praćeno violentnim olujama, orkanskim vjetrovima, sušama i poplavama. Međutim, povećana razina ugljičnog dioksida doprinosit će nešto bržem rastu biljaka. Vrlo je vjerojatno kako će poljoprivrednici uspjeti primjenom moderne znanosti i razvojem genetski modificiranih organizama spašavati svoje prinose korištenjem usjeva otpornijih na sušu. To se provodi već i sada, unatoč činjenici da dugoročni utjecaj GMO hrane na zdravlje ljudi nije uopće istražen i dokazan. Znači, američka poljoprivreda se može relativno uspješno prilagoditi stacionarnom dijelu globalnog zagrijavanja, ali će to biti mnogo teže s violetnim pojavama poput orkanskih vjetrova, poplava i drastičnih suša, koje će biti posebno izražene u nekim predjelima. Ipak, Američka poljoprivreda moći će se kao cjelina prilagoditi globalnom zagrijavanju, ali će pritom za neke regije prilagođavanje jednostavno biti nemoguće i tamo će poljoprivreda biti napuštena ili drastično smanjena.

počeo je postepeni potop

Globalno zagrijavanje neće imati posljedice samo u smanjenju zaliha vode i poljoprivredne proizvodnje žitarica u trenutno poznatim poljoprivrednim područjima. Hidrolozi, biolozi i inženjeri imaju dosta precizne procjene o posljedicama podizanja razine mora. Crta obale se već sada vidljivo pomiče prema kopnu. Masachussetts će izgubiti između tri i deset tisuća jutara priobalnog područja do 2025. godine, budući studije predviđaju porast razine mora za oko 0,5 m kroz nekoliko desetljeća. Takavim trendom do 2100. godine porast razine mora iznosit će između 1,68 do 2,4 m, što bi mogla biti katastrofa ako se ne naprave vrlo skupi i dugački nasipi. U južnijim dijelovima SAD-a napredovanje mora prema kopnu bit će još veće. Osim toga, zbog jakih vjetrova koji se očekuju, slana voda će prodirati u priobalne podzemne rezervoare slatke vode, u trenutku kada će povećanje srednje temperature zraka prouzrokovati i veću potražnju za tom vodom. Neki stručnjaci smatraju kako će gradnja nasipa za zaštitu od tih pojava biti preskupa i neisplativa.

Nepovoljne ekološke promjene izvan granica SAD-a, također će imati utjecaj na američko društvo. Kada se dogode prirodne katastrofe u krajevima poput Meksika ili Haitija, dolazi do pojačane migracije u SAD upravo one vrsta stanovništva koja je zemlji najmanje potrebna. Ipak, ako se sve to analizira, SAD ne mora biti i globalni gubitaš zbog globalnog zagrijavanja kao što će to biti mnoga druga nerazvijena društva. Upravo to je razlog što SAD s obzirom na svoje velike znanstvene potencijale i financijske mogućnosti ne posvećuje dovoljno pažnje spriječavanju globalnog zagrijavanja s smanjenjem emisije ugljik-dioksida, premda su najveći zagađivač ugljičnim-dioksidom u svijetu. SAD sa svojih približno 5% svjetskog stanovništva uzrokuje čak 20% svjetskog zagađivanja ugljičnim dioksidom. Drugim riječima, oni smatraju kako će prvi i drugi moderni "jahač apokalipse" protutnjati kroz SAD s manjim razornim posljedicama, od onih koje očekuju nerazvijene zemlje. Iz svega navedenog potpuno je razvidno da SAD ni u buduće nema namjeru izdvajati znatna sredstva za transformaciju nekih industrijskih procesa u svrhu redukcije ispuštanja ugljičnog dioksida u atmosferu. Stoga je SAD jedina razvijena zemlja u svijetu koja nije potpisnica sporazuma u Kyotou, odnosno jedina država koja se time nije obvezala primjeniti mjere za smanjuje te vrste globalnog zagađivanja.

- 21:12 - Komentari (34) - Isprintaj - #

nedjelja, 08.04.2007.

Cool or not to be?

Dragi kolega po krilima i blogu... znakovitog umjetničkog imena - Alkion... posvetio mi je posljedni post na svom blogu. Religiozni povod postu (znakovito u ovo Uskršnje doba) možda nije toliko bitan, koliko činjenica da sam već tjedan dana pripremao za objavu post s namjerom posvete njemu. Eto još jednog dokaza telepatske konekcije ili u najmanju ruku telepatske indukcije među ljudima koje dijeli poveća udaljenost. Za razliku od poznate brzine radio-valova ili svjetlosti, brzina misli je trenutna. Stoga predstavlja idealno komunikacijsko sredstvo u nemjerljivim svemirskim prostranstvima. Naša postaja je to odavno prepoznala i stoga će i dalje nastaviti sa razvojem takve tehnike komunikacije. Sljedeća faza je telepatski internet i naravno blog...

U međuvremenu pogledajte još jednu sliku koja govori tisuću riječi. To je u principu nešto što je ovaj naš kolega bloger radio dugi niz godina, prije no što ga je život otisnuo na drugačiju pučinu i prije dolaska u ovu blogosferu. Slika nam govori puno toga, ali ono što prvo upada u oko je neobična smirenost nastavnika letenja u situaciji koja je sve, samo ne obična. Pod motom, vidio sam sve pa i ovo. Naravno svi smo individue i ima nas raznih. Ne reagiramo svi isto u istim sitacijama, ali ova karikatura nam pokazuje jednu zajedničku osobinu NL-a. Dobre živce...

klikni za veću sliku

I naravno u ime cijele posade zkgf Manga želi sretan Uskrs svim posjetiteljima postaje i bloga, kao i svima koji će to tek postati...

- 23:48 - Komentari (33) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.04.2007.

Izvješće sa blogbuster partya II

Hmm... promrmljah sebi u bradu vidjeviši pozivnicu u korporacijskom inboxu. Na prvu nismo čak ni reagirali, budući su zabrijali na nekakvo kod nas ne postojeće jetseterstvo i onda još povrh svega, tražili nekakve glupe mail potvrde dolaska. No na greškama se uči. Najbolja je takozvana teorija uzaludnih pokušaja. Bodeš, bodeš... dok ne ubodeš. Tako očito radi i urednica Xportala Maja Klanjčić. Napokon je krenula u pravom smjeru. Umjesto ranije antierektivne brije:

Zvijezde blogbustera pod pratnjom reflektora policijskog helikoptera u skupocjenim limuzinama kroče crvenim tepihom u klub u kojem se održava premjera filma Blogbuster – a to zapravo predstavlja službeni start projekta. Blogbuster blogeri su: Ćiro Blažević, Edo Maajka, Barbara Vicković, Viktor Drago, Robert Valdec, Veronika Majnarić, Ante Cash, Filip Jurčić, Žanamari Lalić, Davor Gobac, Zoran Primorac, Niko Pulić, Rene Bakalović, Frano Lasić, Drago Plečko, Danijel Delale, General Woo…

Znači zamisliše oni, kako će zbog ovakvog nabrajanja nekolicine kvazi-popularnih faca netko dotrčati tamo, po mogućnosti iza ograde vrištati dok isti kroče red carpetom i biti ponosan na činjenicu što je tu večer udisao isti zrak kao recimo i Veronika Majnarić. Ma who the fuck is Veronika Majnarić, Ante Cash ili Filip Jurčić... neverheard... Bojim se da to ne pali ni kod bubuljičavih pubertetlija i adoscolenata, a kamo li kod jednog prekaljenog i inoxom repariranog aerospace drajvera ala zkgf Manga JeT Manga himself

Stoga ovaj put ide novi pristup;

...novi pristup

... znači bit će neke "zvijezdice", ali koje će gostiti Vas i miješati koktele na šanku... a crveni tepih će biti rasprostrt za blogbuster posjetitelje. E tako se to radi... jer prava zvijezda i gazda je onaj tko vam donosi lovu. Stoga će posada 012 postaje večeras nazočiti navednom okupljanju. Undercover u civilu... podrobno promatrajući organizaciju navedenog događaja. Kako bi cijenjenu blogersku populaciju nepristrano izvijestili o istom. Znači izviješće slijedi...

---------------------------------


Blogbuster II izviješće, nadnevak 4./5. travanj 2007.

21:41
posada se u korporacijskom interceptoru otiskuje s postaje prema Jarunu.
21:58 posada ulazi u "Gallery" i skenira prostor. Prostor je blago rečeno prazan. Nekoliko stolova u središnjem dijelu popunjen sa možebitnom blogerskom populacijom. Sjede u muško-muškim parovima ili žensko-ženskim parovima. Dva-tri stola popunjavaju grupe do četiri. Ukupna populacija 23 ljudi bez osoblja. Naručujemo na šanku 2-decilitarsku bočicu Graševine (25 kn) i Coctu (20 kn).
22:04 s lijeve strane čujemo pozdrav kolege novac.blog.hr - Bog Manga, nisam bio siguran oću te prepoznati, a onda ugledah poznatu jaknu...
22:12 pravimo krug i sjedamo za stol tik uz ulaz. Novac naručuje Colu Zero. Nemaju. Daj Coctu...
22:17 pred naš stol dolazi lik u odijelu i zamoljava nas da ostavimo jakne u garderobi. Pravilo kuće. Novac i Manga se blijedo gledaju. Andreja odbija predati jaknu jer joj je zima. Nas dva vršimo pretovar potrepština iz jakni i predajemo ih u garderobu. Manga dobiva listić sa brojem 12 ;)
22:25 pravimo drugi krug po prostoru i prebrojavamo nazočne. Situacija jadna. Trideset mogućih blogera i manje od deset sponzoruša i ćelavaca kod šanka.
22:39 stiže Svizac omotan šalom u majci kratkih rukava u pratnji nekolicine prijatelja. Prijateljski i razdragano nasrće na onih nekoliko sponzoruša (hostesa ili štagod) koje paradiraju uz šank. Sonzoruše se smješkaju, ali ga u biti lagano odguruju od sebe. Lik ne odustaje...
22:53 iz Gallerya izlazi Drago Plečko u jakni koju očito nije skinuo pri nedavnom ulasku.
23:06 Novac i Manga rade treći krug i prebrojavaju nazočne. Ukupno nazočno 40 ljudi (nas uključujući) plus ono društvo od deset sponzoruša i ćelavaca kod šanka. Prostor lijevo od DJ-a potpuno prazan sa stolovima označenim sa rezervacijama.
23:17 u sred razgovora preko stola nam prelazi pauk. Budući je to vrhunac programa te večeri oduševljavamo se. Manga ga zadržava na stolu dok Novac pali kameru na mobitelu. Slika koja govori više od svih napisanih riječi.

vrhunac večeri

23:39 stigla bivša pjevačica bivšeg umjetničkog imena Super Silva. Svizac odmah nasrće na zbunjenu djevojku i grli je s dogorjelom cigaretom među prstima. Andreja se užasava dok Silvi kosa cvrči u dodiru s žarom iste.
23:42 oko Silve se okupljaju nekakvi ćelavi krkani koji se ponašaju kao da je lokal njihov. Sirotica dobija i piće dok je oni sa svojim škembama doslovno zaklanjaju od pogleda.
23:59 četvrti krug po prostoru otkriva nam drastično opadanje možebitne blogerske populacije. Stolovi u središnjem prostoru zjape prazni sa jedva desetak ljudi. Stolovi lijevo sa natpisima rezervirano popunjeni su sa dvadesetak balavaca koji su tipični nagelirani predstavnici zlatne mladeži i kvazi-tajkunskih kćerkica. Naravno tome treba pribrojati deset ćelavaca i sponzoruša uz šank. Jedva 40 kreatura.

...sponzoruše i ćelavci vulgaris

00:04 naručujemo zadnju turu i pričamo o poslovanju naših tvrtki.
00:24 nagledavši se dovoljno ustajemo i krećemo prema garderobi. Onaj isti lik u odijelu nas obaviještava kako je garderobirka na WC-u i kako će odmah stići.
00:32 napokon stiže i dobivamo naše jakne.
00:33 izlazimo i krećemo prema parkiranim vozilima. Pozdravljamo se i odmahujemo glavama u nevjerici.
00:48 korporacijski interceptor pristaje uz stambeni modul.
01:32 zkgf Manga završio pisanje izviješća, koje u 01:42 postira preko prijenosnika br.2 i podprostornog mobilnog komunikatora iz stambenog modula na blog postaje.
03:12 završila repriza propuštenog nastavka Battlestar Galactica, zbog prethodno opisanog otužnog "okupljanja".

- 23:12 - Komentari (42) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 02.04.2007.

Pomozimo Anji

Ponovio nam se scenarij iz prijašnjeg posta. Samo ovaj put distress call je stigao iz drugog kvadranta blogosfere. Dvije hrabre djevojke velikog srca Choco i Žvakica, tijekom svoje spasilačke misije ostale su bez pogona. Naravno nismo razmišljali ni trenutka. Poziv za pomoć se u svemiru, kao i na moru ne odbija. Naša brza potpora nije izostala. Nešto više o tome možete danas pročitati i na blogu;

UKLJUČI SE I TI!!!







UKLJUČI SE I TI!!!


P.S. Večeras u 19.30h po postajinom vremenu Chocoina i Žvakicina oštećena svemirska letjelica bit će privezana na tehničko-remontnom doku naše postaje. Dok postajini roboti budu otklanjali kvar na letjelici, njih dvije će uživati u gostoprimstvu 012 STATION posade.

- 21:12 - Komentari (14) - Isprintaj - #