TRENDSETERSKI FRIZERSKI STUDIO ZA MLADE

petak, 01.12.2006.

Svemirske kuhinje

Sinoć smo bili frendu na otvorenju poslovnog prostora. Čovjeku smo inače nedavno izdali prvu knjigu. Takvo ne komercijalno CD izdanje je u biti trebalo poslužiti samo za zaštitu autorskih prava i njegove ideje. U svakom slučaju upoznali smo se dok je još bio predsjednik uprave Croatia baterija. Čak i u takvoj tvrtci je pokazivao razmišljanje izvan kutije. Pošto je tvrtka imala dosta iskustva u radu s plastikom, htio je pokrenuti proizvodnju maketa aviona. Imao je viziju i nos za prepoznati prave poslovne prilike. Predlagao je tvrtci i otkup patenta za bateriju koja se puni u auto punjaču kako bi vozač u vozilu uvijek imao neovisan izvor svjetla. No onaj koji radi u takvom učmalom sustavu predstavlja ugrozu starim okoštali strukturama unutar tvrtke i vjerovali ili ne na kraju je bio prisiljen otići.

Odlučio je okušati se s vlastitom tvrtkom. Otkupio je patent i pokreno proizvodnju navedenih baterija. Krenulo mu je polako. Agilan kakav već jest, nije stao samo na tome. Povezao se sa najvećim austrijskim proizvođačem kuhinjskog namještaja Dan Kuchen i sinoćnje otvorenje njihovog prodajnog salona je rezultat te suradnje. Pri odluci vodio se istraživanjima po kojima više od polovine vremena koje provodimo u kući, provedemo u kuhinji. Prepoznao je važnost proizvodnje unikatnih kuhinja po mjeri, prema našim individulanim potrebama i željama. Osim cijele palete kuhinja od klasičnih do modernih, taj proizvođač svoju snagu izražava u stalnom razvoju i implementaciji patenata. Iskreno, gledajući neka njihova rješenja na momente sam se osjećao kao u svemirskom kuhinjskom programu NASA-e.

svemirska kuhinja

U svakom slučaju želim mu sve najbolje i puno uspjeha u budućem radu. Kažu da sreća prati hrabre, a Marin je to do sada pokazao više puta. Zato uopće ne sumnjam u njegov uspjeh.

- 23:32 - Komentari (18) - Isprintaj - #